ورزش‌های هوازی و تاثیر آن بر بدن

ورزش هوازی یک رشته ورزشی وابسته به اکسیژن است که فایده بسیاری دارد که در ادامه می‌خوانیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تمرینات هوازی نوعی فعالیت ورزشی هستند که هدف آن بهبود سیستم مصرف اکسیژن است، ورزش هوازی همچنین به عنوان فعالیت‌های استقامتی، ورزش‌های قلبی یا قلبی تنفسی نیز شناخته می‌شود شامل ورزش‌های فیزیکی با شدت کم تا زیاد است که به صورت عمده به فرآیند تولید انرژی هوازی بستگی دارد.

هوازی به استفاده از اکسیژن برای برآوردن نیازهای انرژی در طول ورزش از طریق متابولیسم هوازی به اندازه کافی اشاره دارد، تمرینات هوازی با تکرار پشت‌سر هم فعالیت‌های ورزشی با شدت سبک تا متوسط برای مدت زمان طولانی انجام می‌شود.

ورزش هوازی سبب افزایش ضربان قلب و تنفس برای مدت نسبتاً طولانی می‌شود، برعکس، ورزش غیرهوازی (بدون اکسیژن) فعالیتی است مانند دو سرعت یا وزنه‌برداری که سبب می‌شود عضلات به صورت ناگهانی تحت فشار شدید قرار بگیرند و شما به سرعت از نفس بیفتید.

ورزش بی هوازی چیست و چه فوایدی دارد؟

میتوکندری‌ها اندامک‌هایی هستند که برای متابولیسم کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها به اکسیژن متکی هستند؛ نمونه‌های ورزش‌های هوازی عبارتند از: دستگاه‌های ورزشی هوازی (کاردیو)، رکاب زدن، دویدن، شنا کردن، پیاده‌روی، کلاس‌های ورزشی هوازی، اسکی صحرایی و کیک‌بوکسینگ، البته انواع بسیار دیگری هم وجود دارند.

اگر شدت انجام ورزش هوازی بیش از حد بالا باشد، به ورزش غیرهوازی تبدیل می‌شود. به عبارت دیگر، تفاوت بین ورزش هوازی و غیرهوازی در شدت انجام آنها است.
ورزش هوازی نه تنها به تناسب اندام کمک می‌کند، بلکه مزایای شناخته‌شده‌ای برای سلامتی جسمی و روحی دارد.

ورزش هوازی به جلوگیری یا کاهش احتمال ابتلاء به برخی از سرطان‌ها، دیابت، افسردگی، بیماری‌های قلبی‌عروقی و پوکی استخوان کمک می‌کند.

برنامه‌ی ورزش‌های هوازی باید ساده، عملی و واقع‌بینانه باشد، می‌توان از تجهیزات خاص از قبیل دستگاه‌های ورزشی هوازی استفاده کرد، اما استفاده از این تجهیزات برای انجام ورزش‌های هوازی ضروری نیست.

ورزش های هوازی کدام ورزش ها هستند؟

فواید ورزش هوازی بر بدن

  • قلب قوی‌تر می‌شود و با هر ضربان، خون بیشتری پمپاژ می‌کند
  • قلب قوی، حجم ضربه‌ای بیشتر و ضربان‌های آن کمتر می‌شود
  • عضلات پایین دست، قلب هستند که با مصرف اکسیژن حین ورزش‌های منظم هوازی کارآمدتر می‌شوند
  • تعداد و فعالیت میتوکندری‌های درون عضله افزایش می‌یابد

مزایا هوازی بر سلامتی

  • پیشگیری از انواع سرطان
  • درمان سرطان
  • درمان پوکی استخوان
  • درمان افسردگی
  • پیشگیری از ابتلاء به دیابت
  • پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی- عروقی
  • کاهش وزن

تمرینات هوازی و بدنسازی

پیشنهاد می‌شود تمامی بزرگسالان در اغلب روزهای هفته باید ۳۰ دقیقه فعالیت، با شدت متوسط، انباشته کنند؛ انباشته کردن به این معنا است که شما می‌توانید روز خود را با ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فعالیت آغاز کنید و سپس در طول روز، دو بار دیگر، این میزان فعالیت را تکرار کنید.

همچنین می‌توان ۲۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت هوازی مستمر مانند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی، آهسته دویدن، رقصیدن و شنا به مدت سه تا پنج بار در هفته با حداکثر ضربان قلب ۶۰ تا ۹۰ درصد و دو تا سه روز تمرین قدرتی انجام شود.

پیشنهادی باخبر