فتاحی گفت: در کل کشور نزدیک به ۳۲ تا ۳۴ هزار تاکسی فعال داریم. این تاکسی‌ها عمدتا در ترمینال‌ها فعال هستند. مقداری از این تاکسی‌ها در حدود ۴۰ درصد فرسوده هستند.

بحران ناترازی و فرسودگی در تاکسی‌ها/ فعال شدن تاکسی اینترنتی در بین استان‌ها، صدای رانندگان اتوبوس‌ را هم در آورده است

به گزارش سلام نو به نقل از انتخاب،بحران ناترازی و فرسودگی در تاکسی‌ها نیز دیده می‌شود. تاکسی‌هایی که به علت کمبود اتوبوس مورد توجه قرار گرفته‌اند، اما طول عمر بالا آن ها، مورد انتقال مسافران و حتی رانندگان است. در این بین تاکسی‌های اینترنتی نیز یکی از محل‌های اختلاف هستند. تاکسی داران در پایانه‌ها مدعی‌اند که چرا تاکسی‌های اینترنتی باید برون شهری عمل کنند، اما تاکسی‌های اینترنتی نیز مدعی‌اند که مجوزهای لازم را دارند و باید در این صحنه رقابت کنند.

عبدالرضا فتاحی، رئیس کانون انجمن‌ها و شرکت‌های مسافربری کشور، درباره تعداد ناوگان تاکسی و کیفیت آن‌ها به «انتخاب» گفت: در کل کشور نزدیک به ۳۲ تا ۳۴ هزار تاکسی فعال داریم. این تاکسی‌ها عمدتا در ترمینال‌ها فعال هستند. مقداری از این تاکسی‌ها در حدود ۴۰ درصد فرسوده هستند. طبق استانداردها، باید در ۵ سال تاکسی‌ها را نوسازی کنیم. باتوجه به اینکه خودروسازها با قیمت بالا خودرو ارائه می‌کنند، باعث شده تاکسی‌های مدل ۸۵ در خط باشند. نزدیک به ۱۷ سال است که از عمر این تاکسی‌ها می‌گذرد. در سال‌های گذشته، چون استقبال چندانی از تاکسی نمی‌شد، وضعیتشان به چشم نمی‌آمد، اما چون اتوبوس‌های بین شهری کم شده‌اند، استقبال از تاکسی‌ها زیاد شده است.

وی درباره قیمت تاکسی‌ها بیان کرد: میانگین قیمت تاکسی‌ها در مدل‌های پایین بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان هستند. ثبت نام سورن نقدینگی که اخیرا انجام شده ۶۰۰ میلیون تومان است و بعد از ۳ ماه کاری تحویل می‌دهند. متاسفانه اقساط هم قبول نمی‌کنند و کلا نقدی هستند. نقل و انتقال و خرید و فروش تاکسی هم مشکلی ندارد، اما بیشتر بین رانندگان صورت می‌گیرد.

او در رابطه با کرایه تاکسی‌های بین شهری و بین استانی گفت: کرایه تاکسی‌ها در اختیار تشکل‌های صنفی بود، از زمانیکه شورای ترابری به این موضوع اضافه شد، از اختیارات تشکل صنفی کم کردند و دولت نرخ را تعیین می‌کند. اگر تاکسی‌ها افزایش نرخ بدهند، رقیب هایشان یعنی تاکسی‌های اینترنتی، مسافر را می‌برند. تاکسی‌ها عوارض ۳ درصد را به سازمان راهداری می‌دهند، مالیات می‌دهند و هزینه‌های متعددی دارند. مسیرهای بین شهری ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است. مسیرهای بین استانی مثل تهران به اصفهان، اصفهان به شیراز، تهران به مازندران و.. از ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است.

فتاحی درباره‌ی تضاد منافع تاکسی‌ها با تاکسی‌های اینترنتی اظهار داشت: بزرگترین چالشی که در این خصوص داریم، خودروهای اینترنتی هستند که در جاده‌ها تردد می‌کنند. اپلیکیشن‌ها مجوز فعالیتشان برای داخل شهر است. اخیرا با آپدیت سامانه شان، سفر بین شهری را هم اضافه کرده‌اند. این اتفاق چالش‌هایی برای تاکسی‌ها به وجود آورد. وقتی می‌خواهیم به یک راننده بگوییم شما راننده‌ی واقعی هستید، باید دفترچه، کارت هوشمند، کارت بیمه، گواهینامه و معاینات پزشکی و آموزش‌های لازم را ارائه کند.

رئیس کانون انجمن‌ها و شرکت‌های مسافربری کشور، در رابطه با اعتراض رانندگان اتوبوس و تاکسی نسبت به فعالیت بین شهری تاکسی‌های اینترنتی گفت: متاسفانه الان تاکسی‌های اینترنتی با راننده‌هایی که شرایط استاندارد را ندارند، در جاده‌ها همکاری می‌کنند. فعال شدن تاکسی‌های اینترنتی در بین استان‌ها صدای رانندگان اتوبوس را هم درآورده است. اعتراضات رانندگان هم تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است. رانندگان آموزش ندیده و بی تجربه با ماشین‌های غیراستاندارد، نباید در جاده‌های بین شهری به صورت جدی مسافر جا به جا کنند. رانندگان تاکسی می‌خواهند تحصنی هم مقابل مجلس داشته باشند.

پیشنهادی باخبر