رسانه عبری: انفجارهای بات‌ یام یادآور انتفاضه دوم است

رسانه عبری: انفجارهای بات‌ یام یادآور انتفاضه دوم است

انفجار چند اتوبوس در منطقه بات یام در فلسطین اشغالی، همچنان در رسانه‌های این رژیم بازتاب دارد.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شالوم بن حنان، یکی از مسئولین سابق سرویس امنیت عمومی رژیم صهیونیستی شاباک در یادداشتی که در پایگاه اطلاع رسانی شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر شد، اعتراف کرد، با وجود تمامی اقدامات اسرائیل روز به روز بر سطح تهدیدهای کرانه باختری افزوده می‌شود و انفجارهای اخیر ما را به یاد حوادث و رخدادهای انتفاضه دوم می‌اندازد و آنچه که شاهد آن بودیم فقط قله کوه یخی است که سر بر آورده است.

در بخشی از این یادداشت آمده است، در سایه جنگ غزه و به شکل خاصی زیر چتر توجه و تمرکز بر روی آزادی گروگان ها، یک جنگ واقعی و حقیقی در کرانه باختری دایر است.

به اعتراف این کارشناس اسرائیلی، از زمان آغاز جنگ سرویس امنیت عمومی اسرائیل شاباک به همراه ارتش به شکل بی سابقه‌ای در حال جنگ در این منطقه است و باعث شده است اسرائیل مجبور به بکارگیری قدرتی فراتر از حد معمول در مقایسه با جبهه‌های غزه و لبنان در این منطقه باشد.

ما در این منطقه شاهد عملیات مکرر و روزهای متمادی از جنگ و درگیری هستیم، این مسئله به شکل خاصی در شمال سامره (کرانه باختری) در حال انجام است، هزاران نفر بازداشت شده‌اند و چندین فلسطینی هم کشته شدند، در این بین ده‌ها عملیات هم در شرف انجام کشف شدند در حالی که تلاش شد تا جنگ به داخل اردوگاه‌های آوارگان و تجمع فلسطینیان منتقل شود.

نویسنده در عین حال اعتراف می‌کند، با این وجود کارگزاری بمب‌ها در داخل اتوبوس‌ها در بات یام به مثابه محقق شدن کابوس‌‌هایی است که نسبت به کرانه باختری داشتیم، اینکه این بمب‌ها قرار بود در چند نقطه و منطقه مختلف و در آن واحد منفجر شوند، بیانگر سطح نسبتا بالا از پیشرفتی و توانمندی‌های اجرایی و در عین حال زیر ساخت‌های منظمی است که از آن برخوردا است.

در دو دسال گذشته ما به زیر ساخت‌های که به شکل شگرفی منظم و مجهز بوده و از سوی ایران حمایت و پشتیبانی شده‌اند، عادت کرده‌ابم، سلاح‌های پیشرفته به دست فلسطینیان این منطقه رسیده است، محموله‌های نظامی در اختیار داشته، نیروهای آموزش دیده‌ای شکل گرفته و از دستگاه‌های پیشرفته ارتباطی و هواپیماهای بدون سرنشین بهره‌مند هستند.

اما با این حال برای جاسازی چند بمب در چند اتوبوس آنهم در قلب اسرائیل نیاز به زیر ساخت‌ها و توامندی‌ها و توان تولید و ظرفیت جمع آوری اطلاعات پیشرفته‌ای وجود جدارد که در کنار توانمندی در نقل و انتقال و برنامه ریزی و فرماندهی این حلقات را به یکدیگر متصل می‌کند.

نویسنده صهیونیست باز هم مسئولیت شکست خود را در این منطقه به دوش ایران انداخت و مدعی شد، حمایت مالی و پشتیبانی‌های ایران از گروه‌های فلسطینی باعث شد تا این ساختار به سوی راهبرد تمرکز زدایی پیش برود، امروز در کرانه باختری زیر ساخت‌های (مبارزاتی) مستقلی شکل گرفته است که ضرورتا به گروه‌های سنتی فلسطینی مرتبط نبوده و صرفا به روابط خانوادگی و محلی مرتبط هستند.

این امر یک چالش متفاوت را در کنار چالش‌های مربوط به سازمان‌های سنتی برای اسرائیل به وجود می‌آورد، چون آن سازمان‌ها هم بی وقفه و خستگی ناپذیر در حال فعالیت بوده و در حال بازسازی و تقویت زیر ساخت‌های خود بعد از حمله‌ای است.

در این بین ضعف تشکیلات خودگردان در مبارزه با گروه‌های فلسطینی هم مزید بر علت شده است به نحوی که مسئله ادامه همکاری امنیتی با این تشکیلات را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

در عین حال وقتی می‌بینیم بعد از دو دهه از احداث دیوار حایل این دیوار مملو از حفره‌‌هایی است که از طریق آن امکان عبور آزادانه هر فردی وجود دارد، یک شکست سازمان مند است.

حتی دستور العمل رئیس ستاد ارتش بعد از حملات روز پنج شنبه گذشته برای تقویت نیروهای موجود در اطراف دیوار حایل و مسدود کردن شکاف‌های موجود در آن فقط برای چند روز اعتبار خواهد داشت و شرایط به همان شکل سابق باز می‌گردد.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر