به گزارش مشرق، «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در جدیدترین تصمیمگیری خود، روز جمعه مجموعهای از محدودیتها را برای مطبوعات وضع کرد که شامل ممنوعیت ورود خبرنگاران به بخشهای وسیعی از پنتاگون بدون اسکورت دولتی، مناطقی که مطبوعات در دولتهای گذشته به آنها دسترسی داشتهاند، میشود.
این بخشهای محدود شده، شامل دفتر هگست و دستیاران ارشد او و تمام مکانهای مختلف در سراسر ساختمان عظیم پنتاگون است که در آن ارتش، نیروی هوایی، نیروی دریایی، تفنگداران دریایی و نیروی فضایی دفاتر مطبوعاتی دارند.
محدودیتها همچنین دسترسی مطبوعات به مرکز ورزشی پنتاگون را ممنوع میکنند.
بنابر گزارش دیلی بیست، قوانین جدید به منظور کاهش فرصتهای افشای اطلاعات غیرعمدی و غیرمجاز حضوری وضع شدهاند.
وزیر دفاع آمریکا با ابلاغ محدودیتهای جدید با تاکید بر اینکه در راستای امنیت ملی چنین تصمیمی اتخاذ کرده است، خاطرنشان کرد: در حالی که این وزارتخانه همچنان به شفافیت متعهد است، به همان اندازه موظف به محافظت از اطلاعات طبقهبندیشده و اطلاعات حساس است که افشای غیرمجاز آنها میتواند جان نیروهای مسلح ایالات متحده را به خطر بیندازد.
این خبر در پی مجموعهای از افشاگریها از وزارت دفاع تحت نظر هگست، از جمله ماجرای «سیگنالگیت» در ماه مارس منتشر میشود که در آن، مقامات ارشد دولت ترامپ، از جمله پیت هگست از اپلیکیشن پیامرسان تجاری «سیگنال» برای بحث در مورد حمله قریبالوقوع به یمن با یک روزنامهنگار استفاده کرده بودند.
اطلاعات دیگری که اخیراً از پنتاگون فاش شده است، شامل برنامههای عملیاتی نظامی برای کانال پاناما، استقرار دومین ناو هواپیمابر در دریای سرخ، اطلاعات مربوط به سفر «ایلان ماسک» میلیاردر و کارآفرین برجسته آمریکایی به چین و اخبار مربوط به توقف جمعآوری اطلاعات برای اوکراین است.
به گفته یکی از دستیاران سابق پنتاگون، هگست در نتیجه این اتفاقات، بهطور فزایندهای تنها و بدبین شده است، زیرا بیشتر وقت خود را صرف تحقیق در مورد افشاگریها میکند. در یکی از این موارد افشاگریها که پنتاگون را به هرج و مرج کشاند، چندین دستیار پنتاگون به مرخصی اداری فرستاده شدند.
طبق قوانین جدید، همچنین به روزنامهنگاران کارتهای شناسایی «واضحتر» با شناسه «مطبوعات» صادر خواهد شد. در یادداشت هگست درباره تصمیم خود بهعلاوه آمده است که اقدامات امنیتی بیشتری در راه است.
دولت آمریکا اوایل امسال اعلام کرد که چهار رسانه خبری اصلی از مطبوعات پنتاگون، شامل روزنامه نیویورک تایمز، شبکه انبیسی نیوز، رادیو ملی و نشریه پالتیکو را به صورت چرخشی از این مجموعه خارج میکند و به جای آنها چند رسانه دیگر اضافه شدند.
اقدامات «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا علیه رسانهها اخیراً منجر به سقوط ایالات متحده در شاخص جهانی آزادی مطبوعات منتشر شده توسط موسسه «گزارشگران بدون مرز» شد. این کشور اکنون در کنار کشورهایی مانند گامبیا و اروگوئه، در رتبه ۵۷ جهان قرار دارد و این گروه نسبت به تغییر مستبدانه در رفتار دولت آمریکا با مطبوعات هشدار داده است.