به گزارش خبرگزاری ایمنا، «چشم بادومی» فیلم چهارم چهارمین روز چهلوسومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر بود که شامگاه دوشنبه _پانزدهم بهمن_در برج میلاد و از سویی برای هنرمندان و اصحاب در اصفهان به نمایش در آمد.
«چشم بادومی» اولین ساخته سینمایی ابراهیم امینی است که پیشتر سابقه فیلمنامهنویسی در آثار محمدحسین مهدویان را دارد.
«چشمبادومی» به تهیهکنندگی سجاد نصرالهی نسب داستان دختری به اسم مائده را روایت میکند که عاشق یکی از خوانندههای کیپاپ شده و میخواهد برای دیدار او و شرکت در یک مسابقه به سئول برود، اما با مخالفتهای جدی مادرش مواجه میشود؛ این فیلم محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و درامی اجتماعی و روانشناختی است که از شکاف بین نسلها میگوید. امینی در اولین تجربهی سینماییاش اثر موفق و دغدغهمندی را خلق کرده؛ هم در فیلمنامه داستان روایت کرده و هم در ساختار منطقی و قابل دفاع عمل کرده است.
چشم بادومی ضمن حفظ درام، علم را نقض نمیکند
برهمین اساس، ابراهیم امینی کارگردان چشم بادومی در گفتوگو با ایمنا در پاسخ به اینکه این فیلم چقدر بُعد علمی روانشناختی دارد و اصول آن رعایت شده است، اظهار میکند: ابتدا باید بگویم سوژه ما در این فیلم از یک پژوهش اینترنتی حاصل شد. شخصاً مطلبی را در فضای مجازی دیدم و اولین جرقه برای تولید چشم بادومی در ذهن من زده شد.
وی درباره باورپذیری فیلم و استنادات آن میگوید: من یک فیلمساز هستم و همیشه برای من اصالت با درام است لذا این فیلم باید دراماتیک میبود تا باورپذیری در آن اتفاق بیفتد و فکر میکنم تا جاهایی این اتفاق برای چشم بادومی رقم خورده است که امیدوارم نتیجه نهایی آن مورد رضایت قرار گرفته باشد.
کارگردان چشم بادومی درباره ابعاد روانشناختی فیلم تصریح میکند: فیلم زمینه روانشناختی دارد و وقتی چنین چیزی موضوع فیلمی میشود باید ببینیم تا چه میزان اصول علمی را رعایت کرده و چقدر به درام پرداخته است؛ ما تلاش کردیم علم را نقض نکنیم و طوری باشد که مخاطب آن را درک کند.
امینی در پاسخ به اینکه مخاطب چشم بادومی خانواده و والدین هستند یا بچهها، مطرح میکند: مطلوب ما این است که والدین و نوجوانان فیلم را ببینند و از تماشای آن لذت ببرند، اما مخاطب اول را والدین میدانم.
پیام فیلم ضرورت رعایت حد و حدود برای مخاطب
ستایش دهقان بازیگر نقش اول فیلم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره چشم بادومی توضیحاتی ارائه و با بیان اینکه ما در این فیلم موضوعی را مطرح میکنیم که شاید بسیاری دچار آن شوند، معتقد است: موضوع علاقه به یک هنرپیشه داخلی و خارجی موضوعی است که ممکن است هر نوجوانی دچار آن شود اما در این فیلم قضیه برای کاراکتر مائده خیلی حاد پیش میرود.
وی درباره پیامی که فیلم چشم بادومی برای مخاطبین خود دارد، میگوید: مخاطب در فیلم متوجه میشود که هرچیزی حد و حدودی دارد و لزوماً نیازی نیست در این حدود کمتر یا بیشتر پیش برویم که اگر چنین شود دچار آشیب میشویم و البته در این میان خانوادهها میتوانند با چنین موضوعاتی بهتر برخورد کنند چون با نسلهایی روبرو هستیم که علایق متفاوت دارند و باید منطقی و البته علمی با آنها تعامل کرد و کنار آمد.
به گزارش ایمنا، یکی از وظایف سینما پرداختن به مسائلی است که جامعه درگیر آن میشود؛ چشمبادومی بخاطر موضوع حساس و فراگیری که میتواند جامعه هدف فراگیری داشته باشد، یک موضوع مهم است. ورود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به این موضوعات را باید به فال نیک گرفت و امیدوار بود تا بخاطر شناخت دنیای نوجوانان و مسائلی که درگیر آن خواهند شد، بهتر و بیشتر در سینما مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.