به گزارش ایسنا، امروزه هوش مصنوعی AI بهسرعت در حال تغییر شیوه تعامل ما با تکنولوژی است و ابزارهایی مانند ChatGPT و Copilot به کاربران امکان میدهند تا بهراحتی به سؤالات پاسخ دهند، کد تولید کنند و در انجام وظایف روزمره کمک کنند.
به دلیل کاربردهای مختلف هوش مصنوعی در حوزه های گوناگون مانند تجارت الکترونیک، پزشکی، کشاورزی، آموزش و استفاده و به کارگیری آن در ایران نیز بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تلاشهای بسیاری برای پیشرفت در این حوزه طی سالهای گذشته مانند تدوین سند هوش مصنوعی انجام شده است.
با روی کار آمدن دولت چهاردهم یکی از موضوعاتی که مورد تأکید قرار گرفته استفاده ضرورت توجه و از این فناوری صنایع مختلف است. با نگاهی به گفتههای مسئولان میتوان دریافت که برخورد با هوش مصنوعی در صنایع برخوردی فعال خواهد بود و یکی از محورهایی است که به صورت جدی دنبال میشود.
مسئولان براین باورهستند امروزه کسبوکارها بدون هوش مصنوعی معنی پیدا نمیکنند و زمانی که این فناوری در اختیار آنها قرار میگیرد، ارزش افزوده خلق میکند و ضمن کاهش هزینهها و افزایش بهروری، رضایت ذینفعان را جلب میکند. بنابراین نگاه نظری را در این حوزه، ناکافی است و باید متناسب با این نیازها به سمت نهادینه کردن استفاده از هوش مصنوعی قدم برداشت.
احسان چیت ساز - معاون سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات - گفته که این وزارتخانه از «حرکات نمایشی» پرهیز میکند و قصد دارد با رویکردی عملیاتی و علمی، کشور را به جایگاهی برساند که بتواند در زنجیرهٔ ارزش هوش مصنوعی نقش تعیینکنندهای داشته باشد.
به گفته چیتساز، این رویکرد، نگاه بسیاری از فعالان بخش خصوصی را بهسوی خود جلب کرد؛ چراکه میتواند بر جذابیت سرمایهگذاری و توسعه کسبوکارها در حوزهٔ هوش مصنوعی در سایر استانها تأثیر چشمگیری بگذارد.
بررسیها نشان میدهد هوش مصنوعی ضرورتی است که در سالیان آینده تمام ابعاد زندگی مردم و دولتها را دربرمیگیرد و در آینده بخشی وجود نخواهد داشت که به هوش مصنوعی متکی نباشد بنابراین هرگونه هزینه روی هوش مصنوعی سرمایهگذاری برای آینده کشور است.
سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره اقدامات این وزارتخانه در زمینه تقسیم کار ملی در حوزه هوش مصنوعی توضیح داده است که جلساتی با حضور همه ذینفعان در خصوص زیرساختهای حکمرانی هوش مصنوعی، آموزش و پژوهش، زیرساخت داده و پردازش، تولید و توسعه محصولات فناورانه، توسعه بازار در زیست بوم هوش مصنوعی و ترویج و فرهنگسازی در این حوزه برگزار شده است. در سال ۲۰۲۳، ایران از نظر تعداد و کیفیت مقالات علمی در زمینه هوش مصنوعی در جایگاه دوم منطقه قرار گرفت که این دستاوردهای متعدد نشاندهنده تعهد ایران به تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای نوین است.
انتهای پیام