«زنان غزه» قربانی خشونت نظاممند اسرائیل
در روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، زنان غزه همچنان بار نسلکشی و جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم خویش را به دوش میکشند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - امروز ۵ آذرماه (۲۵ نوامبر) روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان نامگذاری شده است. اما بیش از یک سال است که غرب با وجود ادعاهای فراوان درخصوص حقوق زنان چشمان خود را بر روی جنایت و خشونت رژیم صهیونیستی علیه زنان فلسطینی بسته است.
طبق آماری که سازمانهای بین المللی منتشر کرده اند بیش از ۷۰ درصد شهدای جنگ و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه را زنان و کودکان تشکیل میدهند، اما سازمانهایی که خود را مبارز حقوق زنان میخواندند تلاشی برای پایان دادن به رنج زنان فلسطینی نکرده اند.
وضعیت فعلی زنان غزه از زبان سازمان ملل
سازمان ملل متحد گزارشی در مورد وضعیت زنان و کودکان در غزه ارائه کرد که در آن گزارش آمده است: تعرض به حیثیت و حقوق زنان فلسطینی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به بعد ابعاد وحشتناکی به خود گرفته و هزاران نفر از آنها قربانی شده اند.
براساس گزارشهای سازمان ملل، تعدادی از زنان و دختران نیز از زمان آغاز تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه به زور از سوی ارتش این رژیم ناپدید شدهاند. کارشناسان سازمان ملل بارها اعلام کردند که تخریب بیسابقه مناطق مسکونی و شرایط نامطمئن زندگی در چادر آوارگان بهطور نامتناسبی بر زنان و دختران از جمله بر امنیت شخصی و حریم خصوصی آنها تاثیر گذاشته است.
کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند که از تداوم تعرضات و خشونت علیه زنان و دختران فلسطینی بازداشت شده از سوی نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی، ناامید شدند، زیرا رژیم حتی اجازه تحقیقات در این خصوص را نمیدهد.
خشونت بیسابقه علیه زنان باردار در غزه
بنابر گزارشهایی که مراکز بین المللی منتشرشان میکند، ارتش رژیم تروریستی اسرائیل با ورود به غزه به بیمارستانها نیز حمله کرده و در یکی از حملات خود بزرگترین کلینیک باروری غزه را که گزارش شده بود ۳ هزار تخمک در آن نگهداری میشد، منهدم کرد.
پیش از این تخمین زده شده بود که بمباران مستقیم بیمارستانها و شلیک تک تیراندازهای رژیم صهیونیستی به سوی غیرنظامیان در غزه محرومیت عمدی از دسترسی به امکانات را موجب شده است که همراه با کمبود تخت و منابع پزشکی ۵۰ هزار زن باردار فلسطینی و ۲۰ هزار نوزاد تازه متولد شده را در معرض خطر غیرقابل تصور قرار میدهد.
زنان باردار در غزه به دلیل حملات رژیم صهیونیستی بدون هیچ دارو و مسکنی مجبور به زایمان میشوند و بچه های خود را در شرایط وحشتناکی به دنیا میآورند. این درحالی است که حتی اگر زنان باردار در غزه به بیمارستان برسند با مشکل کمبود پزشک، امکانات بهداشتی و مراقبتهای لازم مواجه هستند.
اسراء صالح، پزشک متخصص زنان و زایمان در سازمان پزشکان جهان که به غزه رفته بود به بیان خاطرات خود در زمان حضور در غزه پرداخته و گفت: زن بودن در غزه آنهم در شرایط جنگی، به معنای واقعی کلمه، کابوس است. حملههای مداوم، آوارگی اجباری و محدودیتهای اعمال شده بر ارسال کمکها و وسایل بهداشتی، برخی مسائل طبیعی مثل عادت ماهانه، بارداری و زایمان را به دردسر و مشکلاتی پرتنش در غزه تبدیل کرده است.
شیردهی مادر همراه با سوء تغذیه
به دلیل کمبود شدید مراقبتهای بهداشتی و فقر شدید غذایی، شیردهی برای مادران در نوار غزه غیرممکن شده است. در یکی از گزارشهای یونیسف درباره غزه آمده است که فرزندان هزاران زن که قرار است ماه آینده در نوار غزه به دنیا بیایند در خطر مرگ قرار دارند.
این گزارش میافزاید که حداقل ۵۵۰۰ زن باردار به دلیل بمباران نمیتوانند معاینات قبل از تولد یا پس از زایمان را انجام دهند و برای در امان از دست حملات مداوم ارتش رژیم تروریستی اسرائیل مجبور به جابجایی مداوم میشوند. این گزارش به نقل از صندوق جمعیت سازمان ملل متحد میافزاید که اضطراب در زنان غزه منجر به زایمان زودرس میشود.
در این گزارش همچنین آمده است که بیش از ۹۰ درصد کودکان ۶ تا ۲۳ ماهه و زنان باردار و شیرده با دسترسی به دو گروه غذایی یا کمتر طی روز با فقر شدید تغذیهای مواجه هستند.
جنگی علیه سلامت زنان در غزه
چندی پیش نهاد زنان در سازمان ملل علاوه بر نسل کشی و قتل عام رژیم صهیونیستی درباره آسیبهای پنهان این جنگ بر زنان غزه هشدار داد. این نهاد اعلام کرد که پیش از یک سال از شروع جنگ علیه غزه سیستم مراقبتهای بهداشتی غزه تقریباً سقوط کرده است. حدود ۸۴ درصد از تأسیسات بهداشتی ویران شده است و آنهایی که هنوز در خدمت هستند فاقد دارو، آمبولانس، درمان اولیه نجات جان، برق و آب هستند.
این نهاد تاکید کرد که چالشهای پیش روی بخش بهداشت و درمان آسیب شدیدی به سلامت جسمی و روانی زنان در نوار غزه وارد میکند، زیرا آنها فقط مقدار محدودی از درمانهای لازم را دریافت میکنند که منجر به عواقب طولانی مدت در آنها میشود. تخمین زده میشود که بیش از ۱۷۷ هزار زن با خطرات تهدید کننده زندگی روبرو هستند، از جمله ۱۶۲ هزار زن در معرض خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، سرطان، بیماریهای قلبی عروقی یا فشار خون بالا هستند.
نهاد زنان در سازمان ملل افزود که با وجود این وخامت جدی در سلامت عمومی زنان غزه، آنان همچنان مراقب اصلی خانواده خود هستند، زیرا در شرایط گرسنگی شدید و قحطی آخرین نفری هستند که غذا میخورند و کمترین چیزی را که مانده است میخورند.
توهین به انسانیت زنان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی
اسلام شحده، مدیر آکادمی تحقیقات و مطالعات المسیری در نوار غزه و برنده جایزه زن فلسطینی سال ۲۰۲۲ در مصاحبهای تاکید کرد: زن فلسطینی کارخانه تربیت مردان و نسل هاست، او مادر شهید، همسر شهید، دختر شهید و خواهر شهید است. زن غزه به طور خاص و زن فلسطینی به طور کلی نه تنها پسرش را به مقاومت در برابر رژیم اشغالگر سوق میدهد، بلکه با افکار، تربیت خود و با گسترش آگاهی در بین نسلهای در حال رشد دادن مقاومت است.
شحده با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان گفت: زنان، مانند مردان، کودکان و سالمندان، بخشی از کل جامعه هستند که در معرض جنایات ارعاب، تروریسم و قتل عامهای انجام شده توسط رژیم صهیونیستی قرار دارند، اما وحشتناکترین چیزی که به ویژه زنان فلسطینی در معرض آن قرار دارند، تفتیش، دستگیری و توهین به انسانیت آنهاست.
او با اشاره به حضور در غزه طی جنگ گفت: زنان فلسطینی کسانی هستند که بیشترین آسیب را در این جنگ میبینند، زیرا آنها عواقب جنایات سیستماتیک صهیونیستها علیه مردم ما را متحمل میشوند. ازدحام بیش از حد شدید، زندگی در چادرها، کمبود خدمات بهداشتی، کمبود دارو، آلودگی آب و سوءتغذیه همگی در گسترش بیماریهای همهگیر، بیماریهای فصلی، پوستی و ایمنی و افزایش حشرات فشار زیادی را به زنان غزه وارد میکند.
این زن فلسطینی تاکید کرد که اشغالگران صهیونیست با تخریب سیستماتیک غزه، بدنبال تحت فشار قرار دادن مردم این باریکه برای خروج همیشگی از آن هستند، اما مردم غزه خود تصمیم گرفتند که بمانند و در خاک خود شهید شوند یا پس از پیروزی آزادانه زندگی کنند.
پیشنهادی باخبر
تبلیغات