تاکید سفیر ایران بر تقویت همکاری‌ها با مجارستان

تاکید سفیر ایران بر تقویت همکاری‌ها با مجارستان

سفیر ایران در مجارستان در یکصدمین سالگرد شروع روابط رسمی ایران و مجارستان بیان کرد که دو کشور در حوزه‌هایی مانند مدیریت منابع آبی، داروسازی و کشاورزی همکاری‌های خوبی را آغاز کرده‌اند و این روند در آینده تقویت خواهد شد.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، طی مراسمی باشکوهی یکصدمین سالگرد شروع روابط رسمی ایران و مجارستان همزمان با ایام بزرگداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و با حضور مقامات سیاسی و دیپلماتیک ایران و مجارستان در شهر بوداپست پایتخت مجارستان برگزار شد.

در این مراسم که تعدادی از مقامات و شخصیت‌های مجارستانی، دیپلمات‌ها، مدیران شرکت‌های ایرانی و مجاری، چهره‌های علمی و دانشگاهی، فرهنگی و هنری، ایران شناسان مجاری و تعداد قابل توجهی از ایرانیان مقیم شامل دانشجویان و فعالان تجاری حضور داشتند؛ مرتضی مرادیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان، در سخنانی سال 2025 را نقطه عطفی در روابط ایران و مجارستان دانست.

وی با اشاره به اینکه سال 2025 یکصدمین سال برقراری روابط رسمی دیپلماتیک بین ایران و مجارستان است این مناسبت را فرصتی مهم برای ارتقای همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های اقتصادی، علمی و فرهنگی بیان کرد.

نماینده کشورمان در مجارستان، با تأکید بر پشتوانه تاریخی روابط ایران و مجارستان اظهار داشت: دو کشور سابقه‌ای دیرینه از تعامل و تبادلات فرهنگی و اقتصادی دارند و اکنون در صدمین سال روابط دیپلماتیک، فرصت‌های گسترده‌ای برای توسعه همکاری‌ها پیش روی ما قرار دارد.

در رابطه با آشنایی دو ملت ایران و مجارستان مرادیان گفت: آشنایی و ارتباط دو ملت بزرگ ایران و مجارستان از هزار سال پیش شروع شده است، زمانی که مردمان دو کشور در مجاورت هم در کرانه‌های دریای خزر زندگی همراه با صلح و آرامش داشتند. در واقع در آن زمان آشنایی با اشتراکات فرهنگی و تمدنی و مراودات دو ملت بویژه در هنگام مهاجرت مجارها به سوی مرکز اروپا عمیق تر شد و امروز این، سرمایه‌ای مهم در تعمیق و توسعه روابط دو کشور است. پس از استقرار ملت با فرهنگ و تمدن مجار در مرکز اروپا، بار دیگر مردمان دو کشور از طریق فرستادگان و دیپلمات‌ها به ارتباطات خود ادامه دادند و در حدود 422 سال پیش آقای "ایشتوان کاکاش" از اهالی دانشمند جنوب پادشاهی مجارستان به عنوان فرستاده امپراتور و به منظور تسلیم پیام مهم سیاسی به دربار شاه عباس اول به ایران سفر کرد. اما دوره سوم روابط مربوط به صد سال پیش است.

وی افزود: در سال 1925 روابط رسمی و دیپلماتیک بین دو کشور با امضای یک معاهده مودت آغاز شد. طی صد سال گذشته دو کشور به طور پیوسته به تبادل فرستادگان و سفرا پرداخته و مبادلات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی خود را تا به امروز ادامه داده اند. یک قرن همکاری، دوستی و احترام متقابل، که نشان می‌دهد روابط تاریخی میان دو کشور ریشه‌دار، پایدار و رو به آینده است.

مرتضی مرادیان با اشاره به برگزاری چهارمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در تهران در سال گذشته، خاطرنشان کرد: ایران و مجارستان در حوزه‌هایی مانند مدیریت منابع آبی، داروسازی و کشاورزی همکاری‌های خوبی را آغاز کرده‌اند و این روند در آینده تقویت خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به نقش ایران در سازمان‌های بین‌المللی از جمله بریکس، شانگهای و اکو، بر تمایل تهران برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک با مجارستان تأکید کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران , کشور مجارستان ,

در ادامه این مراسم، پیتر یاکاب، مدیرکل منطقه‌ای وزارت خارجه مجارستان طی سخنانی بر روابط تاریخی و توسعه همکاری‌ها بین بوداپست و تهران تأکید کرد.

پیتر یاکاب، در ادامه با اشاره به پیشینه تاریخی روابط دو کشور، از ایران به عنوان یکی از شرکای مهم مجارستان یاد کرد و گفت: روابط ایران و مجارستان ریشه‌ای تاریخی دارد و این ارتباط از بیش از هزارسال پیش تاکنون تداوم داشته است.

وی افزود: ما اکنون در مسیر توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف علمی، تجاری و فرهنگی قرار داریم. دیپلمات ارشد مجاری از اختصاص 100 بورسیه تحصیلی به دانشجویان ایرانی و افزایش تبادلات دانشگاهی میان دو کشور خبر داده و اظهار داشت: حضور بیش از 2000 دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های مجارستان، نشان‌دهنده سطح بالای همکاری‌های علمی بین دو کشور است که در سال‌های آینده گسترش خواهد یافت.

در ادامه این مراسم  برنامه‌های متنوع دیگری به مورد اجرا گذاشته شد. نمایشگاه فرهنگی و اقتصادی ایران، که شامل صنایع دستی و محصولات ایرانی همچون فرش، زعفران، خرما، پسته و سایر محصولات ایرانی بود، مورد استقبال گسترده قرار گرفت. اجرای کنسرت موسیقی فولکلور توسط گروه موسیقی "فرآواز" با اجرای قطعاتی از موسیقی ایرانی، جلوه‌ای کم نظیر از فرهنگ و هنر ایران را به نمایش گذاشت.

این مراسم با مشارکت گسترده ایرانیان مقیم و دانشجویان در بوداپست همراه بود که نقش پررنگی در اجرای برنامه‌های فرهنگی ایفا کردند. این رویداد، نه‌تنها فرصتی برای گرامیداشت سالگرد انقلاب اسلامی بود، بلکه بستری را برای تأکید بر چشم‌انداز روشن همکاری‌های دوجانبه در آستانه یکصدمین سال روابط ایران و مجارستان فراهم کرد.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر