به گزارش همشهری آنلاین، حسین -آجرلو کارشناس مسائل منطقه: درحال حاضر یک گزاره در حال اشاعه است که پیامدها و آثار خود را در ابعاد گوناگونی میگذارد، آن گزاره عبارت است از تضعیف و شکست محور مقاومت. در داخل کشور، منطقه و سطح بینالمللی بیان این گزاره آثار و عواقبی را در پی خواهد داشت. در داخل کشور این تفکر موجب ایجاد یأس و ضعف در سطح جامعه شده و حتی میتواند بر روی کسانیکه به شکل جدی درگیر مسائل هستند اثر بگذارد و کارآمدی آنان را کاهش دهد.
در سطح منطقه هم اشاعه موضوع تضعیف محور مقاومت موجب شده برخی از کشورهای منطقه در تصمیمات خود دچار اشتباه محاسباتی شده و دست به اقداماتی بزنند که در دراز مدت آثار سو و نامطلوبی را ایجاد میکند. شاهد مثال بارز برای این دسته از کشورها ترکیه و بعد رژیم صهیونیستی است که در ایام اخیر حتی تهدید مورد هدف قرار دادن مراکز هستهای ایران را هم مطرح کرد. در سطح جهانی و فرامنطقهای هم چنین گزارههایی این نتیجه را در پی خواهد داشت که ابزار دیپلماتیک ایران آنطور که باید عمل نکنند و ما در عرصه دیپلماسی با چالش و مشکلات فراوانی مواجه شویم.
اما وقتی به شکل دقیقتر به موضوع نگاه کنیم، خواهیم دید که برخی کشورها و دولتهایی که نزدیکی محاسباتی با موضوع ایران و مقاومت دارند انقدر سطحی به مسأله نگاه نمیکنند. به طور مثال اسرائیل گرچه رجزخوانی ضد ایران دارد، اما به خوبی این مسأله را دریافت کرده است که ایران و جبهه مقاومت همچنان ابزار مؤثر و کارآمد خود را در اختیار دارد. اسرائیل در جنگ دوماهه اخیر که علیه حزب الله لبنان به راه انداخت، فهمید که حزب الله از آن چابکی و وضعیتی برخوردار است که میتواند معادلات منطقه ای را به نفع خود تغییر دهد و اسرائیل را با مشکلاتی مواجه سازد.
درمورد ایران هم وضعیت به همین شکل است. آنان بارها ایران را تهدید به حمله سنگین کردند؛ اما به خوبی متوجه شدند که حمله به ایران آنطور که در نظرشان است ساده نیست و عواقب سنگینی را برایشان ایجاد خواهد کرد. حتی در خود آمریکا هم درحال حاضر این تفکر وجود دارد که ایران در وضعیتی که شاید وضعیت سخت و ضعف تلقی شود همچنان از ایتن قدرت برخوردار است که طرح های ترامپ برای آینده منطقه را تغییر دهد و حتی موضوع عادی سازی را بر هم زند.