آغاز انتخابات پارلمانی زودهنگام در آلمان
انتخابات پارلمانی زودهنگام برای تعیین مسیر سیاسی آینده آلمان بعد از فروپاشی دولت ائتلافی به رهبری «اولاف شولتز» در ماه نوامبر از ساعت ۸ صبح امروز به وقت محلی آغاز شده و تا ساعت ۱۸ بعد از ظهر ادامه دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «پاسایر نویه پرسه»، شعب اخذ رای در سراسر آلمان از ساعت 8 صبح امروز (یکشنبه) به وقت محلی باز شده و انتخابات پارلمانی در این کشور برای تعیین مسیر آینده سیاسی این کشور آغاز شده است.
پس از یک کارزار انتخاباتی زمستانی کوتاه و تا حدی دو قطبی آلمان امروز یک بوندستاگ جدید را انتخاب می کند. شعب اخذ رای امروز از ساعت 8 صبح تا 18 بعدازظهر باز است. نتایج این انتخابات موازنه سیاسی قدرت طی چهار سال آینده را تعیین خواهد کرد.
از میان 59 میلیون واجد شرایط رای دادن در آلمان، حدود 2.3 میلیون رای دهنده جوان هستند که برای اولین بار رای می دهند. علاوه بر این، بیش از 200000 آلمانی در خارج از کشور زندگی می کنند که برای رای دادن ثبت نام کرده اند.
بر اساس نظرسنجیها، فردریش مرتز، نامزد صدر اعظمی و رهبر حزب دموکرات مسیحی احتمالاً قویترین نیرو در این انتخابات خواهد بود. بر اساس جدیدترین نظر سنجی ها احزاب متحد مسیحی بین 28 تا 32 درصد و پس از آن حزب افراطی جایگزینی برای آلمان (20 تا 21 درصد) آراء را کسب خواهد کرد. بعد از آن حزب سوسیال دموکرات به نامزدی اولاف شولتز (14 تا 16 درصد) و سبزها (12 تا 14 درصد) قرار دارند.
نظرسنجیها نشان میدهد که اخیراً حدود یک پنجم از رایدهندگان هنوز درباره اینکه آیا یا به چه کسی رای میدهند تصمیم نگرفتهاند.
علاوه بر اولاف شولتز و فریدریش مرتز ، رابرت هابک، نامزد صدر اعظمی از حزب سبز و آلیس وایدل، رهبر حزب افراطی و نامزد صدر اعظمی از این حزب نیز برای کسب کرسی قدرت تلاش می کنند.
بسته به وضعیت اکثریت، تشکیل دولت ائتلافی می تواند یک چالش بزرگ در آلمان باشد. مرتز به دنبال ائتلاف دو حزبی با سوسیال دموکرات ها یا سبزها است، در حالی که مارکوس سودر، رهبر حزب سوسیال مسیحی ائتلاف با سبزها را به شدت رد می کند.
پارلمان جدید باید حداکثر 30 روز پس از انتخابات - یعنی تا 25 مارس - تشکیل جلسه دهد. با این حال، انتظار نمی رود تا هفته ها یا حتی ماه ها بعد از این انتخابات تصمیم گیری در مورد دولت آینده گرفته شود. تا آن زمان، دولت فعلی به عنوان سرپرست بر سر کار باقی خواهد ماند. بوندستاگ جدید به دلیل اصلاحات انتخاباتی به میزان قابل توجهی کوچکتر خواهد شد. تعداد نمایندگان مجلس به 630 نفر محدودمی شود که 100 نماینده کمتر از وضعیت فعلی است.
مسئله مهار هجوم مهاجران با توجه به حملات تروریستی اخیر در آلمان و بهبود وضعیت اقتصادی از موضوعات مهم در کارزار انتخاباتی نامزدها بود.
انتخابات زودهنگام امروز حدود هفت ماه زودتر از موعد انجام می شود و این فقط قبلاً در سالهای 1972، 1983 و 2005 اتفاق افتاده بود. ائتلاف دولتی آلمان متشکل از احزاب سوسیال دموکرات، سبزها و لیبرال دموکرات در ماه نوامبر بر اثر مناقشات بر سر مسائل بودجه ای و با خروج لیبرال دموکرات ها از هم فروپاشید. پس از آن بوندستاگ به «اولاف شولتز»، صدر اعظم آلمان رای عدم اعتماد داده و وی پارلمان را منحل و از برگزاری انتخابات زودهنگام خبر داد.
انتهای پیام/