وزیر جنگ اسرائیل اعلام کرد که ارتش این رژیم حتی پس از هرگونه توافق برای پایان جنگ، در مناطق حائل ایجادشده در غزه باقی خواهند ماند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - «یسرائیل کاتز»، وزیر جنگ اسرائیل، شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که ارتش این رژیم حتی پس از هرگونه توافق برای پایان جنگ، در مناطق حائل ایجادشده در غزه باقی خواهند ماند. این در حالی است که تلاش‌ها برای احیای آتش‌بس با شکست مواجه شده است. 

با از سرگیری عملیات نظامی اسرائیل از ماه گذشته تاکنون، نظامیان این رژیم یک «منطقه امنیتی» گسترده در عمق غزه ایجاد کرده‌اند که بیش از ۲ میلیون فلسطینی را به مناطق کوچک‌تر در جنوب و نواحی ساحلی محدود کرده است. 

کاتز در بیانیه‌ای پس از نشست با فرماندهان نظامی گفت: «برخلاف گذشته، نیرو‌های دفاعی اسرائیل (IDF) از مناطق پاکسازی‌شده و تصرف‌شده تخلیه نمی‌شوند. این نیرو‌ها در مناطق امنیتی به عنوان حائلی بین دشمن و جوامع اسرائیلی در هر شرایط موقت یا دائمی در غزه — مشابه لبنان و سوریه — باقی خواهند ماند.» 

در خلاصه‌ای از عملیات یک ماه اخیر، ارتش اسرائیل اعلام کرد که اکنون ۳۰درصد از سرزمین کوچک فلسطین را تحت کنترل دارد. 

تنها در جنوب غزه، نظامیان اسرائیل شهر مرزی رفح را تصرف کرده و به سمت داخلی تا منطقه‌ای موسوم به «کریدور موراگ» — که از شرق غزه تا دریای مدیترانه بین رفح و خان یونس امتداد دارد — پیشروی کرده‌اند. 

اسرائیل پیش از این یک کریدور گسترده در منطقه مرکزی «نتزاریم» را تحت کنترل داشت و یک منطقه حائل به عمق صد‌ها متر در امتداد مرز‌ها — از جمله منطقه «الشجاعیه» در شرق شهر غزه در شمال — ایجاد کرده است. 

اسرائیل مدعی است که از ۱۸ مارس تاکنون صد‌ها جنگنده حماس، از جمله فرماندهان ارشد این گروه نظامی فلسطینی را شهید کرده است، اما این عملیات باعث نگرانی سازمان ملل و کشور‌های اروپایی شده است. 

بر اساس گزارش سازمان بشردوستانه ملل متحد (OCHA)، از سرگیری درگیری‌ها پس از دو ماه آرامش نسبی (از ۱۸ مارس)، بیش از ۴۰۰ هزار فلسطینی آواره شده‌اند و حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل حداقل ۱٬۶۳۰ کشته برجای گذاشته است. 

غزه به «گورستان جمعی» تبدیل شده است 

سازمان پزشکان بدون مرز (MSF) اعلام کرد که غزه به یک «گورستان جمعی» تبدیل شده و گروه‌های بشردوستانه در تلاش برای ارائه کمک‌ها هستند. «آماند بازرول»، هماهنگ کننده اضطراری MSF در غزه، در بیانیه‌ای گفت: «ما به صورت زنده شاهد نابودی و جابجایی اجباری کل جمعیت غزه هستیم.» 

کاتز گفت اسرائیل — که از اوایل مارس تحویل کمک‌های بشردوستانه به غزه را مسدود کرده — در حال ایجاد زیرساخت‌هایی برای توزیع کمک‌ها از طریق شرکت‌های خصوصی در آینده است، اما تحریم کمک‌ها ادامه خواهد داشت. 

وی افزود اسرائیل قصد دارد برنامه‌ای را اجرا کند که به فلسطینی‌های مایل به ترک غزه اجازه خروج دهد، اما هنوز مشخص نیست چه کشور‌هایی حاضر به پذیرش شمار زیادی فلسطینی خواهند بود. 

اظهارات کاتز — که بر درخواست اسرائیل برای خلع سلاح حماس تأکید داشت — نشان می‌دهد که دو طرف هنوز بسیار از یک توافق آتش‌بس فاصله دارند، علیرغم تلاش‌های میانجی‌گران مصری برای احیای مذاکرات. 

حماس بار‌ها خلع سلاح را یک «خط قرمز» خوانده و گفته نیرو‌های اسرائیل تحت هر آتش‌بس دائمی باید از غزه خارج شوند. این گروه در بیانیه‌ای روز چهارشنبه هشدار داد: «هر آتش‌بسی که ضمانت واقعی برای توقف جنگ، خروج کامل نیروها، لغو محاصره و آغاز بازسازی نداشته باشد، یک تله سیاسی است.» 

بن‌بست در مذاکرات و تظاهرات در اسرائیل 

دو مقام اسرائیلی این هفته گفتند که علی‌رغم گزارش‌های رسانه‌ای درباره امکان آتش‌بس برای تبادل برخی از ۵۹ گروگان باقی‌مانده در غزه با زندانیان فلسطینی، پیشرفتی در مذاکرات حاصل نشده است. 

مقامات اسرائیلی مدعی‌اند افزایش فشار نظامی، حماس را مجبور به آزادی گروگان‌ها خواهد کرد، اما دولت با تظاهرات گسترده معترضان اسرائیلی مواجه است که خواستار توافق برای توقف جنگ و بازگشت گروگان‌ها هستند. 

بر اساس گزارش مقامات بهداشتی، از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه حداقل ۵۱٬۰۰۰ فلسطینی شهید شده‌اند و اکثر جمعیت مجبور به جابجایی‌های مکرر شده‌اند.

روز چهارشنبه، مقامات پزشکی فلسطین گزارش دادند که حملات نظامی اسرائیل در سراسر غزه حداقل ۳۵ فلسطینی را شهید کرده است. یک حمله هوایی ۱۰ کشته برجای گذاشت، از جمله «فاطمه حسونه»، نویسنده و عکاس شناخته‌شده که جنگ را مستند کرده بود. 

به گفته امدادگران، یک حمله دیگر به اردوگاه چادر‌ها در خان یونس (جنوب غزه) نیز حداقل ۱۰ شهید داشت. سایرین در حملات جداگانه در مناطق دیگر کشته شدند. 

وزارت بهداشت تحت کنترل حماس در غزه هشدار داد که توقف ورود سوخت، دارو و مواد غذایی توسط اسرائیل، کار معدود بیمارستان‌های فعال را مختل کرده است: «صد‌ها بیمار و مجروح به دارو‌های ضروری دسترسی ندارند و رنج آنها با بسته‌شدن گذرگاه‌ها تشدید شده است.» 

منبع: رویترز

پیشنهادی باخبر