«جوانگرایی» از ویژگیهای برجسته شهید رئیسی بود
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم با اشاره به ویژگیهای شهید رئیسی جوانگرایی را از برجستهترین ویژگیهای وی اعلام کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، عیسی زارع پور در مراسم سالگرد شهدای خدمت با عنوان «از خدمت تا شهادت»، که در مسجد کوی دانشگاه تهران و با محوریت بررسی دستاوردهای دولت سیزدهم برگزار شد، به تبیین ابعاد شخصیت و عملکرد شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی پرداخت.
زارعپور سخنان خود را با اشاره به جایگاه کمنظیر شهید رئیسی نزد رهبر معظم انقلاب آغاز کرد و گفت: «شهید رئیسی شاید تنها کسی باشد که پس از انقلاب، رهبری بیش از 60 بار از ایشان یاد کردند. چه در حیات و چه در ممات. از جمله اینکه دوره سهساله دولت ایشان را با دوران امیرکبیر مقایسه کردند. باید دید این حجم از تجلیل برای چیست. آقای رئیسی چه کرد که چنین توصیفاتی در موردشان مطرح شد؟»
وی ادامه داد: «اگر کلیپ جلسات پایانی دولت قبل را دیده باشید، مثلاً آقای جهانگیری خودش در جلسه میگوید: "آقای رئیسی! شما بدترین دولت بعد از انقلاب را تحویل گرفتید!" آمار میداد که روزانه 700 نفر در کشور به خاطر کرونا از دست میرفتند، فروش نفت به 200 هزار بشکه رسیده بود، بدهیها بیشتر از درآمدها شده بود. این در شرایطی بود که آقای رئیسی در آن دوران مسئولیت را پذیرفت.»
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم سپس به دستاوردهای اقتصادی دولت شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: «با همه این اوضاع، طی یکی دو سال رشد اقتصادی کشور به 5 درصد رسید. البته حالا آقایان سال پایه را تغییر دادند و میگویند رشد 4.6 درصد بوده. خب همان 4.6 درصد. مهم این است که اقتصاد به حرکت درآمد.»
زارعپور تأکید کرد: «در واقع آنچه در دولت تغییر کرد، سختافزار حکمرانی نبود. بسیاری از مدیران همان مدیران دولت قبل بودند. آنچه تغییر کرد، نرمافزار حکمرانی بود. یعنی شیوه اداره کشور. شهید رئیسی اهل برنامه بود. در قوه قضائیه، طرح تحول قوه را در سال 1397 تصویب کرد و از 1398 اجرا شد؛ برنامهای که شامل طرحهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت بود و عمدتاً مبتنی بر فناوریهای نوین. در دولت هم، قبل از انتخاب وزرا، کارگروههایی تشکیل شد و طرح تحول دولت نگاشته شد.»
وی به تجربه شخصی خود در وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: «در همین وزارت ارتباطات، ما به راهبر توسعه سختافزارها و نرمافزارها تبدیل شدیم. آقای رئیسی خودش پیگیر پروژهها و کلانپروژهها بود. در بسیاری موارد، شخصاً ورود میکرد.»
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم ویژگی دوم شهید رئیسی را «مجاهد بودن و جدیت در کار» دانست و گفت: «ایشان 47 سفر رسمی و 3 سفر غیررسمی داشتند. مثلاً بعد از زلزله خوی، بدون اطلاع ما، با تیم محافظتی رفتند به منطقه. یا جلسات اقتصادی را ساعت 6 صبح برگزار میکردند. من بارها خستگی را در چهره ایشان میدیدم، ولی با جدیت و دقت گوش میدادند.»
زارعپور در ادامه به صنعت فضایی پرداخت و گفت: «صنعت فضایی هم اقتدارآفرین است و هم ثروتآفرین. استانداردهایش حتی از صنایع نظامی هم بالاتر است. اولین ماهواره ما سال 1387 با نام "امید" پرتاب شد. تا سال 1392 پرتابهای متعددی داشتیم، حتی جاندار فرستادیم. اما بعد از آن دچار رکود شدیم. سال 1390 سازمان فضایی سفارش ساخت ماهوارهای را به دانشگاه شریف داده بود. روز قبل از پرتاب، دولت وقت گفت پرتاب نکنید؛ چون برجام قرار است امضاء شود و موشک تلقی میشود!»
وی با اشاره به نقش شهید سید مهدی موسوی گفت: «شهید موسوی واقعاً سرمایهای بود. ایشان یکی از عوامل اصلی حضور آقای رئیسی در میان مردم بود. یک بار حاج آقا را به مکانی مثل پارجین بردیم که پر از مهمات بود و دشمن لوکیشن را شناسایی کرده بود. آقای رئیسی آمدند و چهار ساعت به صحبتهای متخصصان گوش دادند. نتیجهاش این شد که پس از 11 سال، جلسات شورای عالی فضایی دوباره برگزار شد. ما در دولت ایشان 12 پرتاب فضایی داشتیم. در حالی که تا قبل از دولت ایشان، در کل 13 پرتاب انجام شده بود. امیدوارم رکورد شکسته شود.»
زارعپور با تأکید بر اینکه شهید رئیسی تنها دغدغه قیمت گوشت و مرغ را نداشت، گفت: «ایشان به مسائل نوین هم توجه داشت. مثلاً یک روز من درباره قیمت کالایی گزارش دادم. ایشان گفتند نه، من از فلان استان آمار گرفتهام، بیشتر است! این میزان اشراف، مثالزدنی بود.»
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم به مباحث بودجهای هم اشاره کرد و گفت: «بودجه فضایی در دولت ایشان چند برابر شد. در بحث فیبر نوری، تخصیص 8 درصد بودجه محل بحث و تنش زیادی در هیئت دولت بود. اما آقای رئیسی با حمایت قاطعشان، این تخصیص را تصویب کردند.»
وی درباره سفر خارجی به اندونزی گفت: «وقتی رفته بودیم اندونزی، جمعیت عظیمی آمده بودند. پلیس اندونزی گفت که نمیتواند امنیت را تضمین کند. اما علاقه قلبی آقای رئیسی به مردم، باعث شده بود که خدا مهر ایشان را به دل مردم بیندازد.»
زارعپور همچنین به شخصیت مذاکرهای شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: «ایشان زبان بدن مقتدرانهای داشتند. در مذاکرات محرمانه هم جدی و مقتدر بودند ولی هیچوقت اقتصاد را شرطی نکردند. اقتصاد کشور را معطل مذاکره نکردند.»
وی در پایان، آخرین ویژگی برجسته شهید رئیسی را «جوانگرایی» دانست و گفت: «من تازه هیئت علمی شده بودم. نمیدانم چگونه، ولی ایشان من را پیدا کردند و با من مصاحبه کردند. بعدها هم افتخار همکاری با ایشان در قوه قضائیه را پیدا کردم. نگاه ایشان این بود که اگر کسی متخصص است و مبانی انقلاب را دارد، باید از او استفاده کرد؛ نه اینکه صرفاً به خاطر گرایش سیاسی کنار گذاشته شود.»
انتهای پیام/