چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟

دبیر چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر ابزار امیدواری کرد تا این دوره از جشنواره به خاطره‌ای دلنشین برای فرزندان ایران زمین تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، رونمایی از پوستر جشنواره چهل و سوم عصر روز گذشته _چهارشنبه پنجم دی_ با حضور رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره، احترام برومند بازیگر پیشکسوت سینما، احمد بخشی، عبداله اسکندری، مرتضی شایسته و یونس صباحی عوامل فیلم سینمایی «مادر»، اعضا هیأت انتخاب مسابقه سینمای ایران جشنواره و مدیران سینمایی در ستاد جشنواره برگزار شد.

در این آئین رونمایی منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم ژاله علو از زنان تأثیرگذار عرصه فرهنگ و هنر ایران اظهار کرد: بنا بود پوستر هم‌زمان با ایام گرامیداشت روز مادر رونمایی شود اما درگذشت مرحوم علو باعث شد تا به ادب و احترام این بانوی بزرگ مراسم را چند روزی به تعویق بیندازیم.

وی با بیان اینکه جشنواره امسال با یک ایده مرکزی آغاز شده است، افزود: ایده مرکزی این است که جشنواره یک رویداد ملی است و این رویداد ملی در سرزمین ایران اتفاق می‌افتد؛ رویدادی که متعلق به هیچکس نیست و در عین حال متعلق به همه ماست که امیدوارم این ایده تا پایان جشنواره پابرجا بماند.

شاهسواری ادامه داد: رویداد جشنواره فجر در سرزمین عزیز ما، مادر ماست، وطن مادر و مادر وطن این چیزی است که در جز به جز زیست تاریخی، فرهنگی ما وجود دارد. و اگر به به‌یاد بیاوریم همدیگر را و گاهی اوقات به بهانه جشنواره فرصتی باشد تا دل‌هایمان کمی صاف شود و گاهی اوقات حتی چشمانمان برای همدیگر تر شود. تر شدن چشمان ما در این سرزمین برای همدیگر باعث و بانی حیات و قوام فرهنگی این سرزمین است؛ ضرب‌المثلی در فارسی داریم که می‌گوید «سنگ روی سنگ بند نمی‌شود»، این همه بنا در تاریخ چگونه روی همدیگر قرار گرفته‌اند؟ سنگ‌ها جز با ملات با هیچ چیز دیگری روی هم قرار نمی‌گیرند، استواری سنگ‌ها به ملاتشان است و ملات این سرزمین فرهنگ، اعتقاد و تمدنش است.

چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟

دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر خاطر نشان کرد: همه ما همچنان در همین سرزمین فیلم می‌سازیم، گاهی حال ما خوب است و گاهی ناراحت هستیم، گاهی گلایه داریم و زبان به شکایت می‌گشاییم اما یک چیز را خیلی خوب درک می‌کنیم، زندگی بهتر را تصویر کنیم و ما در قلبمان این اعتقاد را داریم که فیلم می‌سازیم تا رویاهایمان را به تصویر بکشیم؛ بخشی از این رویاها نیاز زیستی ما و بخشی دیگر نیاز به آینده ما را نشان می‌دهد، گاهی با رویاهایمان فردایمان را به تصویر می‌کشیم و آرزو می‌کنم که جشنواره امسال برای رویاهای فردای فرزندان این سرزمین تبدیل به یک خاطره دلنشین شود.

همچنین شاهسواری در خصوص دلیل انتخاب تصویری از فیلم سینمایی «مادر» به‌عنوان پوستر جشنواره چهل‌وسوم بیان داشت: همه ما در سنین مختلف احتمالاً فیلم «مادر» را دیده‌ایم و در ذهنمان خاطره ساخته‌ایم؛ این خاطره در جشنواره چهل و سوم یک‌بار دیگر می‌خواهد زنده شود و تصویری که از خودش می‌خواهد بیرون ارائه بدهد این است که ما هرچند در احترام به زنان و مادران این سرزمین کم گذاشته‌ایم اما دلمان با آن‌ها است و کم گذاشتن مارا حتماً خواهند بخشید. سینمای ایران نباید یادش برود که بزرگ‌تر و سابقه دارد، خاطره دارد، سینمای ایران دیروز متولد نشده، فرهنگ و هنر ایران هم دیروز متولد نشده است، سابقه، تاریخ و عمق دارد و تعمیق این فرایند وظیفه تک تک ما هست.

پیشنهادی باخبر