مخالفت آلمان با طرح ترامپ برای افزایش هزینه‌های نظامی ناتو

مخالفت آلمان با طرح ترامپ برای افزایش هزینه‌های نظامی ناتو

وزیر دفاع آلمان با هدف مد نظر آمریکا که افزایش ۵ درصد هزینه‌های نظامی نسبت به تولید ناخالص داخلی را برای اعضای ناتو مطرح کرده است مخالفت کرده و آن را مورد بحث ندانست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «تاگس شاو»، «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان در سخنانی در بروکسل با هدف مد نظر آمریکا برای افزایش بودجه نظامی اعضای ناتو مخالفت کرده و گفت: هدف پنج درصدی مورد بحث نیست.

وی تاکید کرد: خود آمریکایی ها هنوز خیلی با این هدف فاصله دارند. در واقع، هزینه های دفاعی آمریکا حتی کمتر از چهار درصد بودجه ناخالص داخلی است. با این وجود، ایالات متحده بیشترین سهم را در امنیت اروپا در داخل ائتلاف ناتو دارد.

پیستوریوس برای اولین بار در بروکسل با همتای آمریکایی خود ملاقات کرد. پیستوریوس با اشاره به رایزنی های ناتو تاکید کرد: اکنون سه درصد یا 3.5 درصد تفاوتی ندارد. عامل تعیین کننده این است که باید رشد قابل توجه و مستمر وجود داشته باشد.

وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در نشست امروز خود در بروکسل می خواهند در مورد هزینه های نظامی اعضای این ائتلاف نظامی بحث کنند. «پیت هگزت»، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا روز قبل از برگزاری این نشست به صراحت گفته بود: از منظر ایالات متحده، پنج درصد برای هزینه های نظامی، بر حسب تولید اقتصادی، باید هدف اعلام شده برای همه باشد.

«هگزت» که صریحاً با موضع «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در این باره موافق است، گفت: این هزینه ها باید پنج درصد باشد. این یک پیش پرداخت برای آینده و برای صلح از طریق قدرت است.

اکثر کشورهای عضو این ائتلاف نظامی این درخواست را رد می کنند. بسیاری از کشورها، از جمله آلمان، قاطعانه افزایش پنج درصدی هزینه های نظامی بر اساس تولید ناخالص داخلی در آینده را رد می کنند. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در ژانویه تاکید کرد که بودجه دفاعی 200 میلیارد یورویی با توجه به بودجه کل فدرال 500 میلیارد یورویی قابل بحث نیست.

در این میان کشورهای بالتیک از اهداف ایالات متحده در این راستا حمایت می کنند و لهستان نیز احتمالاً از هدف پنج درصد حمایت خواهد کرد. یک هدف جدید می تواند در اولین فرصت در نشست سران ناتو در ژوئن با اجماع همه اعضا تصمیم گیری شود .

«جان هیلی»، وزیر دفاع بریتانیا هم پس از اظهارات «پیت هگزت»، وزیر دفاع ایالات متحده در نشست گروه تماس اوکراین در بروکسل، گفت: بریتانیا به ایالات متحده قول می دهد که مسئولیت نظامی بسیار بیشتری را بر عهده بگیرد. ما درخواست واشنگتن از کشورهای اروپایی را شنیده ایم که در این امر دخالت کنند. این کاری است که ما انجام می دهیم و خواهیم کرد.

وی تاکید کرد که اقدامات بیشتری برای امنیت اروپا و برای هزینه های دفاعی انجام خواهد شد.

آلمان در سال گذشته بالاترین هزینه نظامی را در بین کشورهای اروپایی ناتو داشت. موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS) در لندن روز چهارشنبه این خبر را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، هزینه های دفاعی آلمان نسبت به سال قبل با 23 درصد افزایش به 86 میلیارد دلار (کمی کمتر از 80 میلیارد یورو) رسیده است.

باستین گیگریچ، رئیس IISS گفت: این امر آلمان را در رتبه چهارم جهان قرار می دهد. پس از آن بریتانیا با 81 میلیارد دلار قرار دارد.

اندیشکده لندن در مطالعه سالانه خود با عنوان «تعادل نظامی» نشان داد که هزینه های نظامی جهانی در سال گذشته با 7.4 درصد افزایش به صورت واقعی به 2.46 تریلیون دلار رسیده است. در این میان گران ترین کشور آمریکا با اختلاف 968 میلیارد دلار برای ارتش خود هزینه کرده است.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر