لیتوانی ارتش خود را به شدت گسترش می‌دهد

لیتوانی ارتش خود را به شدت گسترش می‌دهد

لیتوانی به بهانه تهدیدات موجود اعلام کرده که بر خلاف برنامه ریزی‌های دولت قبلی می‌خواهد تعداد نیروها و تجهیزات ارتش را در مدت زمان کوتاهی به شدت ارتقا دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه تاگس آنسایگر، لیتوانی قصد دارد تا سال 2030 تعداد سربازان حرفه‌ای ارتش خود را به 15500 نفر افزایش دهد.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده قرار است تعداد سربازان وظیفه علیرغم کاهش نرخ زاد و ولد، دو برابر شود.

در همین راستا دوویله شاکالیینه، وزیر دفاع لیتوانی اعلام کرده که می‌خواهد ارتش لیتوانی را اصلاح کند. این کشور با نزدیک به سه میلیون نفر جمعیت، قرار است در سال‌های آینده تا 6 درصد از تولید اقتصادی خود را در بخش دفاعی یعنی برای تجهیزات و سربازان بیشتر سرمایه‌گذاری کند.

وزیر دفاع 46 ساله سوسیال دموکرات لیتوانی که تازه از ماه دسامبر این سمت را عهده دار شده است برنامه‌های بلندپروازانه‌ای دارد. دولت ائتلافی جدید به رهبری سوسیال دموکرات‌ها، به جای گسترش و نوسازی ارتش تا سال 2040، همانطور که دولت قبلی مسیحی-محافظه‌کار برنامه‌ریزی کرده بود، قصد دارد آن را تا سال 2030 گسترش و نوسازی کند.

این وزیر اروپایی اعلام کرده که قصد دارد خدمت سربازی اجباری را گسترش دهد، که به گفته او مهمترین منبع استخدام سربازان حرفه‌ای جدید است. قرار است تعداد آنها از 13500 به 15500 نفر افزایش یابد.

وی در این باره گفته است همه مردان جوان به سن قانونی رسیده ملزم به گذراندن خدمت سربازی اجباری هستند. هنوز کمبود مربی و حوزه‌های آموزش نظامی برای آموزش سربازان وظیفه بیشتر وجود دارد. با این حال، قرار است امسال 4500 نفر به خدمت سربازی فراخوانده شوند و از سال آینده، 6000 نفر به طور دائم به خدمت فراخوانده شوند.

این وزارتخانه اکنون در حال انجام نظرسنجی‌هایی در میان جوانان است تا دریابد چه چیزی می‌تواند ارتش را به عنوان مکانی برای کار جذاب‌تر کند. مزایای اجتماعی جدید نیز برای تشویق سربازان حرفه‌ای به تمدید قراردادشان در نظر گرفته شده است.

لیتوانی نیز مانند تمام کشورهای حوزه بالتیک، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال مجدد، جمعیت قابل توجهی را از دست داد و تقریباً حدود یک میلیون نفر مهاجرت کردند. اگرچه در سال‌های اخیر روند بازگشت وجود داشته است، اما نرخ زاد و ولد به پایین‌ترین حد خود یعنی 1.3 فرزند به ازای هر زن رسیده است.

شاکالینِه می‌خواهد این پیام را بفرستد که کشورش از همیشه آماده تر است. وی تاکید کرد: لیتوانی درس خود را از اشغال شوروی در طول جنگ و پس از آن آموخته است. وی توضیح داد: این کشور طبق اصل دفاع کامل عمل می‌کند. این بدان معناست که هر شهروندی می‌تواند درگیر شود و آموزش‌های لازم را دریافت کند.

کشورهای حوزه بالتیک در اندیشه ایجاد گنبند آهنین

این کشور همچنین در ساخت صنعت دفاعی، به دنبال شرکایی در سراسر جهان است. کشورهای حوزه بالتیک رویای گنبد آهنینی مانند گنبد آهنین بر فراز اسرائیل را برای محافظت در برابر موشک‌ها در سر می‌پرورانند. بنابراین، رژِیم صهیونیستی در کنار ایالات متحده، آلمان و اسکاندیناوی، شریک تجاری منتخب این کشورها است.

لیتوانی همچنین با خروج از توافق‌نامه‌های ممنوعیت مین‌های زمینی و مهمات خوشه‌ای روند تقویت ارتش را دنبال کرده است. وزیر دفاع لیتوانی به صورت کتبی در توجیه این اقدام توضیح داد: مین‌های زمینی باعث افزایش بقا، انگیزه و اعتماد به نفس نیروهای لیتوانی و شرکای آنها می‌شوند. بمب‌های خوشه‌ای نیز وسیله‌ای «بسیار مؤثر» هستند.

در سراسر جهان، غیرنظامیان و اغلب کودکان، قربانیان اصلی این نوع مین‌ها هستند. با این حال، کشورهای بالتیک و لهستان، که همگی در حال خروج از معاهدات بین‌المللی ممنوعیت این تسلیحات هستند، ادعا می‌کنند که تضمین می‌کنند مین‌ها از بین بروند.

کشورهای لیتوانی، لتونی و استونی همچنین در حال کار بر روی یک خط دفاعی بالتیک مشترک برای محافظت از مرزهای خود با روسیه و بلاروس هستند. این خط با سپر شرقی لهستان که در امتداد مرز با استان کالینینگراد روسیه و بلاروس در حال ساخت است، ادغام خواهد شد.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر