به گزارش ایسنا، سید ستار هاشمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - امروز در مراسم روز جهانی ارتباطات اظهار کرد: اگر نگاهی به بحث ارتباطات بیندازیم به تاثیر این حوزه بر زندگی بشر پی میبریم. ارتباطات از بدو خلقت موضوع مهمی بود و از همان ابتدا وجود داشته و رفته رفته ارتباطات توسعه یافته است.
وی افزود: در زمینه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند شاهد رشد ۲۲ درصدی کاربران این پنجره هستیم که البته نیازمند بازنگرهایی است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه شعار ارتباطات باید باز بماند تا انتقال دانش و تعامل هم افزایش و توسعه یابد افزود: شعار امسال ارتباطات، ارتباط پایدار و زندگی هوشمند است که طبیعتاً زندگی هوشمند تمامی شئونات زندگی ما را در چند محور در بر میگیرد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه توسعه ارتباطات و ارتقای کیفیت ارتباطات محور اول وزارت ارتباطات است، تاکید کرد: مردم از ما مطالبه جدی بر بحث کیفیت دارند و اگر صحبت از دسترسی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از GDP میکنیم نیاز به سرمایهگذاری ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلاری در این بخش داریم که به دلایل مختلف در سال گذشته کمتر از ۲ میلیارد بود؛ بنابراین به دنبال ساز و کار این موضوع هستیم.
وی درباره توسعه ۵G اظهار کرد: امیدواریم با تعاملات سازندهای که بین وزارت ارتباطات و بخش خصوصی شکل گرفته و همچنین تعاملات بینالمللی، نوید بخش ارتباطات خوبی در این بخش باشد و تعاملاتی که انشاالله شکل میگیرد با استفاده از حداکثر توان و ظرفیت داخلی و زیر ساختهای مناسب و توسعه فیبر نوری اتفاقهای خوبی بیفتد.
هاشمی در ادامه صحبت هایش گفت: موضوعی که از آمریکای لاتین تا آسیا دنبال کردیم موضوع دیپلماسی فناوری است و امیدواریم با استفاده از ظرفیتهای داخل و تعاملات بینالمللی به سطحی برسیم که در بازارهای بینالمللی حضور داشته باشیم و از سیر تحول عقب نمانیم.
وی با اشاره اینکه مکلف هستیم در بحث مهارت افزایی ۵۰۰ هزار نیروی متخصص را آموزش دهیم تا پیشران اقتصاد دیجیتال در کشور باشند اظهار کرد: ایران به مثابه حلقه اتصال اکوسیستم اقتصاد دیجیتال منطقه است در بازه زمانی ۳ یا ۴ ماه به بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و باور داریم به واسطه تعامل با کشورهای منطقه افزایش یابد.
وزیر ارتباطات به وضعیت صنعت فضایی کشور اشاره و تشریح کرد: در صنعت فضایی نه تنها توقف نداشتیم بلکه پیشرفت داشتهایم و انشاالله امسال توسعه ماهوارهها و راهاندازی پروژههای بزرگ همانند پایگاه چابهار و سلماس و چناران را خواهیم داشت.
وی به حکمرانی داده اشاره کرد و گفت: امروزه حکمرانی بودن داده بدون معنا است و اتفاقهای خوبی در این زمینه در میان است و پروژه جی نف در بحث مدیریت زمین با جدیت دنبال میشود تعاملی که با دستگاههای دولتی و قوه قضائیه رقم خورده در آینده نزدیک شاهد نتایج خوبی خواهیم بود.
در ادامه این مراسم، سه پروژه ملی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه های ارتباطات زیرساخت، حمایت از نوآوری و توسعه عدالت ارتباطی افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
افزایش چشمگیر ظرفیت هسته شبکه ارتباطی کشور
در نخستین پروژه که توسط شرکت ارتباطات زیرساخت به بهرهبرداری رسید، ظرفیت هسته شبکه ارتباطی کشور با اتکا به توان داخلی، با رشدی چشمگیر به ۲۸ ترابیت بر ثانیه در ۲۸۵ نقطه از ۳۱ استان کشور افزایش یافت.
این پروژه سبب رشد ۶۲ درصدی ظرفیت شبکه انتقال کشور از ۴۵ هزار به ۷۳ هزار گیگابیت بر ثانیه شده و تجربهای سریعتر، باکیفیتتر و مطمئنتر برای کاربران فراهم کرده است.
افزایش ظرفیت انتقال، بستر لازم برای توسعه فناوریهایی چون اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و نسل پنجم ارتباطات (5G) را نیز مهیا کرده است. از آغاز فعالیت دولت چهاردهم تاکنون، ترافیک اینترنت بینالملل کشور ۲۸ درصد و ترانزیت داده و همکاریهای بینالمللی ۵۰ درصد افزایش داشته که نشاندهنده جهش در حوزه دیپلماسی داده است.
کهکشان فاوا؛ سکوی هوشمند حمایت از زیستبوم فناوری کشور
دومین پروژه افتتاحشده در این مراسم، سامانه هوشمند یکپارچه «کهکشان فاوا» بود؛ بستری نوآورانه برای حمایت از ایدهپردازان، استارتاپها، هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان. این سامانه با هدف تحقق برنامه هفتم توسعه و ایجاد جهش فناورانه، خدماتی چون تسهیلات مالی، حمایتهای تخصصی، مشارکت در سرمایهگذاری و تحریک بازار را در فضایی شفاف، سریع و هوشمند در اختیار فعالان فناوری کشور قرار میدهد.
افزایش۴ درصدی دسترسی ارتباطات در مناطق روستایی
در سومین طرح، توسعه عدالت ارتباطی با تمرکز بر مناطق محروم و روستایی در دستور کار قرار گرفت. از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم تاکنون، دسترسی به خدمات ارتباطی در ۱,۴۷۸ روستا فراهم شده و تنها در چند ماه اخیر، ۱۵۵,۰۸۸ خانوار و بیش از ۵۲۵ هزار نفر در مناطق روستایی به اینترنت پرسرعت سیار دست یافتهاند.
با تلاش حوزه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO)، در مدت هشت ماه گذشته پوشش اینترنت در مناطق روستایی چهار درصد افزایش یافته که گامی مؤثر در کاهش «شکاف دیجیتال» و گسترش «عدالت ارتباطی» در سراسر کشور به شمار میرود.
انتهای پیام