به گزارش ایسنا، روبیو در سخنانی عنوان کرد که درخواست زلنسکی برای دستیابی به تسلیحات هستهای به عنوان راهحلی به جای عضویت در ناتو واقعبینانه نبوده و راهحلی برای صلح پایدار در این کشور نخواهد بود.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین پیشتر اعلام کرد که کنار گذاشتن تسلیحات هستهای در ازای امضای «تفاهمنامه بوداپست» یک اقدام «کاملاً احمقانه، غیرمنطقی و بسیار غیرمسئولانه» بوده است.
زلنسکی در یک مصاحبه تاکید کرد: «اگر قرار بود تسلیحات هستهای را کنار بگذارم، آن را با چیزی واقعاً قوی مبادله میکردم، چیزی که بتواند هر مهاجمی را صرفنظر از قدرت، قلمرو یا ارتش آن، متوقف کند؛ و آن هم چیزی نیست جز یک ارتش قدرتمند و یک بلوک امنیتی. به همین دلیل، معتقدم که چنین معاملهای احمقانه، کاملاً غیرمنطقی و بسیار غیرمسئولانه بود.»
تفاهمنامه بوداپست توافقی میان اوکراین، روسیه، ایالات متحده و بریتانیا در سال ۱۹۹۴ بود که بر اساس آن، اوکراین تسلیحات هستهای خود را که از زمان اتحاد جماهیر شوروی بر جای مانده بود، کنار گذاشت و در مقابل، این کشورها تضمین امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را پذیرفتند.
رئیسجمهور اوکراین معتقد است که اوکراین به جای کنار گذاشتن تسلیحات هستهای خود باید به عضویت ناتو در میآمد. او گفت: «در آن زمان سیاستمداران آمریکا و روسیه متحد شده و اوکراین را مجبور به کنار گذاشتن تسلیحات هستهای کرده بودند، اما حداقل باید چیزی در ازای آن دریافت میکردیم.»
او همچنین با تاکید بر اینکه مقامات کییف باید در آن زمان تضمینهای امنیتی کارآمدی مانند عضویت در ناتو دریافت میکردند، گفت: «صادقانه بگویم، امروز نیز تنها تضمین واقعی، ناتو است.»
انتهای پیام