به گزارش خبرگزاری ایمنا، پس از آتشبس در لبنان و کاهش نسبی تنشها در غزه، اکنون تنشها در جبهه یمن داغ شده و در حال حاضر این ضلع مقاومت تهدید بزرگی را برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است. در شرایطی که ارتش رژیم صهیونیستی، هر روز انصارالله یمن را به حملاتی ویرانگر تهدید میکند، این هشدارها مانع از این نشده که انصارالله حملات خود را به سرزمینهای اشغالی متوقف کند.
جنبش انصارالله یمن در سالهای اخیر به یکی از مؤثرترین نیروهای مقاومت در خاورمیانه تبدیل شده است. این جنبش که از دل باورهای مذهبی و هویت ملی یمن برآمده، توانسته است نقش مهمی در مقابله با ائتلافی گسترده به رهبری آمریکا، عربستان و اسرائیل ایفا کند.
یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز در واکنش به لفاظی سران تلآویو گفت: «اگر بمب اتم بر صنعا ریخته شود، به حمایت از فلسطین ادامه خواهیم داد.» همزمان با این اظهارات، یمنیها حملاتی را به سرزمینهای اشغالی انجام دادند که بنابه گزارش منابع خبری باعث شد ۲ میلیون اسرائیلی به پناهگاهها بروند.
بر اساس گزارش المسیره، سریع روز سهشنبه در سخنانی تأکید کرد: «ارتش یمن در چارچوب مرحله پنجم پشتیبانی از مقاومت فلسطین در نبرد «فتح موعود»، دو عملیات موفق پهپادی علیه اهداف نظامی رژیم صهیونیستی انجام داد. اولین حمله با استفاده از پهپاد «یافا» به یک هدف نظامی در منطقه عسقلان اشغالی صورت گرفت. دومین حمله نیز با پهپاد «یافا» به یک هدف نظامی دیگر در تلآویو اصابت کرد و عملیات با موفقیت انجام شد.»
نبرد سرنوشتساز بین یمن و رژیم صهیونیستی
جعفر قنادباشی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در این باره اظهار میکند: آمریکاییها در ماجرای یمن دچار سردرگمی و تصمیمات نوسانی هستند، چرا که یمن توانسته است آنها را در حمایت از رژیم صهیونیستی و سلطه بر آبراه مهم بابالمندب به چالش بکشاند.
وی ادامه میدهد: اقداماتی که آمریکا علیه یمن انجام میدهد، اقدامات انفعالی است، زیرا یمن توانسته است نقش بسیار مؤثری در حمایت از مردم فلسطین ایفا کند و سیاست غیرقابل انتقادی را به اجرا گذاشته است؛ از آن جهت که یمنیها پس از حمله اسرائیل به غزه بهصراحت اعلام کردند که تا وقتی جنگ علیه کودکان و مردم غزه متوقف نشود و دارو و غذا به غزه نرسد، از عبور کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی جلوگیری میکنند.
کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح میکند: این سیاستی است که بههیچوجه آمریکاییها نمیتوانند آن را در صحنه علنی مورد هجمه قرار دهند، چون مسئله کودکان و زنان غزه مورد حمایت جهانی است، بنابراین آمریکاییها کوشش میکنند تا موضوع عملیات علیه یمن چندان رسانهای نشود، بهویژه آنکه در این عملیات نتوانستند توانایی یمن در اجرای سیاست جلوگیری از عبور کشتیهای مرتبط با اسرائیل را متوقف کنند.
علل شکست آمریکا در عملیات علیه یمن
وی میگوید: یکی از عللی که آمریکاییها از رسانهای شدن و بزرگنمایی این عملیات خودداری میکنند، مربوط به این نکته است که سیاست یمن سیاستی انساندوستانه و مشروع است که در دنیا طرفداران زیادی دارد و یمنیها برای این سیاست در حمایت از کودکان غزه، غذارسانی و دارورسانی به مردم غزه هزینههای زیادی را میپردازند و بنابراین این سیاست قابل انتقاد نیست.
قنادباشی ادامه میدهد: مسئله دوم آن است که در این عملیات آمریکاییها نتوانستند از توانمندی یمنیها در دریای سرخ و اقیانوس هند بکاهند و با توجه به وسعت و مردم فداکار و شجاعی که در یمن حضور دارند، در اجرای این سیاست و توقف حملات یمنیها علیه کشتیهای حامی اسرائیل ناکام ماندند، بنابراین آمریکاییها علاقهمند نیستند که اقدامات شرعی یمن رسانهای شود.
وی افزود: سومین مسئله پاسخگوییهای یمنیها است؛ یمنیها در همین زمان توانستند هواپیمای اف -۱۸ آمریکایی را با موفقیت سرنگون کنند که این موضوع برای آمریکاییها بسیار خفتبار است، این مسئله و دریافت ضربه از یمن در کنار سایر ناتوانیهای دیگر مذکور آمریکاییها میتواند افتضاحی در سطح بینالمللی همچنین در سطح داخلی برای آنها به ارمغان آورد.
ابطال سیاستهای راهبردی آمریکا در منطقه غرب آسیا به دست یمنیها
کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح میکند: مسئلهای که در این بین اهمیت بسیار بالاتری دارد به دو سیاست دولتمردان آمریکا در منطقه غرب آسیا برمیگردد و همه سیاستمداران آمریکایی چه دموکرات و چه جمهوریخواه خود را موظف به اجرای این سیاستها میدانند و به نوعی این دو سیاست را اولویت خود قلمداد میکنند. یکی از این سیاستها حفظ امنیت اسرائیل است و دیگری حفظ نظارت و کنترل روند انتقال نفت و گاز از منطقه غرب آسیا به جهان سرمایهداری است.
وی تاکید کرد: یمنیها هر دو اولویت سیاست خارجی آمریکا را به چالش کشیدند و توانمندی خود را اثبات کردند. آنها هم از نظر امنیت اقتصادی و هم از طریق حملات پهپادی و موشکی به اسرائیل سیاست اول آمریکاییها را مورد خدشه قرار دادند و اکنون نیز با وجود توقف جنگ در لبنان و تحولات سوریه، تلآویو و حیفا به دلیل فعال بودن جبهه یمن و حملات یمنیها همچنان ناامنترین منطقه جهان هستند و این موضوع به منزله شکست سیاست بسیار مهم و راهبردی آمریکا در حفظ امنیت اسرائیل است.
قنادباشی با تاکید بر اینکه آمریکاییها در سیاست حفاظت از روند انتقال نفت هم از یمنیها شکست خوردند، ادامه داد: در تاریخ آمریکا هیچگاه یک دولت جهانسومی و دولتی توانمند به اندازه یمنیها نتوانسته بود که اینگونه آمریکا را در اجرای سیاستهای راهبردیاش متوقف کند.
موفقیتهای ادامهدار یمنیها علیه متحدان آمریکا
وی یادآور شد: یمنیها با توجه به موقعیت جغرافیایی و داشتن مردمی که بیشترین حضور در صحنه را در مقایسه با دیگر ملتهای جهان دارند و به فرهنگ شهادت اعتقاد دارند، در این عرصه و در رویارویی با استکبار جهانی موفق خواهند بود ریالهرچند این اولینبار نبود که آمریکاییها به یمن حمله کردند.
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: یمنیها با وجود اجرای سیاست خود بر پایه حمایت از کودکان غزه، بارها مورد حملات هواپیماهای آمریکایی، انگلیسی و صهیونیستی بودهاند، اما این حملات هیچگاه نتوانسته است یمنیها را متوقف کند. با توجه به توانمندیهایی که یمن دارد در سایر عملیاتها نیز موفق خواهد بود همانطور که در مقابله با تجاوزات عربستان سعودی طی ۹ سال گذشته توانسته است ضربات کاری به این متحد آمریکا وارد کند.
اقتدار پدافند هوایی رژیم صهیونیستی فروریخته است
افسانه خسروی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در این باره اظهار میکند: جنبش انصارالله یمن، ترکیبی از حزب الحق و شباب المومن است که بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر توسط حسین بدرالدین حوثی تشکیل شد و تا سال ۲۰۰۳ این جنبش یک جنبش تشکیلاتی بود اما بعد از جنگهای شش گانه تأثیر گذار، حسین بدر الدین حوثی در عملیاتی در سال ۲۰۰۳ شهید میشود بنابراین رهبری این جنبش را عبد المالک بدر الدین حوثی بر عهده میگیرد و از سال ۲۰۰۴ به بعد این جنبش یک جنبش نظامی میشود، تفکر اصلی حوثیها برگرفته از تفکرات امام خمینی (ره) و مبارزه با آمریکا و رژیم صهیونیستی است، این جنبش در گذشته خنثی کننده حملات گستردهای از رژیم صهیونیستی در یمن بوده است.
وی ادامه میدهد: مضاف بر اینکه جایگاه اقتصادی یمن برای آمریکا و رژیم صهیونیستی به دلیل انتقال انرژی در دریای سرخ از طریق تنگه باب المندب اهمیت دارد، یمن از یک جایگاه استراتژیک برای آمریکا و رژیم صهیونیستی برخوردار است.
پژوهشگر مطالعات منطقه تصریح میکند: رژیم صهیونیستی در گذشته نیز در کانون حملات گسترده انصارالله بوده است و حملات اخیر انصار الله نشان دهنده این است که محور مقاومت، قدرت نظامی اصلی خود در مقابل اسرائیل را از دست نداده است، بنابراین حملات متعدد انصارالله به مواضع اسرائیل، قدرت محور مقاومت و جنبش انصارالله از عوامل تهدید برای اسرائیل محسوب میشود.
خسروی تصریح میکند: پس از حملات نظامی اخیر انصارالله به مواضع رژیم صهیونیستی در تل آویو، وجهه و شکوه متصور شده سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی برای جهان عرب، اسلام و غرب از بین رفته است و این نادیده گرفتنها برای اسرائیل با خسارتهای سنگین نظامی و اقصادی همراه است.
وی افزود: در صورت ادامه حملات انصارالله به اسرائیل، وجهه استراتژیک و هراسناک رژیم صهیونیستی در هم میشکند، زیرا نتوانسته است این حملات را خنثی کند اما محور مقاومت قدرت و استراتژی خود را حفظ کرده است وتا زمانیکه جنبش انصارالله به اهداف خود نرسد دست از مقاومت بر نخواهد داشت.
پژوهشگر مطالعات منطقه میگوید: امروز اقتدار پدافند هوایی رژیم صهیونیستی فروریخته است و حیات سیاسی و اقتصادی رژیم صهیونیستی توسط انصارالله تحت تأثیر قرار گرفته است بنابراین رژیم صهیونیستی باید در ساختار خود تغییراتی ایجاد کند.
به گزارش ایمنا، انصارالله یمن نمونهای از نیرویی مستقل و مبتنی بر ایمان است که توانسته است در برابر تجاوزات خارجی ایستادگی کند و ضعف قدرتهای بزرگ مانند آمریکا و اسرائیل را آشکار سازد. اقدامات این جنبش در ۱۳ ماه گذشته، از جمله حملات موفق به ناوگان دریایی و اراضی اشغالی، نشاندهنده توانمندی و عزم این جنبش در دفاع از سرزمین و ارزشهای خود است.
بیانات مقام معظم رهبری درباره ماهیت مستقل مقاومت، تأکیدی بر اصالت و استقلال انصارالله است. این جنبش نهتنها الگویی برای ملتهای مظلوم، بلکه نمادی از پایداری در برابر ظلم و سلطهجویی جهانی است. انصارالله یمن همچنان بهعنوان نیرویی تأثیرگذار، نقش مهمی در تغییر معادلات منطقهای ایفا خواهد کرد.