مسابقه‌ای برای شناسایی برنامه‌نویسان کشور و ورود آنها به بازار کار

مسابقه‌ای برای شناسایی برنامه‌نویسان کشور و ورود آنها به بازار کار

ششمین دوره مسابقات کد نویسی مبهم ( Spaghetti contest 6 ) نهم اسفند ماه 1403 با هدف شناسایی برنامه نویسان کشور و ورود به بازار کار برگزار می شود.

به گزارش ایسنا، گروه فناوری اطلاعات شریف(Sharif ICT Group) با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری وحمایت استراتژیک مجموعه زیبال ، شرکت پرداخت نوین آرین ، شرکت راهبرد هوشمند شهر ، گروه صنعتی مینو ، شرکت اندیش طراحان و مجموعه تریبون در حال برگزاری ششمین دوره مسابقات کد نویسی مبهم "Spaghetti Contest 6" به تاریخ نهم اسفند ماه 1403 و در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری می باشد.

این مسابقات که از با سابقه ترین و معتبر ترین رویدادها در حوزه برنامه نویسی می باشد همواره با حضور گسترده برنامه نویسان حرفه ای از کل کشور و همکاری بی نظیر مجموعه های خصوصی و دولتی همراه بوده و با هدف شناسایی ایده های بکر و خلاقانه و همچنین شناسایی برنامه نویسان مستعد و برجسته کشور و ورود این افراد به بازار کار برگزار می گردد.

مسابقات کدنویسی مبهم چیست؟

مسابقات کد نویسی مبهم رویدادی در راستای تخمین مهارت شرکت کنندگان در نوشتن کد های ناخوانا یا در اصطلاح برنامه نویسان همان کد کثیف (Dirty Code) می باشد. 

یک برنامه را هنگامی ناخوانا می نامیم که اگر کد برنامه در اختیار برنامه نویس دیگر قرار دهیم و او معنای تک تک دستورات برنامه را بداند، شیوه کنار هم چیده شدن دستورات و پرش های تو در توی میان آنها به حدی پیچیده و گیج کننده باشد که برنامه نویس بدون اجرای این برنامه، نتواند تشخیص دهد که خروجی برنامه چیست.

هر تیم برای شرکت در مسابقه باید به ناخوانا ترین شکل ممکن، برنامه ای به زبان C++ بنویسد که با هر بار اجرا شدن، رشته ای معین به طول حداقل یک و حداکثر سه کاراکتر را روی صفحه نمایش چاپ کند.

این رشته میبایست همواره ثابت باشد، نه آنکه در هر بار اجرا رشته ای متفاوت چاپ کند، و یا اینکه با انتقال به کامپیوتری دیگر، خروجی متفاوتی بدهد. تمام کاراکتر های این رشته باید روی صفحه کلید موجود و قابل تایپ باشند.

تیم ها می بایست کد های خود را تا یک هفته قبل از برگزاری رویداد برای تیم داوری ارسال کنند. کد ها توسط تیم داوری بررسی شده و در صورت تایید کد، مجوز حضور در رویداد صادر خواهد شد.

در طول مدت بررسی کد ها توسط تیم داوری، شرکت کنندگان با تیم داوری در تماس هستند و در صورت شناسایی ایراد در کد ها ، این موضوع توسط تیم داوری به شرکت کنندگان اطلاع داده می شود و تیم ها موظف هستند تا ایرادات کد های خود را برطرف کنند تا مجوز ورود به مسابقه را دریافت نمایند.

تیم هایی که مجوز ورود به مسابقات را دریافت کردند می توانند در مرحله حضوری رویداد که در یک روز و به مدت 8 ساعت برگزار می شود شرکت نمایند.

در روز برگزاری مسابقه در ابتدا کلیه کد های تایید شده در یک دفترچه چاپ شده و بین کلیه تیم های شرکت کننده توزیع می شود.

در این مرحله هر تیم هشت ساعت فرصت دارد تا خروجی کد های تیم دیگر را حدس بزند. شکستن هر کد برای تیم یک امتیاز در بر دارد و هر تیمی که تعداد بیشتری کد مبهم را شناسایی کند امتیاز بیشتری دریافت خواهد کرد. البته این نکته قابل ذکر است که در صورتی که کد یک تیم توسط تیم دیگری شکسته شود یک امتیاز منفی برای تیم صاحب کد در نظر گرفته می شود ( البته این امتیاز منفی فقط در اولین بار شکسته شدن کد مد نظر قرا گرفته می شود و اگر تیم های دیگر هم کد تیم را شناسایی کردند دیگر امتیاز منفی برای تیم در نظر گرفته نمی شود.)

 بین تیم هایی که برنامه هایشان از این نظر امتیاز مساوی دارند تیمی برنده است که تعداد کد بیشتری را شکافته باشد و در صورت مساوی بودن تعداد مسائل حل شده، تیمی برنده است که مجموع زمان حل مسئله هایش کمتر باشد. 

در مدت مسابقه، هر تیمی که خروجی یک برنامه را حدس بزند باید حدسش را با داور گروه در میان بگذارد تا داور درستی یا نادرستی حدس را اعلام کند. در صورت درست بودن پاسخ امتیاز برای تیم در نظر گرفته می شود و در صورت عدم پاسخ صحیح کد مورد به تیم برگردانده می شود تا مجددا برای شکستن کد اقدام نمایند. تیم ها بهتر است در هنگام اعلام خروجی یک برنامه دقت کنند زیرا به ازای هر حدس نادرست، مجموع زمان حل مسئله هایشان ده دقیقه افزوده میشود!

در کل مدت مسابقه امتیازات کسب شده توسط تیم ها بر روی یک نمایشگر بزرگ قابل مشاهده است و تیم ها رتبه خود را در این نمایشگر مشاهده می کنند. البته در یک ساعت پایانی مسابقه نمایشگر خاموش می شود تا نتیجه نهایی مسابقه در اختتامیه رویداد اعلام شود. 

اعضای هر تیم در حین مسابقه حق مشورت با یکدیگر یا استفاده از انواع کتاب جزوه، ماشین حساب و خط کش و … را دارند اما استفاده از هرگونه کامپیوتر یا موبایل در حین مسابقه ممنوع میباشد.

مخاطبین مسابقات کدنویسی مبهم چه کسانی هستند؟

- دانشجویان و برنامه نویسان جهت شرکت در مسابقه

- شرکت های فعال در حوزه رنامه نویسی جهت استفاده از خروجی های مسابقات

- شرکت و سازمان های فعال در حوزه فناوری اطلاعات جهت استفاده از خروجی های مسابقات

مزایای شرکت در مسابقات کدنوسی مبهم چیست؟ 

یادگیری ( بررسی کدهای مختلف، نوشتن کد جدید و ارتباط مستمر با تیم داوری، باعث افزایش سطح علمی و مهارت افراد می‌شود)

تمرین ( ارسال کدها مبهم برای تیم داوری، مشاوره و گرفتن تایید فرصتی را برای محک زدن توانایی افراد فراهم می‌آورد)

رقابت ( آزمون انتخابی و آزمون نهایی محل اصلی رقابت بین افراد برتر هستند و نشان‌دهنده مهارت افراد در برنامه‌نویسی می‌باشند).

استخدام در شرکت های معتبر ( پس از برگزاری مسابقات، برای تیم های برتر امکان استخدام در شرکت های معتبر فعال در حوزه فناوری اطلاعات که از برگزاری این رویداد حمایت کرده اند وجود دارد).

علاقه‌مندان می‌توانند جهت اطلاع از روند برگزاری مسابقه، قوانین و ثبت نام به وبسایت رویداد به نشانی http://spaghetticontest.sharif.ir/ مراجعه کنند.

انتهای پیام