فرمت قبلی جام جهانی باشگاه‌ها خسته‌کننده بود

رومنیگه: به یولیان ناگلزمان توصیه می‌کنم انتظارات را بالا نبرد؛ فوتبال اروپا هم به سقف دستمزد نیاز دارد

کارل هاینتس رومنیگه، مدیر عامل سابق بایرن مونیخ

کاله، خود بازیکنان را عامل گیر افتادن در تله‌ی تقویم شلوغ بازی‌ها و برگزاری تورنمنت‌های پرتعداد باشگاهی می‌داند.

طرفداری | کارل هاینتس رومنیگه به‌تازگی صحبت‌های مفصلی با نشریه بیلد داشته است. از شرایط تیم ملی آلمان و یولیان ناگلزمان در جام جهانی ۲۰۲۶ تا وضعیت تورمی دستمزدهای بازیکنان در فوتبال اروپا، رومنیگه در مورد موضوعات مختلفی صحبت کرده است.

رومنیگه بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۱ عنوان مدیر عامل بایرن مونیخ را یدک می‌کشید و از سال ۲۰۲۳ به عضویت هیئت نظارت باشگاه در آمد. در اینجا نگاهی به بخشی از مهم‌ترین صحبت‌های اخیر کاله انداختیم:

  • دستمزدهای رو به افزایش فوتبال اروپا

در فوتبال اروپا هم به سقف هزینه یا سقف دستمزد مانند آنچه در لیگ‌های حرفه‌ای آمریکا می‌بینیم، نیاز داریم. برای کاهش احساس حسادت در رختکن تیم‌ها، تعیین سقف دستمزد فضای کاری داخل باشگاه‌ها را بهتر می‌کند. چراکه اگر کسی دستمزدی نجومی دریافت کند، به بقیه بازیکنان باید دستمزد بسیار کمتری بدهید. اگر بازیکنی در بایرن مونیخ بخواهد به‌جای ۲۰ میلیون یورو، «فقط» ۱۵ میلیون یورو بگیرد، با تمام احترامی که برای بازیکنان قائلم، فکر می‌کنم این همچنان مبلغی نجومی و دیوانه‌وار محسوب می‌شود.

  • جام جهانی ۲۰۲۶ در آمریکای شمالی

به یولیان ناگلزمان توصیه می‌کنم که انتظارات [برای قهرمانی در جام جهانی] را بالا نبرد و اندکی از مواضعش عقب‌نشینی کند. در عوض، فکر می‌کنم باید اندکی فروتنانه عمل کند. در جام‌های جهانی‌ای که در آمریکا برگزار می‌شود، تیم‌های آمریکای جنوبی معمولاً برتری دارند. در جام جهانی ۱۹۹۴، بازی‌مان مقابل کره جنوبی در دالاس را در دمای ۴۰ درجه‌ای انجام دادیم. در مکزیک، برخی بازی‌ها در ارتفاع دو هزار متری از سطح دریا برگزار می‌شود. تمام این‌ها نشان از برتری کمتر تیم‌های اروپایی در جام جهانی ۲۰۲۶ دارد و این چیزی است که باید در نظر بگیرید.

  • جام جهانی باشگاه‌های ۳۲ تیمی

فرمت قبلی هفت تیمه‌ی این رقابت‌ها که در زمستان برگزار می‌شد، خسته‌کننده بود. به‌عنوان برنده‌ی لیگ قهرمانان به آنجا می‌رفتید و می‌دانستید با یک جام به خانه بر می‌گردید. همه‌چیز از پیش برنامه‌ریزی‌شده بود و هواداران احساسی نسبت به آن نداشتند. همیشه به جیانی [اینفانتینو] می‌گفتم: «باید چیزی را تغییر دهیم، این رقابت‌ها با این فرمت جذابیتی ندارد». این حقیقت که فیفا جام جهانی باشگاه‌های جدیدی معرفی کرده برای من مانند یک معجزه است: برای اولین بار، یک جام ملی که جام کنفدراسیون‌ها باشد، برای برگزاری یک رقابت باشگاهی کنار گذاشته شد.

بازیکنان‌مان باید دست از اعتراض کردن بردارند! تمام مذاکرات قراردادی که مشاهده کردم، یک مسیر مشابه داشته: هرچه بالاتر، طولانی‌تر و سریع‌تر [اشاره به درخواست‌های نجومی بازیکنان در زمان تمدید قرارداد]. اما این پول‌ها باید از منبع خاصی تأمین شود. اینکه دی‌اف‌ال (سازمان لیگ فوتبال آلمان) توانسته درآمدهای تلویزیونی‌اش را حفظ کند و حتی آن را دو درصد افزایش دهد، یک معجزه است. اما بازیکنان و مدیربرنامه‌های‌شان خواسته‌های بیشتری دارند، بنابراین این رقم روی دو درصد نمی‌ماند. این پول‌ها باید از سایر رقابت‌ها مانند جام جهانی باشگاه‌های جدید در تابستان تأمین شوند. این تله‌ای است که بازیکنان برای خودشان درست کردند.

پیشنهادی باخبر