سلیمی نمین: اعضای ستاد امر به معروف به جای لعنت فرستادن باید استدلال کنند/ منطقی گفتگو کنیم، دوگانه کاذب ایجاد نکنیم

عباس سلیمی نمین معتقد است که مواضع اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر غیراصولی و نازل بوده اما نباید خیلی به آنها توجه کرد.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر موضع گیری های فعالی داشته که از آن تلقی شده این ستاد، یکی از خاکریزهای حملات توپخانه ای به دولت چهاردهم است. 

یکی از موارد آن نوشتار کوتاه مهری طالبی اردستانی مدیر قبلی اداره عفاف و حجاب ستاد امر به معروف بود که شخص رئیس جمهور را لات، دروغگو و بی خاصیت خواند؛ البته ناگفته نماند که این ستاد بعدا اعلام کرد که این مدیر را به خاطر این مواضع اخراج کرد اما این پایان ماجرا نبود. 

پس از حضور ظریف در اجلاس داووس نیز، روح الله مومن نسب حامی سعید جلیلی در انتخابات پیشین، خواستار بازداشت ظریف شد. 

در رابطه با این مواضع که در ابتدای امر ابزاری برای حملات سیاسی به نظر می رسد،  «خبرآنلاین» با عباس سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا گپ و گفتی داشته است. او معتقد است که مواضع اعضای ستاد غیراصولی و نازل بوده اما نباید خیلی به آنها پرداخت. 

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا را بخوانید؛

قاعدتا افراد باسلائق مختلف می توانند در مورد تصمیمات جایگاه های قانونی نظر بدهند، این چیزی است که همه باید آن را به رسمیت بشناسند. با این حال افرادی که نظر می دهند باید به اصولی پایبند باشند. متاسفانه در اظهارات برخی افراد منتسب به ستاد امر به معروف و نهی از منکر، پایبندی به این اصول دیده نمی شود.

البته برخلاف نظر شما دوگانگی رقم نمی زنند؛ چون خطاب به رئیس قوه قضاییه هم انتقادات خود را نشان می دهند. 

در مورد چای دبش، به رئیس قوه قضاییه و حکم چای دبش پرداختند و به شدت انتقاد کردند؛ تا حدی که مدیرمسئول روزنامه میزان در مقام پاسخگویی برآمد. آنجا هم از حد اعتدال و انصاف خارج شدند. اما رسانه شما دوگانگی به وجود می آورد.

در نتیجه آنها به نظر من بدون پایبندی به اصول، برخی از انتقادات را مثل مصوبه شورای عالی فضای مجازی مطرح کرده اند که به نظر من برخورد سازنده ای نیست. یعنی این گونه نیست که اینها به یک جریان خاص بپردازند. در شورای عالی فضای مجازی افراد با سلائق مختلفی حضور داشتند و تصمیمی گرفتند که قاعدتا قانونی است.

کسی نمی تواند بر قانونی بودن آن خدشه ای وارد کند. البته می تواند مورد نقد قرار بگیرد، اما این نقد باید همراه با اخلاق و با ادله باشد. در حالی که شما هم می خواهید آن را به یک دعوا و دو گانه سازی تبدیل کنید. 

مصوبات قانونی یا حکم قوه قضائیه می تواند مورد نقد قرار گیرد اما...

اگر خلاف قانون باشد، بلکه منکر است. در مورد چای دبش هم هنوز حکمی صادر نشده است. شده؟ به قوه قضاییه در این زمینه، منکری صورت نگرفته از جانب قوه قضاییه.

یک مصوبه قانونی می تواند مورد نقد قرار بگیرد. این قضیه اشکالی هم ندارد. حکم قوه قضاییه هم می تواند مورد نقد قرار بگیرد. اما هنوز حکمی صادر نشده است. حرف من چیز دیگری است؛ من می گویم بحث این آقایان جناحی نیست. هم انتقادشان به قوه قضاییه غیراصولی بود و هم انتقادشان به مصوبه شورای عالی فضای مجازی. البته من جایی ندیده ام که در مورد آقای ظریف انتقادی کرده باشند.

این هم حرف بی ربطی است، دستگیری معنی ندارد؛ برای چه دستگیر شود؟!

نه، شما دوگانه سازی می کنید. به خاطر اینکه می گویید این کار از سوی یک جناح علیه یک جناح دیگر است. این ها به جناح های مختلف انتقاد می کنند. یعنی هم به آقای اژه ای و هم به آقای ظریف انتقاد می کنند.

این، بحث دیگری است و آن نزاعی که شما می گویید نیست. یعنی بحث دعوای دوجریان سیاسی نیست؛ این را شما دارید به وجود می آورید.

اعضای ستاد امر به معروف به جای لعنت فرستادن باید استدلال کنند

من این برخوردها را غیراخلاقی و غیرقانونی می بینم. اما شما دارید آن را تبدیل به نزاع دو جریان می کنید. این هم خلاف اخلاق است و هم به نفع مسائل جامعه نیست. قطعا اظهار نظرهای، این چندمقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر را من غیر اصولی می بینم. اینها می توانند انتقاد کنند و من در این زمینه با شما موافقم که تعابیری مثل «لعنت خدا» اصولی نیست. عوض لعن فرستادن باید استدلال کنند. اما شما هم دارید آن را به یک نزاع جریانی تبدیل می کنید.

اشکالی ندارد؛ نپذیرید. مختار هستید که حرف حق را نپذیرید. نزاعی که شما دارید به وجود می آورید برخلاف مصالح ملی و اصلا درست نیست.

چرا نکنم؟ 

شما خیلی بدتر از این حرف ها هجمه می کردید؛ یا دیگران هم هجمه هایی به دولت آقای رئیسی هم داشتند.

سلیمی نمین: اعضای ستاد امر به معروف به جای لعنت فرستادن باید استدلال کنند/ منطقی گفتگو کنیم، دوگانه کاذب ایجاد نکنیم

ایجاد دوگانه کاذب در کشور درست نیست

ما خیلی منطقی می توانیم صحبت کنیم و ایرادمان را مطرح کنیم. دلیل ندارد هر بحث استدلالی را به چالش غیرمنطقی بکشانیم. بحث من این است که این برخوردهای آقایان غیرمنطقی است؛ چه در ارتباط با آقای ظریف، چه در ارتباط با آقای اژه ای. آن ها حق دارند مخالف باشند، حق دارند اظهار نظر متفاوت داشته باشند؛ چه در ارتباط با فضای مجازی و آزاد شدن برخی سکو ها، می توانند نظرات خود را به صورت منطقی اعلام کنند. اما تعابیری که اینها به کار گرفتند، تعابیر سازنده  و منطقی نیست.

جای تاسف است که کسی که در ستاد امر به معروف حضور دارد، سعه صدر بسیار نازلی داشته باشد. این انتقاد من سرجای خود. اما به رسانه شما هم انتقاد دارم که دارید دعوا راه می اندازید در حالی که شرایط ما به گونه ای نیست که دعوا راه بیندازیم. وقتی در برابر خود دشمنی داریم که می خواهد مصالح ملت ایران را زیرپا بگذارد، خود ما که نباید در داخل کشور دعوا راه بیندازیم.

کار ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم نازل و هم به دور از شان ستاد بود

هردو آنها بد است. شما هم بپذیرید که این حرف های نازل را مدام در بوق و کرنا نکنید و تبدیل به یک دعوای جریانی نکنید. شما به جای ایجاد دعوای کاذب به حل مسائل اساسی جامعه اهتمام داشته باشید. کاری که دارید می کنید کار غلطی است؛ مثل آن ها که دارند کار غلط، نازل و بدون سعه صدری انجام می دهند و در شان ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیست. 

این دعوا راه انداختن ها پایبندی به وفاق را نشان نمی دهد.

وقتی مردم مشکل دارند بیایید به مشکلات اساسی جامعه بپردازیم

دعوا نکنیم. اگر یک شخصی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر حرف بی ربط زده در همان حد محکومش کنید ولی شما مدام می خواهید آن را تبدیل به دعوا کنید. وقتی مردم مشکل دارند بیایید به مشکلات اساسی جامعه بپردازیم و دعوای جناحی ایجاد نکنیم.

این ها جناحی نیست؛ یک سری آدم تندرویی در زمینه ای به میدان آمده اند و کل ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم نیستند. بلکه آدم های کم تحملی هستند که موضعی می گیرند. پس شما هم به همان اندازه به آن بپردازید و نه بیشتر. 

2727

پیشنهادی باخبر