ترامپ:غزه را نمی خریم؛تصاحب می‌کنیم!/پادشاه اردن: دو هزار کودک از غزه را می‌پذیریم/کرانه باختری به اسرائیل ملحق می‌شود

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا همچنان اصرار دارد که پیشنهاد تصاحب مالکیت غزه را اجرا خواهد کرد اما گفت که غزه را نمی خریم بلکه آن را تصاحب و "به درستی اداره خواهیم کرد."

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی دردیدار با پادشاه اردن به خبرنگاران گفت که شخصاً املاک در غزه را توسعه نخواهد داد،درحالی که او به دنبال کنترل نوار غزه است.

با این حال، اردن خود را در موقعیت دشواری می بیند زیرا دریافت کننده شماره یک کمک های خارجی آمریکا در منطقه است.

غزه را تصاحب خواهیم کرد

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره تلاش او برای کنترل نوار غزه افزود: ما آن را تصاحب خواهیم کرد. ما آن را خواهیم گرفت.

ترامپ درباره نوار غزه تصریح کرد:

غزه را نمی خریم؛ بر اساس قدرت آمریکا، تصاحب می‌کنیم

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چه قدرتی به او این اختیار را می‌دهد تا بر نوار غزه تسلط یابد، گفت:

ترامپ در پ به سوال یکی از خبرنگاران درباره تامین بودجه  «خرید غزه» پرسید، گفت:

رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه «من به دنبال توسعه شخصی املاک در غزه نیستم.» تاکید کرد که در صنعت املاک و مستغلات کارنامه‌ای موفق داشته و نیازی به فعالیت‌های جدید در این منطقه ندارد.

تاکید ترامپ بر طرح غزه

رئیس جمهوری آمریکا همچنین تاکید کرد که «فلسطینی ها در مکانی دیگر خارج از غزه در امان خواهند بود. زمین هایی در مصر و اردن وجود دارد که فلسطینی ها می توانند در آن زندگی کنند.»

ترامپ تصریح کرد که

 حماس توافق آتش بس را به خطر خواهد انداخت

رئیس جمهوری آمریکا همچنین اعلام کرد که فکر نمی‌کند حماس تا ضرب‌الاجل شنبه «همه» اسرای اسرائیل را آزاد کند و توافق آتش‌بس غزه را به خطر خواهد انداخت.

ترامپ پیش از دیدار با ملک عبدالله، پادشاه اردن، در گفت‌وگو با خبرنگاران همچنین گفت که فلسطینی‌ها می‌توانند در مکانی که غزه نیست، به سلامت زندگی کنند.

 الحاق کرانه باختری به نتیجه خواهد رسید

ترامپ از هفته گذشته بارها گفته است که قصد دارد ۲.۳ میلیون فلسطینی غزه را به زور آواره کند و این سرزمین  جنگ زده را بازسازی کند.

به گزارش ایرنا، رئیس  جمهوری ایالات متحده آمریکا، روز سه شنبه به وقت محلی برابر با ۱۱ فوریه ۲۰۲۵ از ملک عبدالله دوم، پادشاه و شاهزاده حسین بن عبدالله، ولی عهد اردن در کاخ سفید استقبال کرد. رهبران دست دادند و عکس یادگاری گرفتند و سپس وارد کاخ سفید شدند تا نشست را آغاز کنند.

ملک عبدالله دوم در مورد پذیرش فلسطینی ها توضیح داد:

پادشاه اردن تصریح کرد:

طرح جنجالی ترامپ درباره غزه

رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.

رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت.  او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینی‌ها از غزه خارج شده و مصر و اردن آنها را بپذیرند.

 اظهارات بی سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن " مالکیت طولانی مدت" داشته باشد، واکنش های جهانی را به همراه داشته است.

پیشنهاد ترامپ در مورد مالکیت غزه در نشست خبری همراه با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، تاکنون موجی از سردرگمی و محکومیت را به دنبال داشت و حامیان حقوق بشر و سیاستمداران، این اظهارات رئیس جمهوری آمریکا را برای خارج کردن فلسطینیان از باریکه غزه و بازسازی و مالکیت آن، قاطعانه رد و محکوم کردند.

منتقدان استدلال می‌کنند که ترامپ با ارائه طرح خود نه تنها از پاکسازی قومی در غزه حمایت می کند، بلکه با پیشنهاد تصاحب آن با زور، منشور حقوق بشر سازمان ملل را زیر پا می گذارد.

آمریکا و قطر ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ اعلام کردند که اسرائیل و حماس به توافق آتش بس دست یافته‌اند. این توافق، ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ اجرایی شد و مرحله اول آن، ۶ هفته به طول خواهد انجامید. طی این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.

اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از ۱۵۷ هزار فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند، شهید و زخمی و همچنین بیش از ۱۴ هزار نفر مفقودالاثر شدند.

315 315

پیشنهادی باخبر