ایلنا از فارس گزارش می‌دهد؛

نتایج آزمایشات نسل کشی ماهی ها، در زندگی بخش‌ترین رود فارس به کجا رسید؟/ بی توجهی؛ داستانی به مراتب غم انگیزتر از مرگ ماهی‌ها

نتایج آزمایشات نسل کشی ماهی ها، در زندگی بخش‌ترین رود فارس به کجا رسید؟/ بی توجهی؛ داستانی به مراتب غم انگیزتر از مرگ ماهی‌ها

با گذشت ۱۰ روز از نسل کشی ماهی های رودخانه کُر در استان فارس، هنوز نتایج آزمایشات این فاجعه زیست محیطی اعلام نشده و متولیان امور با بی توجهی به این مساله، تاکنون پاسخی شفاف و قانع کننده به افکار عمومی نداده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۱۰ روز از ماجرای مرگ میلیون ها قطعه ماهی در بستر رودخانه کُر می گذرد، ماجرایی که بعنوان یک فاجعه زیست محیطی در هفته گذشته (۲۲ آذر) توسط خبرگزاری ایلنا خبرساز و پس از آن به سوژه دیگر رسانه های استان فارس تبدیل شد.

تراژدی غمباری که ثابت کرد، ماهیان و آبزیان این منطقه در زیستگاه خود امنیت ندارند و انگار هر چند سال یک بار باید شاهد سناریوی نسل کشی آبزیان در این رود حیات بخش بود.

ماجرای مرگ ماهی های رودخانه کُر ماجرای تازه ای نیست و با یک جستجوی ساده در گوگل متوجه می‌شویم که در سال ۹۴ نیز نسل کشی ماهی ها در این رودخانه اتفاق افتاده و انگار به عادتی تبدیل شده که در شان فارس نیست.

اتفاقی که باعث شد، میلیون‌ها قطعه ماهی در رودخانه کُر تلف شود و تا به امروز  نتیجه آزمایشات و بررسی هایی که در خبرها به آن‌ تاکید می‌شود، اعلام نشده است.

بی توجهی متولیان، غم انگیزتر از مرگ ماهی ها است!

بی توجهی متولیان نسبت به این مساله داستانی به مراتب غم انگیزتر از اصل مرگ ماهی ها است، میلیون‌ها موجود زنده در زندگی بخش‌ترین منطقه تلف می شود و تنها واکنش های جسته گریخته از سوی برخی از مسئولان به گوش می‌رسد.

به نظر می رسد این بی تفاوتی مردم و مسئولان فارس نسبت به حیات موجودات زنده خطری بزرگ برای این استان پهناور است که نشان می‌دهد ما نسبت به طبیعت چقدر بی تفاوت و سنگدل شده‌ایم‌.

نتایج آزمایشات نسل کشی ماهیان رودخانه کُر چه شد؟

اگرچه بستر رودخانه کُر از وجود لاشه ماهی هایی که قربانی نسل کشی شدند، پاک شد، آیا بستر رودخانه از وجود ماهی های مُرده پاک شد یا صورت مسئله؟ آیا آلودگی های موجود در آب‌های این رودخانه را نیز میتوان پنهان کرد؟ آیا تبعات آب آلوده ای که منجر به مرگ میلیون ها آبزی شد، گریبانگیر مردم حاشیه نشین رودخانه کُر که از این آب برای دام و کشاورزی استفاده می کنند، نمی شود؟

کدام مجموعه باید پاسخگوی این فاجعه زیست محیطی باشد؟کدام دستگاه ناظر به جریان های طبیعی رودخانه های استان فارس است؟ صدای نسل کشی ماهیان رودخانه کُر را باید کدامین گوش بشنود و کدامین زبان باید جوابگوی مرگ میلیون ها قطعه ماهی در بستر رودخانه کُر باشد؟

مدیر کل محیط زیست فارس به‌جای سکوت، پاسخی شفاف به افکار عمومی دهد!

این در حالیست که پیگیری های خبرنگار ایلنا در  خصوص دلایل این فاجعه زیست محیطی  تا به امروز به نتایج قانع کننده ای نرسیده است.

فاجعه ای که در گام نخست می بایست مدیرکل جدید سازمان حفاظت محیط زیست فارس به جای سکوت خود، پاسخی اقناع کننده به افکار عمومی و شفاف سازی دقیقی از مرگ ماهی ها ارائه میداد و پاسخگویی خود را به مدیر شهرستانی خود محول نمی کرد.

با گذشت ۱۰ روز ، هنوز دلایل مرگ ماهی ها، تاثیر آلودگی آب رودخانه کُر و مرگ‌ماهی ها بر زیستمندان،طبیعت و جامعه انسانی مشخص نشده، اما از سوی مراجع قضائی تاکید شده است که با مسببین این آلودگی برخورد جدی می شود.‌

پاسخ کلی سازمان حفاظت محیط زیست فارس بعنوان متولی نظارت در نقش دستگاهی که موظف به پایش و کنترل است، جای تامل دارد، سازمانی که لازم بود قبل از هر رسانه ای به وظیفه خود در چهارچوب موازین قانونی عمل کند.

با پاکسازی رودخانه کُر صورت مساله پاک نشود!

اگرچه جمع آوری ماهیان از بستر رودخانه کُر اقدامی ضروری بود، اما امید می‌رود با پاکسازی رودخانه، صورت مسئله پاک نشود و مدیر کل جدید محیط زیست فارس در قبال این آسیب، سکوت خود را بشکند و پاسخ در خوری به جامعه‌ رسانه‌ای و مردم فارس اعلام کند.

علوم‌ پزشکی حلقه مفقوده مرگ ماهی‌ها را کشف کند

البته واکاوی دلایل مرگ ماهی تنها به سازمان محیط زیست ختم نشد و در گام بعدی این رسانه با تماس های متعدد با دانشگاه علوم پزشکی فارس از واحد بهداشت محیط این دانشگاه پیگیر تاثیر آلایندگی مرگ میلیون ها ماهی در رودخانه کُر بر سلامت جامعه انسانی و پیرامونی آن شد و در سوالات دیگری از این مرجع پزشکی و درمانی فارس خواستار اعلام چگونگی برخورد با متخلفین مرگ ماهی ها در موازین اداری و علت یابی و اعلام منشاء آلایندگی که جامعه و خصوصاً حاشیه نشینان رود خانه کُر را با آن درگیر میکند، شد.

در این میان پاسخ علوم پزشکی فارس هم اقناع کننده نبود و پاسخ ها کلی گویی و به موضوع اصلی آلاینده ها به جامعه پیرامونی رود کُر اشاره مستقیم نداشت و لازم بود تا در واکاوی بیماریهای بخش کربال و ارتباط آن با منشاء آلاینده ها دقت نظر بیشتر و حلقه مفقوده در ارتباط با مرگ ماهی ها کشف و در راستای سلامت، از منظر کاهش آلودگی و پیشگیری به تکلیف خود عمل کند.

سازمان جهاد کشاورزی مطالبه گری کند!

مقصد سوم‌ خبرنگار ایلنا، برای بررسی مرگ ماهی ها به  سازمان جهاد کشاورزی رسید، سازمانی که بعنوان متولی تولید محصولات زراعی ،باغی ،دامی می بایست  نقش خود را به درستی ایفا کند چرا که سلامت محصولات تولیدی در چهارچوب وظایف ذاتی و قانونی این دستگاه است.

یقیناً کارشناسان جهاد کشاورزی واقف هستند که آب آلوده در فرایند تولید به آلودگی محصولات تولیدی منجر  میشود و این مجموعه لازم است در راستای رسالت دستگاهی خود نسبت به دریافت آب سالم جهت تولید غذای جامعه، نقطه نظر کارشناسی خود را اعلام و بامطالبه گری به موقع از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکند.

آب منطقه ای پاسخ نداد!

شرکت آب منطقه ای فارس یکی دیگر از نهادهایی بود که بعنوان متولی رودخانه های استان فارس پاسخگوی پرسش های خبرنگار ایلنا نبود.

سازمانی که به گفته فعالان و کارشناسان حوزه محیط زیست فارس با سد سازی های افراطی خسارت های هنگفت به بهره برداران بخش کشاورزی وارد و باعث خشکاندن مسیر اصلی پر آب ترین رودخانه فارس با سه تالاب ثبت جهانی؛ طشک، بختگان و کمجان شده است.

آنگونه که دغدغه مندان زیست محیطی و حاشیه نشینان رودخانه کُر عنوان می کنند، سهم شرکت آب منطقه ای فارس در تخریب حوزه های آبی بیشتر از سایر نهادهاست، آنان متوقعند که به نسبت تخریب های صورت گرفته، حداقل سلامت آبی آنان تامین شود.

ماجرای غمبار مرگ میلیون ها قطعه ماهی برای اولین بار ۲۲ آذر ماه سالجاری از سوی خبرگزاری ایلنا منتشر و پس از آن مسئولان با اظهار نظرهای کوتاه، نتیجه‌ای قانع کننده از چرایی این فاجعه زیست محیطی به افکار عمومی نداده‌اند، از همین رو انتظار می‌رود استاندار فارس، متولیان را ملزم به پاسخگویی کند‌.

گزارش: آمنه سپهر

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر