امید تازه برای افزایش دوباره تسهیلات ساخت مسکن / متقاضیان برای سال آینده منتظر باشند
درحالی که پیش از این تسهیلات ساخت به ۶۵۰ میلیون رسید که همین امر باعث اعتراضات گسترده سازندگان شد در نتیجه وزارت راه و شهرسازی از پیگیری دوباره برای افزایش میزان وام خبر داد
اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از مهم ترین اقدامات و راهکارها در بهبود وضعیت بازار مسکن به شمار میرود که برای تکمیل این پروژهها نیاز به تأمین مالی است که بخشی از آنها از طریق تسهیلات تأمین میشود.
ابتدای سال در شواری عالی مسکن دولت سیزدهم مقرر شد که تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان برسد اما متاسفانه در این زمینه بانک مرکزی همکاری لازم را انجام نداد و در نهایت تا هفته گذشته که بانک مرکزی در شورای عالی پول مصوب کرد که میزان تسهیلات ساخت ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یابد و در نتیجه از ۵۵۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان رسید.
همین امر باعث اعتراضات گسترده ای از سوی نمایندگان مجلس، سازندگان و متقاضیان شد چراکه تمامی آنها بعد از چندین ماه منتظر تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی بودند اما به یکباره بعد از برگزاری جلسه شورای عالیمسکن میزان تسهیلات ساخت به ۶۵۰ میلیون تومان رسید.
تسهیلات ۶۵۰ میلیون تومانی جوابگوی نیاز متقاضیان نیست
به گفته مسعود ایوبی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر دولت به جای افزایش وام ساخت مسکن، میزان آن را ۱۵۰ میلیون تومان کاهش داد و شورای پول و اعتبار به جای اجرای مصوبه ۸۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت پلکانی، وام را به ۶۵۰ میلیون تومان با بازپرداخت ماهانه ثابت کاهش داد که این اقدام زمینه ساز ایجاد مشکلات فراوانی در این بخش شده است.
او بیان کرد: افزایش ۱۰۰ میلیون تومانی تسهیلات ساخت مسکن در شرایط کنونی جوابگوی بازار مسکن نیست و همین امر خود باعث میشود که بازار ساخت وساز کند شود گفت:بازارمسکن نيازمند تسهیلات و تزریق منابع مالی است بنابراین باید در این زمینه همکاری لازم در جهت افزایش تسهیلات ضروری است.
ایوبی تاکید کرد:تسهیلات بانکی درشرایط کنونی باید افزایش یابد در غیر این صورت شاهد آنخواهیم بود که میزان آورده متقاضیان افزایش می يابد در نتیجه هم مدت زمان ساخت مسکن افزایش می یابد هم میزان شکایات و اعتراضات آنها تشدید می شود.
او بیان کرد: همزمان با افزایش تورم و مصالح ساختمانی این تسهیلات دیگر جوابگوی نیاز متقاضیان نخواهد بود و سازندگان به مرور پروژه ها را ترک کرده و سرنوشت آنها همانند مسکن مهر خواهد شد.
افزایش چشم گیر هزینه متقاضیان نهضت ملی مسکن با تسهیلات ۶۵۰ میلیون تومانی
همچنین پیش از این سید منان رئیسی عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: گفت: به دلیل عدم پرداخت تسهیلات بانکی، روند اجرای پروژه های مسکن به کندی پیش می روند یا در حال تعطیلی هستند. تقریبا دو ماه پیش اولین جلسه شورای عالی مسکن در دولت برگزار شد و من به عنوان عضو ناظر مجلس در این شورا حضور داشتم.
وی ادامه داد : در آن جلسه تذکر داده و اعلام کردم که تیم اقتصادی دولت به دلیل ناترازی های موجود امکان پرداخت تسهیلات را غیرممکن می داند. اما چرا برای پروژه های مرتبط با خودشان مثل ایران مال، بانک ها تسهیلات عظیمی پرداخت می کنند که حتی ۲۵ درصد از افزایش پایه پولی کشور در سال مذکور مربوط به این پروژه است و بانک مرکزی بر نحوه پرداخت تسهیلات بانک خصوصی که این حجم از تسهیلات را پرداخت کرده نظارت نمی کند، اما وقتی نوبت به مردم می رسد، ادعای ناترازی می کنند؟
عضو ناظر مجلس در شورای عالی مسکن افزود: در این جلسه تاکید کردم که اگر می خواهید طرح نهضت ملی مسکن شکست نخورد، باید بانک ها را ملزم به اجرای تعهداتشان کنید و سیاست عمومی سازی و انبوه سازی زمان بر را کنار بگذارید. در کشوری که نرخ تورم ۴۰تا ۵۰ درصد است، هر سال تأخیر به معنای افزایش ۵۰ درصدی هزینه هاست که این هزینه ها به مردم تحمیل می شود.
رئیسی بیان کرد:عدم افزایش تسهیلات ساخت به ۸۰۰ میلیون تومان باعث می شود که میزان آورده متقاضیان چندین برابر شود و همین امر باعث شده که میزان انصراف متقاضیان بسیار افزایش یابد.
پیگیری افزایش تسهیلات ساخت مسکن از سوی وزارت راه وشهرسازی
این موضوعات باعث شد که روز گذشته فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به افزایش میزان تسهیلات ساخت مسکن اعلام کند که شورای عالی مسکن افزایش سقف تسهیلات را ابلاغ کرده و با جلساتی که با مسئولان بانک مرکزی داشتیم قرار بر این شد که بزودی اعلام شود و اعلام نهایی باید در شورای عالی بانک مرکزی هم انجام شود. البته ما در وزارت راه و شهرسازی پیگیر افزایش وام مسکن بیش از رقم ۶۵٠ میلیون تومان هستیم و پیش از این هم عدد ٨٠٠ میلیون تومان طرح شده بود اما مراحل تصویب را طی نکرد.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بانک مرکزی مخالف افزایش سقف وام مسکن تا ٨٠٠ میلیون تومان است، گفت: موضوع تامین منابع است و اینکه چگونه منابع تأمین شود در زمان اعلام وام ٨٠٠ میلیون تومانی اینکه منبع تامین مالی چه محلی باشد تعیین نشده بود و تلاش داریم اختلاف هزینه مسکن و تسهیلات را کم کنیم.
براساس این گزارش حال با توجه به آنکه به روزهای پایانی اسفند نزدیک شده و بعید است که در این بازه زمانی برنامه ای برای افزایش تسهیلات ساخت صورت گیرد و بانکها همکاری لازم را کنند امیدواریم در سال آینده اتفاقات خوبی در حوزه تسهیلات ساخت مسکن پیش روی متقاضیان قرار گیرد.
پیشنهادی باخبر
تبلیغات