حملات اخیر رژیم صهیونیستی به کرانه باختری وسیاست‌های نژادپرستانه

حملات اخیر رژیم صهیونیستی به کرانه باختری وسیاست‌های نژادپرستانه

نویسنده حسن هانی‌زاده | کارشناس مسائل بین‌الملل

اخیرا شاهد حملات اخیر رژیمصهیونیستی به کرانه باختری و استقرار تانک‌ها و نیروهای نظامی صهیونیستی در منطقه هستیم و مقامات این رژیم اعلام کردهاند که این حضور برایمدت‌های طولانی ادامه خواهد داشت.

سیاست‌هایی که به نظر می‌رسد ادامه روندی نژادپرستانه درکرانه باختری است.  

این درحالی‌است که کرانه باختری، براساس توافقنامه‌هایبین‌المللی بهویژه توافقنامه اسلو در سال ۱۹۹۳، باید تحتحاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطینی اداره شود ورژیمصهیونیستی حق ورود تجهیزات نظامی یا استقرارنیروهای خود در این منطقه را ندارد.

با این حال، در طول بیش از ۳۰ سال گذشته، این رژیم بارها توافق‌نامه‌ها را نقض و با استقرار نیروهایش، حاکمیت خود را بر مردم کرانه باختری تحمیل کرده است. این اقدامات ثابت کرده‌اند که این رژیم تحت هیچ شرایطی حاضر به پذیرشتوافق‌نامه‌های بین‌المللی نیست. این رفتارها  نقض آشکار قوانین بین‌المللی و نشان‌دهنده سیاست‌های سرکوبگرانه و نژادپرستانه این رژیم است. همچنین رژیمصهیونیستی درطول سال‌های گذشته بارها قطعنامه‌های شورای امنیت رانادیده گرفته و با ورود به اماکن عمومی و منازل مسکونی، بهدستگیری و آزار مردم فلسطین پرداخته است.

به نظر می‌رسد طرح جدید این رژیم پس از حملات به غزه،اکنون متوجه کرانه باختری شده است. هدف آنها احتمالا ایجادفشار از طریق بمباران، دستگیری و کشتار مردم، و در نهایتکوچ اجباری اهالی این منطقه به سمت اردن است.

این اقدامات بخشی از سیاست‌های بلندمدترژیمصهیونیستی برای خالی‌کردن کرانه باختری و نوار غزهاز ساکنان اصلی آن است. 

هرچند که بسیاری از تحلیلگران صهیونیست هشدار دادهاند که این سیاست‌ها ممکن است به شکل‌گیری انتفاضه‌ای جدیدمنجر شود و نیروهای بیشتری به مقاومت بپیوندند، اما بهنظر می‌رسد هدف اصلی نتانیاهو از این بحران‌سازی،باقیماندن در قدرت برای مدت طولانی‌تر است.

با پشتیبانی آمریکا و شخص دونالد ترامپ، او تلاش می‌کند تابا ایجاد بحران در کرانه باختری، که تاکنون نسبتا آرام بوده،ابتکار عمل نظامی و میدانی خود را به نمایش بگذارد و در برابرافکارعمومی صهیونیست‌های افراطی عرض‌اندام کند.  

این سیاست‌ها نهتنها باعث تشدید تنش‌ها در منطقه خواهدشد، بلکه ممکن است به افزایش مقاومت مردمی و شکل‌گیریجنبش‌های جدیدی علیه اشغال منجر شود.

پیشنهادی باخبر