لزوم توسعه همکاریها میان سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت
اسلامی با تاکید بر لزوم توسعه همکاریها میان سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت، گفت: اکنون صنعت هستهای تبدیل به یکی از افتخارات کشور شده است.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست با محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران ارشد این وزارتخانه گفت: خوشحالیم که امروز میزبان وزیر بهداشت و هیات همراه هستیم؛ دکتر ظفرقندی جزو مفاخر علمی و مدیریتی کشور در حوزه سلامت محسوب میشوند؛ سازمان انرژی اتمی ایران همواره تلاش کرده که در مرز دانش موقعیت خود را حفظ کند و با تحقیقات درونزا سرمایه گذاریهای مورد نیاز را انجام دهد تا بتواند در خدمت مردم باشد و از مشکلات و مسائل گرهگشایی کند.
وی تاکید کرد: با تلاشهای شبانهروزی متخصصان صنعت هستهای بهدنبال پیشبرد امور در بخشهای مختلف کشور بهویژه حوزه بهداشت، درمان و سلامت جامعه هستیم.
وی گفت: در جریان بازدید امروز، وزیر محترم بهداشت و هیات همراه در جریان آخرین دستاوردها و تولیدات صنعت هستهای در حوزه رادیوداروها و سایر بخشهای تخصصی قرار گرفتند. امیدواریم این بازدید برای ما و وزارت بهداشت فرصت مغتنمی را برای خدمترسانی به مردم فراهم سازد.
اسلامی تصریح کرد: این صنعت با وجود پیشرفتهای چشمگیر همواره و به شدت توسط دشمنان سرکوب شده و بر سر راه آن موانع متعدد ایجاد کردهاند؛ اما به لطف خداوند متعال صنعت هستهای توانسته در عرصههای گوناگون نقشآفرین باشد و در مرز دانش حرکت کند. خوشبختانه با تکیه بر دانش بومی و تلاش متخصصان توانستهایم جایگاه خود را در دنیا ارتقا دهیم.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر توانستهایم امور تحقیقاتی و توسعهای در سازمان انرژی اتمی ایران را شتاب دهیم و فرایند تبدیل ایده به محصول را کوتاه کنیم.
معاون رئیسجمهور گفت: همانطور که میدانید چرخه خلاقیت و نوآوری باید به بهترین شکل ممکن در بخشهای مختلف کشور نهادینه شود. ما در مسیر تبدیل ایده به محصول و صنعتیسازی محصولات گامهای بزرگی برداشتهایم. خوشبختانه تحقیقات در سازمان انرژی اتمی ایران به سمت نتیجهگرا بودن پیشرفت داشته و توانستهایم با وجود تحریمهای گسترده، نیازهای کشور در حوزههای گوناگون به ویژه بخش بهداشت و درمان را برطرف سازیم.
وی با تاکید بر لزوم توسعه همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کارهای مشترک فراوانی را در حوزه بهداشت، درمان و سلامت انجام دادهایم که برای ارتقا و توسعه همکاریها امروز تفاهمنامه همکاری میان این دو نهاد به امضا رسید.
وی تصریح کرد: برای انجام بهتر طرحها و به نتیجه رسیدن آنها باید سازوکارهای مشترکی تعریف و دنبال شود و در این مسیر آمادهایم تا مراکز کلینیکال ایجاد کنیم تا با همکاری متخصصان و صاحبنظران، پروژهها را دنبال کرده و به نتیجه برسانیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به نقش سازمان انرژی اتمی و فناوری هستهای در ارتقای سلامت جامعه و امنیت غذایی گفت: سالانه از انواع محصولات کشاورزی که در کشور تولید میشود حدود ۳۰ درصد از آن تبدیل به ضایعات شده و هدر میرود که با استفاده از فناوری هستهای میتوان مانع این مساله شد و نیز باقیمانده سموم و آفتهای شیمیایی در محصولات کشاورزی را دفع کرد.
وی عنوان کرد: این مساله موجب ارتقای معیشت خانواده شده و در ارتقای اقتصاد ملی موثر است.
وی با اشاره به نقش استفاده از فناوری پلاسما در رفع آفات محصولات کشاورزی صادراتی توضیح داد: با استفاده از پلاسمای سرد میتوان کیفیت محصولات کشاورزی صادراتی نظیر پسته را ارتقا داد؛ توسعه این کار در گروه گسترش همکاریهای بیشتر میان سازمان انرژی اتمی ایران، سازمانهای غذا و دارو و حفظ نباتات است.
وی خاطرنشان کرد: میخواهیم خدمات «های تک» را در اختیار جامعه قرار دهیم.
اسلامی گفت: سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه سلامت نظیر رادیوداروها، فناوری پلاسما، فناوری کاربرد پرتوها و ... میتواند با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاریهای فراوانی داشته باشد.
معاون رئیسجمهور تاکید کرد: در بخش رادیوداروها باید جایگاه خود را در تراز برتر ملی و جهانی حفظ کنیم تا مردم از مواهب دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان بهرهمند شوند.
اسلامی عنوان کرد: امید است با دستاوردها و نوآوریهای بیشتر در این حوزه به کشور خدمت کنیم و گامهای بزرگتری برای افزایش خدمترسانی به مردم برداریم.
معاون رئیسجمهور خاطرنشان کرد: برای یاری رساندن به جامعه پزشکی بهمنظور حرکت در مرز دانش و ارایه خدمات بهتر و همهجانبه به مردم، برنامهریزیهایی صورت گرفته است.
وی درباره سهم رادیوداروها در سبد دارویی کشور توضیح داد: ۱۰۰ درصد نیاز کشور به رادیوداروها توسط سازمان انرژی اتمی ایران تامین میشود، زیرا این نوع از داروها دارای مصرفکننده مشخص، زمان معین و نیز موقعیت مشخص هستند و بهطور مستمر در سراسر کشور توزیع میشوند.
اسلامی گفت: به وظیفه خود در این بخش بهصورت ۱۰۰ درصدی و کامل و متعهدانه عمل میکنیم و همه نیاز بخش سلامت را پوشش میدهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: بخش مهمی از فعالیتهای توسعهای و تحقیقاتی سازمان انرژی اتمی ایران مربوط به بخش سلامت و امنیت غذایی است؛ فناوری هستهای دارای دو بخش است که یکی از آن به تولید انرژی، نیروگاهی و تامین سوخت نیروگاه و راکتورها مربوط است.
وی ادامه داد: بخش دوم مربوط به کاربرد این فناوری در حوزه پرتوی است که در حوزه سلامت و حوزههای تشخیصی، درمانی و تسکینی نقش آفرینی میکند؛ بر اساس اهداف و برنامهریزیهای انجام شده به دنبال افزایش دقت رادیوداروهای تشخیصی با حداکثر سرعت هستیم و در بخش درمانی نیز اثربخشی رادیوداروهای درمانی را دنبال میکنیم که واقعا اقدام مهمی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: در بخش رادیوداروها باید جایگاه خود را در تراز برتر ملی و جهانی حفظ کنیم تا مردم از مواهب دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان بهرهمند شوند.
گفتنی است در این نشست معاونان سازمان انرژی اتمی ایران و مدیران ارشد صنعت هستهای به ارایه گزارشهایی در حوزههای رادیوداروها، پلاسماتراپی، توسعه کاربرد پرتوها، ایمنی و حفاظت پرتوی در حوزه سلامت و ... پرداختند.
منبع: سازمان انرژی اتمی
پیشنهادی باخبر
تبلیغات