اشغال نوار غزه ۳۰ میلیارد دلار برای تلآویو هزینه دارد
یک رسانه عبری زبان اعلام کرد، اشغال نوار غزه برای اسرائیل ۳۰ میلیارد دلار آب خواهد خورد.
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت در نسخه کاغذی امروز جمعه خود اعلام کرد، اشغال نوار غزه به این معنی است که باید 30 میلیارد دلار از بودجه اسرائیل هزینه این اقدام و در نتیجه باید بار بیشتری بر دوش جامعه وارد شود، پس منتظر کاهش مجدد سطح جایگاه اعتباری اسرائیل باشیم.
این رسانه عبری زبان در مقاله خود آورده است: افکار عمومی اقتصادی اسرائیل دیر متوجه تاثیرات تصمیمات کابینه اسرائیل برای اشغال مجدد نوار غزه شدهاند.
قصد اشغال کامل ماهها پیش روی دیوار نوشته شده بود و حتی توان گفت که بیش از یک سال که به دنبال آن هستند، به همین دلیل بود که کابینه اسموتریچ ـ نتانیاهو تمامی تلاشهای انجام شده رای پایان جنگ از جمله بسیاری از تلاشهای صورت گرفته در نوامبر 2023 (یک ماه بعد از آغاز جنگ) را رد کردند و حاضر نشدند تا طرحهای ارائه شده توسط طرفهای مختلف درباره آینده نوار غزه را که قرار بود با همکاری ایالات متحده، اروپا، کشورهای عربی و تشکیلات خودگردان فلسطینی انجام شود، بپذیرند.
اسرائیل تمام تلاش خود را به کار بسته است تا طرحی که آریل شارون در سال 2005 به اجرا گذاشته و در چارچوب آن از نوار غزه عقب نشینی کرده است را لغو کنند، تا غزه مجددا به یک سرزمین اشغالی تبدیل و تحت حاکمیت حکومت نظامی اسرائیلی قرار بگیرد.
اما این وزرا ظاهرا دچار کوری ایدئولوژیک شدهاند و فهم خود را از دست دادند، یا اینکه نمیخواهند بفهمند که تسلط بر نوار غزه نیازمند تامین هزینه بازسازی این منطقه است، هزینهای که در این شرایط باید از جیب اسرائیلیها پرداخت شود و دهها میلیارد دلار ( بین 25 تا 30 میلیارد دلار) تخمین زده میشود.
در چنین شرایطی هیچ طرف خارجی به طور جدی حاضر به تامین مالی این اقدام نخواهد بود از جمله دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هم حاضر نیست هزینه بازسازی مناطقی را بدهد که اسرائیل آن را به اشغال خود در آورده است.
به زودی دنیا به ما خواهد گفت: شما غزه را میخواهید؟ بگیرید و هزینه کنید، بگیرید و در آن سرمایه گذاری کنید، بگیرید و در آن بدون ما در آن خفه شوید.
حتی ارتش اسرائیل هم نسبت به بار اقتصادی سنگینی که طرح اشغال نوار غزه و تسلط بر آن میتواند برای اسرائیل به همراه داشته باشد و اثر منفی که این اقدام بر هزینه کرد برای آماده سازی جهت مقابله با ایران وارد میکند، هشدار داده است، این در حالی است که امروز پولی برای هر دو پروژه وجود ندارد و باید بار سنگین بیشتری را بر مالیات دهندگان وارد کرد.
در همین راستا، یک تحلیلگر اسرائیلی تاکید کرد، ادامه جنگ در نوار غزه فقط و فقط برای حفظ و ادامه بقای ائتلاف حاکم است.
مایکل میرو یکی از روزنامه نگاران اسرائیلی در یادداشتی که امروز جمعه در روزنامه عبری زبان زیمان یسرائیل منتشر شد، تاکید کرد، آنچه که امروز در غزه میبینیم تکاپوی ائتلاف حاکم برای ادامه بقا است.
او در مقدمه یادداشت خود آورده است: این اولین بار در تاریخ بشریت نیست که رهبری برای ادامه بقای سیاسی خود جنگ به راه میاندازد، من در این نوشتار تلاش خواهم کرد که به این جنگ از منظری متفاوت نگاه کنم، از زاویه کابینهای که به هر شکل ممکن به دنبال آن است که همچنان در قید حیات بماند و به هر بها و هزینهای این مهم را انجام دهد.
بازیگر اصلی این سناریو بنیامین نتانیاهو نخست وزیر است، او تجربه زیادی در کار اداره عمومی دارد، اما در این برهه خود را هر هفته در حال رفت و برگشت به دادگاه برای بازجویی و شهادت دادن و نیز تلاش برای حفظ ساختار کابینه پیچیدهاش میبیند.
او به عنوان فردی که به بازیهای سیاسی عادت دارد، هیچ تردیدی در انجام اقداماتی که با اعتقادات شخصیاش در تضاد قرار دارند هم ابایی ندارد، به طور مثال او چندان عجلهای در برکناری فرماندهان ارتش و رئیس شاباک از خود نشان نمیدهد زیرا به خوبی درک میکند که اگر چنین افرادی در جریان تحولات نباشند، او هم چیزی نخواهد فهمید، همچنین او این فرماندهان و مسئولین ارشد را دور خودنگه داشته است به این امید که بتوانند او را از اتهامات کمیته حقیقت یاب مصون بدارند.
با این حال او خوب میداند، تا زمانی که 59 اسیر اسرائیلی وجود داشته باشند، خبری از پیروزی قاطع هم نخواهد بود، از این رو تلاش کرد تا راهحل را در ادامه جنگ جستجو کند.
اما بازیگر اصلی دیگر این سناریو بتسئلیل اسموتریچ، شخصیت راستگرایی است که رؤیای سرزمین کامل اسرائیل را در سر دارد و با تمام وجود به دنبال انجام این مهم و بازگشت مهاجران و اسکان آنها در نوار غزه است، در همین حال قصد دارد حاکمیت اسرائیل را به تمام معنای کلمه بر غزه و یهودا و سامره (کرنه باختری) اعمال کند.
در بخش دیگری از این یادداشت هم تاکید شده است: امروز نتانیاهو، بن گویر، اسموتریچ، شلومو کاری (وزیر ارتباطات)، لوین (وزیر دادگستری)از ادامه جنگ خرسند هستند زیرا آن را در راستای منافع خود میبینند.
این در حالی است که جامعه نظر دیگری دارد ما باید به دنبال از هیچ کاری برای آزادی اسرا فروگذاری نکنیم حتی اگر این کار منجر به پایان جنگ شود، این همان گفتمانی است که بسیاری از ما به آن ایمان داریم، اما ظاهرا بازگشت اسرا برای کابینه فعلی بسیار پر هزینه محسوب میشود و برای این کابینه حفظ کابینه از حفظ جان اسرا مهمتر است.
انتهای پیام/