به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابطعمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در فاصله کمتر از ۱۵ روز تا آغاز بزرگترین رویداد فرهنگی کشور، مصلای امام خمینی (ره) رنگوبوی نمایشگاهی به خود گرفته و برخی از بخشهای نمایشگاه کتاب جلوتر از زمانبندی پیشبینیشده در دسترس قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش کارگروه اجرای نمایشگاه کتاب بهطور کامل در محل مصلی مستقر شده و دسترسی به سالنهای برگزاری نمایشگاه نیز میسر شده است و فعالان بخش اجرایی در تدارک آمادهسازی آن هستند.
در نمایشگاه کتاب سال جاری دو فضای دو هزار متر مربعی در دو سوی گنبدخانه مصلی برای بخش ناشران آموزشی تدارک دیده شده است.
بخش کودکونوجوان نیز در زیرزمین شبستان شرقی با فضایی بالغ بر ۲۰ هزار متر مربع برپا خواهد شد.
بخش دانشگاهی در طبقه اول شبستان شرقی شامل ۵۰۰۰ متر سالن و ۲۰۰۰ متر فضای باز مسقف و بخش کتابهای لاتین و عربی در فضایی بالغبر ۵۰۰۰ هزار متر مربع در طبقه اول شبستان غربی فعالیت خواهند داشت.
شبستان اصلی مصلی نیز با ۳۲ هزار متر مربع فضا میزبان ناشران عمومی خواهد بود.
در این دوره از نمایشگاه، نیمطبقه دوم شبستان به بخش بینالملل و رسانه اختصاص داده شده که این فضا نیز بیش از ۸۰۰۰ هزار متر مربع است.
در این دوره از نمایشگاه همچنین سالنی اختصاصی در امتداد محل استقرار سالن کتابهای لاتین و عربی و در ضلع جنوب غربی حیاط شبستان به برگزاری فلوشیپ تهران اختصاص یافته است.
امیدواریم که تجربیات صنعت نشر ایران به عراق منتقل شود
عبدالوهاب الراضی، رئیس اتحادیه ناشران عراق اظهار کرد: شرکت در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بهخودیخود برای کشورهایی که با تعدادی از مؤسسات نشر خود در چنین رویداد ممتازی شرکت میکنند، سود است. حضور عراق هم بهعنوان میهمان ویژه در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نخست مایه خرسندی این کشور خواهد بود، همچنین انگیزهای برای دو کشور و دو تمدن دیرینه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق برای توسعه و تحکیم روابط فرهنگی بین دو کشور خواهد بود.
وی افزود: پس از ورود ما به تهران و دیدار با مسئولان مدیریت نمایشگاه کتاب، با هماهنگی بین وزارتخانههای فرهنگ دو کشور مقرر شد علاوهبر توسعه برنامهها و فعالیتهای فرهنگی ویژه که نقش عراق را در ساخت تمدنهای بشری با علوم و دانشهای مختلف برجسته میکند، برنامههایی نیز برای سازماندهی، هماهنگی و مدیریت غرفههای عراقی شرکتکننده و آمادهسازی نقشهها برای توزیع غرفهها انجام دهیم.
به گفته عبدالوهاب الراضی، حضور کشورها و مؤسسات شرکتکننده در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نشان میدهد این نمایشگاه از قدمت زیادی برخوردار است. به همین دلیل عراق به حضور در نمایشگاه کتاب علاقهمند است و امیدواریم ضمن تبادلات فرهنگی و تخصصی با چهرهها و مؤسسات برجسته ایرانی و غیرایرانی در این نمایشگاه، از تجربیات آنها نیز استفاده کند.
رئیس اتحادیه ناشران عراق ادامه داد: کتابهای ایرانی نقش عمدهای در غنیسازی صحنه جهانی و انسانی با انواع دانش دارند. بهعنوان یک عراقی و بهعنوان یک ناشر، مشتاق یادگیری، مشاهده و بهرهمندی از تولیدات مختلف ناشران و اهالی قلم ایران هستم. ادبیات و شاعرانی چون فردوسی و خیام بین عراقیها جایگاه ویژهای دارند. بسیاری از نویسندگان عراقی علاوهبر رمانها و روایتهای زیبا، آثار شاعران ایرانی را نیز میخوانند. جا دارد کتابهای هنری و تصویرگری را که هنرمندان ایرانی با خلاقیتهای شگفتانگیز خود در این زمینه در آن سرآمد کردهاند، فراموش نکنیم.
وی در پایان با اشاره به مسائل پیشروی جهان اسلام و آرزوی تقویم و تحکیم جامعه اسلامی برای رفع آن از دریچه فرهنگ، عنوان کرد: دشمن صهیونیستی با وجود خسارات هنگفت، به اهداف پلید خود نرسید. راه مقاومت نیز همچون خاری در چشم دشمن است و بدون شک پیروزی از آن جبهه مقاومت است.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از هفدهم تا بیستوهفتم اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.