به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در بازگشت از نشست آلبانی درباره مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول گفت: «ما هر اقدامی را که لازم باشد برای تداوم مذاکرات بین روسیه و اوکراین و باز ماندن و حفظ کانالهای ارتباطی بین دو کشور انجام میدهیم.»
به نقل از خبرگزاری ریانووستی، اردوغان در ادامه گفت، آنکارا به دنبال دستیابی به نتیجهای قاطع برای مذاکرات صلح است.
رئیس جمهور ترکیه همچنین پس از مذاکرات صلح روسیه و اوکراین در استانبول گفت که آنکارا رهبری تلاشهای جهانی در دیپلماسی بشردوستانه و صلح را بر عهده دارد.
اردوغان ادامه داد، ترکیه امروز «پیشرو دیپلماسی بشردوستانه» است و افزود که کشورش «رهبر دیپلماسی صلح» در سراسر جهان است.
رئیس جمهور ترکیه همچنین بر تعهد آنکارا به ایجاد منطقهای امن و آرام تاکید کرد و گفت: «ما تلاشهای زیادی برای ساختن کشوری و منطقهای عاری از تروریسم، خشونت و تهدید ترور انجام میدهیم.»
اردوغان با اشاره به اینکه سفر خود به تیرانا برای شرکت در ششمین اجلاس جامعه سیاسی اروپا به میزبانی آلبانی را به پایان رساندهاند، خاطرنشان کرد که به همراه نزدیک به ۵۰ نفر از سران کشورها و دولتها و نمایندگان سازمانهای بینالمللی، چالشهای پیش روی اروپا را با موضوع «اروپایی جدید در جهانی جدید» مورد بحث و بررسی قرار دادهاند.
اردوغان با بیان اینکه چالشهای مشترکی از این دست و روشهای همکاری برای پاسخ به آنها در حال ارزیابی است، گفت: «من همچنین در اولین اجلاس جامعه سیاسی اروپا که در سال ۲۰۲۲ در پراگ و پنجمین اجلاس که در نوامبر سال گذشته در بوداپست برگزار شد، شرکت کردم. در هر دو اجلاس، مشکلاتی را که در زمینه منطقهای و جهانی با آن مواجه هستیم و راهحلهای آنها را بیان کردم. در اجلاس تیرانا نیز بر نقش کلیدی ترکیه برای امنیت، رفاه و ثبات اروپا تأکید کردم. اطلاعاتی را در مورد تماسهایی که در روزهای اخیر برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین حفظ کردهایم، به اشتراک گذاشتم. بار دیگر بر اهمیت آنچه باید انجام شود و همکاری با کشورمان برای احیای صلح و ثبات در اروپا تأکید کردم.»
رئیس جمهور ترکیه همچنین گفت: «وقت آن رسیده است که موانع سیاسی و نگرشهای متعصبانهای که مانع همکاری عمیقتر در همه این زمینهها میشوند را پشت سر بگذاریم. در غیر این صورت، اروپا نمیتواند به تحولی که به شدت به آن نیاز دارد، دست یابد و رقابتپذیری آن از هر نظر بسیار کاهش خواهد یافت.»
مساله غزه
وی درباره مساله غزه و فلسطین نیز گفت: «در سخنرانی و تماسهای دوجانبهام، بار دیگر تاکید کردم که اروپا در مواجهه با فاجعه انسانی در غزه و حملات به کرانه باختری، نباید سکوت کند. ما به استفاده از همه ابزارهای موجود برای افزایش فشار بر دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرایئل ادامه خواهیم داد. غزه حتی یک روز هم برای از دست دادن ندارد. ما این را در هر تریبونی ابراز میکنیم. حملات اسرائیل به غزه باید متوقف شود.»
پ.ک.ک
رئیس جمهور ترکیه در ادامه صحبتهایش به «هدف نهایی یعنی ترکیه عاری از ترور» اشاره کرد و افزود: «خلع سلاح کامل سازمان تروریستی پ.ک.ک، اجرای کامل تصمیم خلع سلاح و کنار گذاشتن اقدامات غیرقانونی ضروری است. ما اجرای تصمیمات اتخاذ شده را با دقت دنبال خواهیم کرد. با حذف کامل تروریسم از دستور کار ترکیه، پنجرهای به سوی دورانی کاملا جدید باز خواهد شد. ببینید، بلای ترور، زنجیری بود که سالها بر این کشور کشیده شده بود. ما شروع به شکستن زنجیرهایی کردهایم که ما را کند کرده و پاهایمان را بسته بودند. »
درگیری هند و پاکستان
اردوغان درباره هند و پاکستان نیز گفت: «ما نیز تمام تلاش خود را در مورد این موضوع انجام میدهیم. در واقع، در این تحولات اخیر، انواع گفتوگوها را با شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان انجام دادهایم. ما گامهای خود را بر این اساس برداشتیم. البته اوضاع به نقطه خاصی رسید. آنها سرانجام صلح کردند. خوشبختانه، محیطی آرام ایجاد شد. برای اینکه تنش دوباره شدت نگیرد، رسیدگی به مسائل به شیوهای معتدل میتواند طرفین را به یک راهحل نزدیکتر کند. ما میخواهیم این موضوع با رویکردی مبتنی بر حقوق بشر، از جمله مشارکت سازمانهای بینالمللی، حل شود. ما خواهان صلح هستیم، ما خواهان عدم تنش بین دو همسایه هستیم.»
انتهای پیام