نبرد بزرگان کشتی جهان در فصل جدید و چالشهای مهم برای برخی قهرمانان
در حالی که خاطرات المپیک ۲۰۲۴ پاریس و مسابقات قهرمانی جهان در تیرانا در ذهن طرفداران کشتی باقی مانده است، فصل ۲۰۲۵ هم اکنون فرا رسیده است که امیدهای جدید و چند چالش را به همراه دارد و با توجه به بازیهای المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس، این فصل نویدبخش برخی اتفاقها خواهد بود.
چهار رویداد سری رنکینگدار در سال ۲۰۲۵ و مسابقات قهرمانی قارهای به عنوان سکوهای حیاتی برای ورزشکارانی که برای مسابقات جهانی اواخر تابستان آینده آماده میشوند، عمل خواهد کرد.
در مسابقات جهانی ۲۰۲۴، ماسانوسوکه اونو (ژاپن) و عبدالرشید سعداللهیف (روسیه) پیشتاز بودند. سعداللهیف به وزن ۹۷ کیلوگرم بازخواهد گشت تا مدال طلایی را که در سال ۲۰۲۳ به احمد تاژودینوف (بحرین) از دست داده بود، پس بگیرد.
کایل اسنایدر (ایالات متحده آمریکا) که زمانی یک نیروی برتر در وزن ۹۷ کیلوگرم بود، اکنون پس از از دست دادن سکوی المپیک پاریس با یک سال مهم روبهرو است.
در وزن ۸۶ کیلوگرم، حسن یزدانی (ایران) که به سختی دومین طلای المپیک را به دلیل مصدومیت از دست داد، تصمیم خواهد گرفت که کدام وزن برای او در سال ۲۰۲۵ بهترین است.
فصل جدید کشتی در زاگرب همین ماه آغاز میشود و کشتیگیران برای دو سری اول رتبهبندی به تیرانا میروند. رقابتهای قارهای دنبال میشود و احتمالاً سلطه ایران در آسیا با حضور کشتیگیران برتری، چون رحمان عموزاد و محمد نخودی در مسابقات قهرمانی آسیا در عمان ادامه خواهد یافت.
مسابقات قهرمانی اروپا برای سنجش نقاط قوت تیمها کلیدی خواهد بود و آذربایجان به دنبال توسعه موفقیتآمیز کشتی خود در سال ۲۰۲۴ است. شکل ورزشکاران خنثی نیز در اسلواکی زیر نظر خواهد بود. مسابقات قهرمانی پان آمریکن نیز بهار آینده مجددا شاهد برتری ایالات متحده خواهد بود.
مسابقات جهانی با رقابت شدیدی همراه خواهد بود و چهرههای جدیدی در ایالات متحده و ایران ظاهر میشوند و ژاپن نیز خود را با سبکی تازه در المپیک معرفی میکند. هرچند نباید ورزشکاران روسیه را فراموش کرد.
ژاپن در مسابقات جهانی با ایران، آمریکا، روسها و کشتیگیرانی صاحب مدال از آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، قرقیزستان و مغولستان به چالش کشیده خواهد شد.
در کشتی فرنگی آیا ایران میتواند باز هم به عنوان بهترین کشور روی سکوی نخست بیاستد؟ این سوال بزرگ سال ۲۰۲۵ خواهد بود، زیرا ایران که در المپیک و مسابقات جهانی ردههای سنی عملکرد فوق العادهای داشت، تلاش میکند کشتیگیران با استعداد بیشتری را در ترکیب خود بیاورد.
ایران در وزنهای سنگینتر با قهرمانانی همچون محمدعلی گرایی در ۸۲ کیلوگرم، علیرضا مهمدی در ۸۷ کیلوگرم، محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم و امین میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم برتری دارد. ایران همچنین با حضور سعید اسماعیلی قهرمان المپیک در وزن ۶۷ کیلوگرم، چهرههای جدیدی را در وزنهای پایین امتحان میکند.
ژاپن و قرقیزستان المپیک موفقی را پشت سر گذاشتند. با این حال، دومی همچنان به دنبال مدال طلا است. رقابت بین ژولامان شارشنبکوف (قرقیزستان) و کنیچیرو فومیتا (ژاپن) احتمالاً در سال ۲۰۲۵ همراه نائو کوزاکا (ژاپن) و آکژول محموداف (قرقیزستان) در وزن ۷۷ کیلوگرم ادامه خواهد داشت.
اروپا رقابت بیشتری با آذربایجان، ترکیه، ارمنستان، اوکراین، بلغارستان، گرجستان، مجارستان و ورزشکاران AIN خواهد داشت. اوزان ۷۷ و ۸۷ کیلوگرم بیشترین رقابت را خواهند داشت و جالب است که ببینیم ستارههای جدید ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم چه کسانی خواهند بود.
کشتی فرنگی در مسابقات جهانی غیرقابل پیشبینی است. هیچ دسته وزنی وجود ندارد که مورد علاقه نباشد. با این حال، میتوان انتظار داشت آذربایجان، ایران، ژاپن، قرقیزستان، کوبا، ارمنستان، مجارستان و چند روس روی سکو حضور داشته باشند.
ژاپن همچنان قدرت برتر در کشتی زنان است و چهار مدال از شش مدال طلای المپیک پاریس را به دست آورده است، ایالات متحده که مدعی دو طلای باقی مانده بود، به عنوان رقیب اصلی ژاپن محسوب میشود. آمیت الور (ایالات متحده آمریکا) و کندی بلیدز (ایالات متحده آمریکا) هدایت تیم ایالات متحده را در بازیهای لسآنجلس ۲۰۲۸ خواهند داشت و هر دو کشور دارای سیستمهای مقدماتی قوی داخلی هستند.
انتهای پیام/
پیشنهادی باخبر
تبلیغات