صدور پروانه‌های غیرسینمایی و چند خبر دیگر

صدور پروانه‌های غیرسینمایی و چند خبر دیگر

در این بسته خبری مروری بر خبرهای رسیده سینما و تئاتر داریم.

شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی در جلسه اخیر، با ساخت ۶ فیلم‌نامه موافقت کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره‌ کل روابط عمومی سازمان سینمایی، فیلم‌نامه‌ بلند داستانی «کارگزار» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی محمد درویشی و نویسندگی سیروس همتی و احسان بدخشانی، فیلم‌نامه های کوتاه داستانی«سی وسه درصد تخفیف» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی امیر علی آقا خانی ،«عمر» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی آرش یزدانی  ،«تاریکخونه» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی محمد جواد فارسی، «کدهای سیاه» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی حامد سراوانی و «گیت تنفس» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی کیوان رضایی راد موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی را اخذ کردند.
 

«ویرگول» در صحنه آبی روی صحنه می‌رود

نمایش «ویرگول» با طراحی و کارگردانی نرگس بیگلدلی از امروز در تماشاخانه صحنه آبی روی صحنه می‌رود.

نمایش «ویرگول» به نویسندگی محمدرضا غریب‌زاده، طراحی و کارگردانی نرگس بیگلدلی از امروز یکشنبه ۴ خرداد ساعت ۲۰:۴۵ در تماشاخانه صحنه آبی روی صحنه می‌رود.

در این اثر نمایشی امیرحسین قلی‌پور، رقیه(دنیس) صالحی‌فر، نیلا علیزاده، فاطمه امیری، نگار والی‌ دوست، فاطمه نوری و نرگس بیگدلی به ایفای نقش می‌پردازند که در خلاصه داستان آن آمده است: در یک تیمارستان، دکتری تلاش دارد تا تعدادی از زنان را بیمار جلوه داده و از آنان استفاده یا بهره مالی خود را ببرد.

مجری طرح: تماشاخانه صحنه آبی، مشاور کارگردان: بهرام زیرک ساری، دستیار کارگردان:زهرا قویمی، منشی صحنه:نگار بهبودی و موسیقی:احمد طلوعی‌فر، دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

علاقه‌مندان به تماشای این اثر نمایشی می‌توانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.


نظریه اقتباس «لیندا هاچن» بررسی می‌شود

پیش‌نشست تخصصی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با عنوان «نگاهی به مقوله اقتباس از منظر لیندا هاچن»، روز دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ از ساعت ۱۷ در سالن فردوس موزه سینما برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، این نشست با همکاری انجمن سینمای جوانان ایران و موزه سینما و با حضور دکتر نادره سادات سرکی (عضو شورای علمی همایش، فیلم‌ساز و مدرس دانشگاه)، دکتر محمدجواد فراهانی (مجری و کارشناس نشست) و محمدرضا مرادی (فیلم‌ساز فعال در حوزه اقتباس) برگزار خواهد شد.

در ابتدای برنامه، دو فیلم «افسانه کوه ننوک» و «جنگل» از ساخته‌های محمدرضا مرادی به نمایش درمی‌آید. در ادامه، حاضران به بررسی روند اقتباس در سینما و نظریات لیندا هاچن، استاد ممتاز دانشگاه تورنتو و نویسنده کتاب نظریه‌ای در باب اقتباس، خواهند پرداخت.

کتاب هاچن با تأکید بر توسعه مداوم اقتباس خلاقانه، نقش این شیوه را در گسترش تخیل روایت‌پردازانه بررسی می‌کند و با نگاهی میان‌رسانه‌ای، حوزه‌هایی چون فیلم، اپرا، بازی‌های ویدئویی و پارک‌های تفریحی را دربرمی‌گیرد.

این نشست در راستای اهداف همایش، با هدف ایجاد پیوند میان نظریه و عمل در حوزه اقتباس برگزار می‌شود تا فضایی برای گفتگو میان پژوهشگران و فیلم‌سازان پیرامون نسبت نظریه‌های نوین با تجربه‌های عملی فراهم شود.

موزه سینما به عنوان یکی از هفده حامی معنوی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران، در برگزاری این نشست مشارکت دارد. مجموعه پیش‌نشست‌های تخصصی این همایش با همکاری نهادهای علمی، فرهنگی و هنری، به بررسی ابعاد گوناگون اقتباس در سینمای کوتاه می‌پردازند.

دفتر سینمای جوانان تهران ـ باغ فردوس، میزبان این رویداد فرهنگی، هنری و پژوهشی خواهد بود. علاقه‌مندان به حوزه اقتباس و مطالعات سینمایی می‌توانند در این نشست شرکت کنند.

گفتنی است مهلت ارسال چکیده مقالات به دبیرخانه هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران تا ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ اعلام شده است.

صدور پروانه‌های غیرسینمایی و چند خبر دیگر

یک تودیع و معارفه در موزه سینما

روز گذشته شنبه ۳خرداد ماه در نشستی که با حضور جمعی از مدیران و فعالان فرهنگی در موزه سینما برگزار شد، محسن دلیلی به عنوان مدیر نوآوری و ارتباطات موزه سینمای ایران و بهناز شیربانی به عنوان مشاور و دستیار مدیر عامل معرفی و از یک دهه فعالیت سپیده حیدرآبادی در حوزه روابط عمومی سابق این مجموعه قدردانی شد.
فاطمه محمدی مدیر عامل موزه سینمای ایران ، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی نیز در این جلسه در سخنانی از زحمات سپیده حیدرآبادی تقدیر کردند و برای دلیلی و شیربانی آرزوی موفقیت کردند.

در ادامه این جلسه، لادن طاهری رییس فیلمخانه ملی ایران و عضو هیات مدیره موزه سینما نیز ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: «امروز در مکانی به نام موزه سینما گرد هم آمده‌ایم؛ جایی که من با توجه به سابقه کاری‌ام، روزهای ابتدایی فعالیت آن را به خاطر دارم و شاهد مسیر پرفراز و نشیب آن بوده‌ام. اگر به اتفاقاتی که از ابتدا تاکنون رخ داده نگاه کنیم، درمی‌یابیم که این مجموعه با پشت سر گذاشتن حجم انبوهی از تحولات، به جایگاه فعلی خود رسیده است.»

صدور پروانه‌های غیرسینمایی و چند خبر دیگر

او افزود:«بدون تردید، دستیابی به اعتبار، ارزش و حیثیت امروز موزه سینما، بدون تلاش مدیر روابط عمومی ممکن نبود. هرچند نمی‌توان تلاش‌های اولیه و دشوار آغازکنندگان راه را نادیده گرفت، اما آنچه این تلاش‌ها را به نتیجه رسانده، عملکرد اصولی و دقیق روابط عمومی به ویژه در دوره مدیریت خانم حیدرآبادی بوده است.»

طاهری در پایان با قدردانی از زحمات سپیده حیدرآبادی تأکید کرد:«ایشان زمانی مسئولیت روابط عمومی را بر عهده گرفتند که چنین نگاهی نسبت به این حوزه وجود نداشت و نقش آن بسیار محدودتر دیده می‌شد. اما ایشان با تلاش بی‌وقفه، تحولی اساسی در این بخش ایجاد کردند. با حضور آقای محسن دلیلی و خانم بهناز شیربانی، امیدواریم این مسیر با قدرت بیشتری ادامه پیدا کند و شاهد رویدادهای مثبت بیشتری در آینده باشیم.»
در این برنامه که مدیران موزه سینما حضور داشتند،احکام مدیران جدید اعطا شد و از تلاش های سپیده حیدر آبادی با اهدای لوح،تقدیر به عمل آمد.


نمایش فیلم مستند «صنعت نفت ایران» در فرهنگسرای ارسباران


فیلم مستند «صنعت نفت ایران» برای اولین بار و به مناسبت سالروز اکتشاف نفت از اولین چاه نفت خاورمیانه در مسجد سلیمان در فرهنگسرای ارسباران اکران و تحلیل می‌شود.

به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، برای نخستین بار و پس از یک قرن، فیلم مستند «صنعت نفت ایران» به مناسبت پنجم خرداد سالروز اکتشاف اولین چاه نفتی در خاورمیانه و خوزستان (شهر مسجد سلیمان)، روز دوشنبه ۵ خردادماه ساعت ۱۷ در فرهنگسرای ارسباران اکران و پس از آن بررسی و تحلیل می‌شود.

این فیلم مستند گزارشی است از شکل‌گیری صنعت نفت ایران و مراحل تولید نفت از روی دکل‌های حفاری که ۱۰۱ سال پیش (سال ۱۳۰۳) توسط کمپانی نفت ایران و انگلیس فیلمبرداری و ساخته شده و فیلمی از نوع مستند نفتی به صورت سیاه و سفید و قدیمی با نریشن گفتار است.

پس از اکران فیلم دکتر رضا جباری نماینده مردم مسجد سلیمان، هفتکل، لالی و اندیکا در مجلس شورای اسلامی، دکتر اردشیر صالح‌پور استاد دانشگاه و مولف کتاب ادبیات نفتی به عنوان کارشناس فرهنگی هنری و دکتر فرشید خدادادیان پژوهشگر تاریخ نفت و میراث صنعتی به عنوان کارشناس صنعتی ــ نفتی درباره فیلم و مراحل شکل‌گیری و فعالیت صنعت نفت در مسجد سلیمان سخنرانی خواهد داشت.

علاقه‌مندان برای حضور رایگان در این برنامه می‌توانند به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند و برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۸۷۲۸۱۸ تماس بگیرند.

این بسته خبری به روز رسانی می‌شود.