ورود کمیسیون اصل نود به ایجاد بازار سیاه در فروش بلیت قطار
رئیس کمیسیون اصل نود با اشاره به بررسی آخرین وضعیت ناوگان ریلی کشور گفت: در این جلسه موضوع فروش بلیتهای اینترنتی و عوامل ایجاد بازار سیاه در فروش بلیط با مبالغ بالاتر از نرخ مصوب مطرح و مقرر شد در این باره کمیته ای تشکیل شود.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در گفتوگو با ایسنا در توضیح جلسه امروز کمیسیون اصل نود گفت: امروز جلسهای با حضور مسئولانی از حوزه ریل و راهآهن، مپنا به عنوان مجموعه پشتیبان کننده ساخت، تعمیر و تجهیز لوکوموتیو و وزارت راه و شهرسازی و انجمنهای مشغول در حوزه باری و مسافری و بخش خصوصی برای ارائه گزارش پیرامون آخرین وضعیت ناوگان ریلی کشور تشکیل شد.
وی توضیح داد: طبق آخرین گزارش از وضعیت ناوگان ریلی کشوراعم از کشندهها و واگنها، متاسفانه بخشی از کشندهها در حوزه ریلی زمین گیر شده اند که این عدد تقریبا حدود ۴۸ درصد از کشندهها را شامل میشود و ما با ۵۲ درصد ناوگان ریلی فعالیت میکنیم که اصلا قابل دفاع نیست. باید به سمت راه حل هایی برای تقویت ناوگان حرکت کنیم بدین صورت که نسبت به تعمیر و بازسازی کشنده های موجود در حوزه باری و مسافری اقدام شود و برای آن دسته از کشنده ها که قایلیت بازسازی ندارد، واردات انجام شود.
پژمان فر ادامه داد: در این بر لزوم ارائه برنامه روشن برای تقویت ناوگان ریلی تا پایان برنامه هفتم تاکید شد.
رئیس کمیسیون اصل نود همچنین گفت: درباره موضوع کاهش تعداد لوکوموتیوهای قطار مسافری و باری در سه سال گذشته و عواملی آن بحث شد که بخش عمده آن به موضوع قیمت های دستوری برمی گردد؛ متاسفانه قیمتها به خصوص در قطارهای محلی به نرخ ۷000 تومان برای طی مسیر ۱۳۰ یا ۱۵۰ کیلومتر میرسد لذا اگر برنامه دقیقی در موضوع ریل نداشته باشیم شاید در 6 سال آینده اصلا هیچ چیزی به عنوان راه آهن نداشته باشیم.
وی افزود: این آمار تلخی است که ظرفیت حمل و نقل باری در کشور ما با ظرفیت حمل و نقل باری در سال ۵۷ برابری می کند این یعنی ما هیچ رشدی نداشتیم و همچون سال 57 با ظرفیت ۶ درصدی حمل و نقل انجام می دهیم آن هم در شرایطی که اعتبارات زیادی به این حوزه اختصاص داده شده البته این اعتبارات بیشتر در حوزه توسعه شبکه ریلی بوده و به لوکوموتیو بی توجهی شده است لذا باید برای آن برنامه داشته باشیم.
پژمانفربا اشاره به موضوع فرونشست در کشور گفت: متاسفانه در بعضی از نقاط کشور تا ۲۰ سانت فرونشست داریم که در آن مناطق بعضا لوله های گاز، آب و شبکه ریلی قرار دارد. باید نسبت به این موضوع نیز برنامه ای وجود داشته باشد.
وی درباره بحث فروش بلیتهای اینترنت گفت: گاهی فروش بلیت اینترنتی باعث ایجاد بازار سیاه می شود و یا قیمتهای گزافی به مسافرین تحمیل می کند؛ قرار شد برنامه خود را در این باره اعلام کنند.
پژمان فر اضافه کرد: قرار شد در موضوع فروش بلیتهای اینترنتی و عوامل ایجاد بازار سیاه در فروش بلیت با مبالغ بالاتر از نرخ مصوب، کمیته ای با حضور اعضای کمیسیون اصلا نود تشکیل شود پیشنهادهایی هم برای جلوگیری از بازار سیاه بلیت قطار مطرح شد که در این کمیته پیگیری شده تا در نهایت نسبت به این موضوعات اقدامات عاجلی صورت گیرد.
وی در پایان گفت: در نهایت قرار شد کمیسیون اصل نود به صورت فصلی موضوع حمل و نقل ریلی کشور را طبق برنامه هفتم پیگیری کند تا در انتهای قانون برنامه هفتم به یک نقطه قابل دفاعی در حوزه پیشرفت توسعه خدمات ریلی در حوزه بار و مسافرو نه فقط شبکه ریلی برسیم .
برگزاری نشست بررسی مشکلات شرکت پدیده شاندیز در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با انتشار ویدئویی در فضای مجازی، از برگزاری نشست بررسی مشکلات شرکت پدیده شاندیز در این کمیسیون خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر درباره این جلسه که امروز (سوم دی ماه) با حضور نمایندگان بانک صادرات، بانک ملل، نماینده قوه قضاییه، دادگستری خراسان رضوی، هیئت مدیره شرکت پدیده و شرکت فرابورس ایران برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه موضوعات مختلفی مطرح شد که مهمترین آنها تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اقدامات مرتبط با این شرکت بود. بر همین اساس مقرر شد اموال مازاد بانک صادرات با هماهنگی هیئت مدیره شرکت آزادسازی شود و برای رفع نیازهای هیئت مدیره و فعالسازی پروژه پدیده به مصرف برسد. البته تأکید شد این اموال بهصورت تدریجی آزادسازی شود.
وی افزود: موضوع دوم مربوط به همکاری دستگاههایی بود که انتظارهای جدیدی از این مجموعه داشتند. مقرر شد دستگاه قضایی تاییدیهای ارائه کند تا اقدامات انجامشده در شرکت پدیده بهعنوان اقدامات ضروری شناخته شود. این امر امکان استمهال یا دریافت مساعدتهای لازم از برخی دستگاهها را فراهم میکند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در ادامه به موضوع سوم مطرحشده در جلسه اشاره کرد و گفت: تأکید شد فعالیتهای شرکت پدیده در مسیر صحیحی قرار گیرد و اشکالاتی که موسسات حسابرسی شناسایی کردهاند، برطرف شود. این اشکالات عمدتاً مربوط به توقف فعالیتهای این شرکت بوده و باید با دقت حلوفصل شوند.
پژمانفر با بیان اینکه بررسی وضعیت فعالیت شرکت پدیده در فرابورس موضوع دیگر جلسه بود، عنوان کرد: مقرر شد سازمان بورس تمهیداتی برای رفع مشکلات نقل و انتقال سهامهای این شرکت ارائه کند. این اقدام بهگونهای خواهد بود که خریدار و فروشنده مانند کارگزاران به قیمتهای مبادلهشده دسترسی داشته باشند و برخی محدودیتهای موجود در بازار توافقی رفع شود.
وی اضافه کرد: در پایان جلسه، تصمیمگیری شد که جلسه بعدی بررسی مشکلات شرکت پدیده با حضور دستگاههای امنیتی و نظارتی و استاندار خراسان رضوی، در پایان ماه جاری در شهر مشهد برگزار شود. این نشست با محوریت کمیسیون اصل ۹۰ و با برنامهای مشخص به کار خود ادامه خواهد داد./ایسنا