به گزارش خبرگزاری ایمنا، حامد زارعی در آئین نهمین کنگره بینالمللی طیور از سوی سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: مجوز اماکن پرورش دامی، مرغداریها توسط سازمانهای نظام دامپزشکی و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی صادر میشود.
وی با بیان اینکه به طور متوسط سالانه بیش از ۶۰ هزار مجوز مراکز پرورش دام و طیور توسط سازمانهای مذکور صادر میشود، افزود: صدور این مجوزها در سامانه سماک در راستای حفظ ایمنی زیستی است.
پیوند امنیت غذایی با ایمنی و سلامت غذا
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به ارتباط تنگاتنگ امنیت غذایی دنیا با سلامت دام و طیور گفت: در همه کشورها تلاش میشود که با توسعه ایمنی غذایی به امنیت غذایی دست پیدا کنند و امنیت غذایی در کشور ما نیز با سفره مردم گره خورده، بنابراین تضمین سلامت آن از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مؤلفههای اصلی امنیت غذایی، ایمنی غذا و سلامت است، گفت: یکی از عوامل اصلی اینکه نمیتوانیم صادرات برخی محصولات را داشته باشیم این است که به استانداردهای سلامت محور هنوز دست پیدا نکردهایم.
زارعی درباره حوزه ایمنی زیستی در باقی مانده دارویی فراوردههای خام دام و طیور افزود: با توجه به دوره کوتاهمدت تولید طیور، باید موضوع باقی مانده دارویی در این صنعت مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه این کنگره اصلیترین گردهمایی در حوزه دام و طیور است که همه زنجیره را از تولید تا توزیع انواع فرآوردههای خام در برمیگیرد، ادامه داد: دستیابی به جدیدترین حوزههای عملیاتی بخش طیور از اهداف اصلی کنگره است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در بحث امنیت زیستی، تصریح کرد: امروزه در دنیا گواهی سلامت کارگری که در واحد تولیدی کار میکنند، باید ضمیمه محصولات تولیدی باشد.
بر فروشگاههای غذای حیوانات خانگی نظارتی نداریم
وی درباره وضعیت مسئولان فنی گفت: طبق ماده ۳۴ برنامه هفتم توسعه، آئیننامه امنیت شغلی و دریافتی یکسان در حال تدوین است و مقرر شده که این دستورالعمل از سوی نهادهای متولی مثل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت یکسان شود و به طور حتم وضعیت مسئولان فنی در پنج سال آینده تعیین تکلیف میشود.
زارعی درباره فروشگاههای ارائه کننده غذای حیوانات خانگی (پت شاپها) در سطح شهرها، اظهار داشت: طبق قانون سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی بر فروشگاههای ارائه دهنده غذای حیوانات خانگی نظارتی ندارند و اصناف خودشان پاسخگو هستند.
وی افزود: به تازگی در برخی از پتشاپها جراحی حیوانات خانگی انجام میشود که این امر نیز تخلف است و با متخلفان برخورد خواهد شد، برخی از این فروشگاهها برای داروخانههای دامپزشکی تعیین تکلیف میکنند که چه دارویی باید ارائه دهند یا ندهند و حتی مجوز پلمب داروخانهها را میگیرند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان اینکه هرگونه تخلفات صنفی در حوزه دامپزشکی متناسب با جرم محسوب میشود، هشدار داد: متخلفان پس از لغو پروانه به دستگاههای قضائی معرفی میشوند.
منبع: ایرنا