ضرورت نظارت بر باقی‌مانده‌های دارویی در محصولات دامی

ضرورت نظارت بر باقی‌مانده‌های دارویی در محصولات دامی

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور بر اهمیت باقی‌مانده‌های دارویی در محصولات دامی تاکید کرد و گفت: یکی از حوزه‌های اصلی دامپزشکی کشور، نظارت بر باقی‌مانده‌های دارویی در تمامی محصولات دامی است چون در صورت عدم رعایت استانداردها، برخی محصولات دامی ما در بازارهای جهانی پذیرفته نمی‌شوند.

به گزارش ایسنا، حامد زارعی در نشست خبری که به مناسبت افتتاحیه نهمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور برگزار شد، با اشاره به اهمیت این کنگره اظهار کرد: این رویداد یکی از مهم‌ترین گردهمایی‌های علمی و تخصصی در حوزه دامپزشکی طیور است که تمامی ابعاد این حوزه ازجمله بیماری‌ها، تغذیه، امنیت زیستی، صنعت و پرورش را پوشش می‌دهد.

ارائه ۲۳۰ مقاله و برگزاری کارگاه‌های آموزشی

زارعی با اشاره به استقبال گسترده از این کنگره اظهار کرد: امسال داوران از میان ۳۲۵ مقاله ارسال‌شده، ۲۳۰ مقاله را برای ارائه در قالب سخنرانی و پوستر انتخاب کردند. به دلیل حجم بالای مطالب علمی، چندین پنل تخصصی به برنامه افزوده شده و هم‌زمان در چهار سالن، سخنرانی‌های علمی برگزار خواهد شد.

وی افزود: علاوه بر این، بیش از ۲۰ ورکشاپ آموزشی نیز در حاشیه این کنگره برگزار می‌شود که در آن‌ها جدیدترین دستاوردهای صنعت حوزه‌های عملیاتی صنعت طیور به‌صورت کاربردی آموزش داده خواهد شد.

حضور دانشمندان بین‌المللی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با تأکید بر اهمیت تعاملات علمی بین‌المللی بیان کرد: دانشمندان برتر دنیا در این کنگره حضور دارند و رئیس انجمن دامپزشکی طیور به‌صورت آنلاین به کنگره متصل شده است. امروزه با پیشرفت فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی، بسیاری از تعاملات علمی بدون نیاز به رفت‌وآمدهای حضوری امکان‌پذیر شده است.

نمایشگاه صنعت طیور؛ فرصتی برای معرفی دستاوردهای جدید

زارعی همچنین به برگزاری نمایشگاه صنعت طیور کشور در حاشیه این کنگره اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه بیش از ۳۰ شرکت فعال و بزرگ حوزه طیور، به‌ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان، حضور دارند و محصولات جدید خود را معرفی می‌کنند.

اهمیت امنیت غذایی و استانداردهای سلامت

وی با اشاره به نقش دامپزشکی در امنیت غذایی کشور تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های اصلی امنیت غذایی، ایمنی و سلامت محصولات است. حتی اگر وفور مواد غذایی داشته باشیم، در صورتی که استانداردهای سلامت رعایت نشود، این محصولات نه برای مصرف داخلی مناسب خواهند بود و نه امکان صادرات خواهند داشت.

زارعی ضمن تأکید بر اهمیت این کنگره برای تبادل آخرین دستاوردهای علمی و صنعتی در حوزه دامپزشکی طیور، از فعالان این صنعت خواست تا با حضور در این رویداد، به ارتقای دانش و کیفیت محصولات این حوزه کمک کنند.

اهمیت باقی‌مانده‌های دارویی در محصولات دامی

زارعی همچنین گفت: یکی از حوزه‌های اصلی دامپزشکی کشور، نظارت بر باقی‌مانده‌های دارویی در تمامی محصولات دامی است. این مسئله اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه در صورت عدم رعایت استانداردها، برخی محصولات دامی ما در بازارهای جهانی پذیرفته نمی‌شوند. به‌عنوان مثال، برخی محصولات مانند برخی فرآورده‌های دامی به دلیل عدم رعایت استانداردها از بازارهای صادراتی برگشت خورده‌اند.

وی ادامه داد: با پیشرفت اصلاح نژاد و تغییرات در صنعت دام و طیور، نظارت بر باقی‌مانده‌های دارویی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. کشورهای پیشرفته در پروتکل‌های صادراتی خود حتی بیمه‌نامه کارگران را ضمیمه محصولات می‌کنند. این نشان می‌دهد که نظارت بر استانداردهای سلامت و ایمنی در سطح بین‌المللی بسیار جدی گرفته می‌شود.

مشکلات مسئولین فنی در مسیر گره گشایی

وی افزود: ماده ۳۴ برنامه هفتم توسعه، به این موضوع اختصاص یافته و در حال اجراست. با تثبیت دولت جدید و شکل‌گیری وزارتخانه‌ها، روند اجرای این برنامه سرعت گرفته است. همکاری‌های مشترکی میان سازمان نظام دامپزشکی، وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی در حال انجام است تا دستورالعمل‌های مربوط به مسئولین فنی و بهداشتی یکپارچه شوند و امنیت شغلی و دریافتی یکسانی برای ناظران بهداشتی در نظر گرفته شود.در برخی استان‌ها مانند خوزستان، ناظران بهداشتی با چالش‌های امنیتی مواجه هستند و ما در تلاشیم تا شرایط بهتری برای آن‌ها فراهم کنیم. برخی افراد به دلیل منافع شخصی با آن مخالفت می‌کنند. اما این‌بار مصمم هستیم که این اصلاحات را اجرایی کنیم.

ساماندهی نظام نظارت بهداشتی و تشکیل انجمن‌های تخصصی

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور به موضوع اصلاح ساختار نظارت بهداشتی نیز پرداخت و اظهار کرد: یکی از چالش‌های مهم در این حوزه، قطع ارتباط مالی بین ناظران و کارفرمایان است. در برخی موارد، این ارتباط منجر به ایجاد مشکلاتی در روند نظارت شده است. به همین دلیل، تلاش داریم این ارتباط را اصلاح کنیم تا نظارت‌ها به‌طور مستقل و بدون ملاحظات مالی انجام شوند.

وی افزود: در آیین‌نامه جدید که بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه تدوین شده، پیشنهادهایی برای ایجاد انجمن‌های تخصصی ارائه شده است. این انجمن‌ها می‌توانند پیشنهادهای مرتبط با حقوق و دستمزد ناظران را ارائه دهند و نقش مؤثری در تنظیم مقررات داشته باشند.

لزوم اجرای قوانین نظارت بهداشتی و مقابله با تخلفات

زارعی در ادامه گفت: سال‌هاست که مسئله نظارت بهداشتی به‌طور کامل حل نشده است و هر بار که پیشنهادی برای اصلاح مطرح می‌شود.

وی با اشاره به برخی مشکلات نظارت در حوزه دامپزشکی مطرح کرد: تمام تخلفات حوزه دامپزشکی در سازمان نظام دامپزشکی بررسی می‌شود. در حال حاضر، همان‌طور که پزشکان در سازمان نظام پزشکی تحت نظارت قرار دارند، دامپزشکان نیز در سازمان دامپزشکی نظارت می‌شوند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه تأکید کرد: اجرای دقیق نظارت‌های بهداشتی و ایجاد ساختارهای جدید نظارتی و حمایتی، باعث افزایش سلامت محصولات دامی و بهبود شرایط صادراتی خواهد شد. امیدواریم با همکاری تمامی بخش‌های مرتبط، این اصلاحات به‌طور کامل اجرایی شود و مشکلات موجود برطرف گردد.

ادامه دارد...