رونمایی از ردیاب جدید وزارت دفاع

رونمایی از ردیاب جدید وزارت دفاع

ردیاب دقیق و امن با قابلیت اتصال به ایستگاه‌های دائم به سامانه ناوبری و موقعیت‌یابی جهانی (GNSS) سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، از ویژگی های ردیاب دقیق و امن سهیر ۱ با حضور سردار «سیدمهدی فرحی» معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امیر سرتیپ مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع در چهارمین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو رونمایی شد استفاده از یک محیط با رابط کاربر پسند، توانایی برقراری ارتباط با ایستگاه‌های دائم (GNSS) سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح جهت بهره‌گیری از تصحیحات افزایش دقت در حد سانتی‌متر و استفاده از سیستم مدیریت باتری برای افزایش طول عمر باتری‌های استفاده شده می‌توان نام برد.

ردیاب‌های ماهواره‌ای یکی از مهم‌ترین ابزارهای تکنولوژی موقعیت یابی و ردیابی در دنیای مدرن هستند که از سیستم موقعیت‌یابی جهانی شامل منظومه‌های جی پی اس، گالیله، بیدوگلوناس، برای تعیین موقعیت دقیق شی یا فرد در هر زمان و مکان استفاده می‌کنند .ردیاب‌های ساخته شده در بازار فقط قابلیت اتصال به سامانه ماهواره‌ای ناوبری جهانی GNSS را دارد و دقت آنها در محدوده متر است.

در حال حاضر سازمان جغرافیایی نزدیک به ۱۷۰ ایستگاه دائم GNSS در نقاط مختلف کشور دارد . ردیاب ساخته شده با دریافت تصحیحات دقیق از ایستگاه‌های دائم GNSS سازمان جغرافیایی قادر خواهد بود موقعیت یابی در محدوده سانتی‌متر را ارائه دهد که برای کاربردهای مختلف تعیین موقعیت دقیق نظامی و غیرنظامی از جمله حمل و نقل دقیق، لجستیک مدیریت ناوگان ناوبری دقیق و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. نمونه آزمایشگاهی ردیاب دقیق در سازمان جغرافیایی و نسخه صنعتی آن با همکاری شرکت دانش بنیان طراحی و ساخته شده است.

در آیین رونمایی این ردیاب سردار «سیدمهدی فرحی» معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع اظهار داشت: به همت بلند دانشمندان و متخصصین وزارت دفاع و همچنین صنایع دفاعی همه روزه شاهد دستاوردهای بسیار خوب و جدید محصولی و فناوری در مجموعه وزارت دفاع هستیم.

سردار فرحی ادامه داد: سازمان جغرافیایی وزارت دفاع در طول چند سال گذشته هر روز رو به ارتقاء بوده و افزایش عملکرد داشته است. دستاورد جدیدی امروز در موقعیت یابی دقیق برای نقطه شروع است و در ادامه برای بسیاری از وسایل نقلیه نیروهای مسلح توسعه پیدا کند.

معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: این موقعیت یاب بصورت پایلوت بر روی ۱۵۰ خودروی نصب شده که در ادامه توسعه پیدا می‌کند تا بتواند نقاط دقیق حرکت آن مجموعه را ببینند و سپس کنترل و نظارت کنند و در ادامه نیز در عرصه‌های کشاورزی و در سایر حوزه‌ها بکار گرفت تا بهره‌وری محصولات مربوطه را ارتقاء دهند. این موقعیت یاب در ارتباط با کاهش مصرف انرژی نقش آفرین است و در موضوع خودران ها می تواند کمک کند..

وی یادآور شد: ردیاب دقیق و امن سهیر ۱ دستاورد خوبی است که به همت سازمان جغرافیایی حاصل شده و کاربرد آن در نیروی مسلح است و در ادامه می تواند در کل کشور استفاده شود.

انتهای پیام