افزایش چراغ خاموش قیمت خودرو‌های مونتاژی و وارداتی در بازار

رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران گفت: قیمت خودرو‌های مونتاژی در بازار افزایش ۳۰ درصدی داشته است و خودرو‌های وارداتی نیز حداقل ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.
افزایش چراغ خاموش قیمت خودرو‌های مونتاژی و وارداتی در بازار
آفتاب‌‌نیوز :

بازار خودرو از ابتدای امسال با مشکلات متعددی رو‌به‌رو شده است که مهمترین آن ترخیص نشدن به موقع قطعات خودرو‌های مونتاژی از گمرک و به دنبال آن تعطیلی خط تولید برخی مدل‌ها و نامشخص بودن تعرفه واردات خودرو و به دنبال آن توقف واردات بوده است به طوری که آخرین باری که سامانه مربوط به واردات خودرو برای ثبت نام‌ها فعال شد، بهمن سال گذشته یعنی حدود چهار ماه پیش بود.

پیگیری خبرنگار ایرنا از آخرین وضعیت قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی نشان می‌دهد که تولیدکنندگان عمده این نوع از خودروها، اقدام به بروز رسانی قیمت‌های خود کرده‌اند به طوری که کرمان موتور هیچ خودرویی زیر ۹۳۲ میلیون تومان عرضه نمی‌کند و ارزان‌ترین خودروی عرضه شده از سوی مدیران خودرو بالای یک میلیارد تومان قیمت دارد؛ سایر مونتاژکاران قیمت‌های جدید خود را در وب سایت‌های خود اعلام نکرده‌اند.

سعید موتمنی روز چهارشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در این باره اظهار داشت: در روز‌های اخیر تعدادی از شرکت‌های خودروساز و مونتاژی قیمت خودرو‌های تولید خود را افزایش داده‌اند که این افزایش بر بازار نیز تاثیر گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه برخی مدل‌های خودرو‌های وارداتی نیز در این مدت ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند، افزود: به عنوان مثال پیش از عید قیمت خودروی کونا محصول شرکت هیوندا ۲میلیارد و ۵۴۰ میلیون بود که اکنون به چهار میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان رسیده است.

رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران با تاکید بر اینکه نظارتی بر بازار خودرو و قیمت گذاری‌ها صورت نمی‌گیرد، گفت: نظارت باید در هر صورت در بازار صورت بگیرد تا انحصار‌ها شکسته شود.

وی اضافه کرد: اکنون شاهد افزایش قیمت خودرو‌های داخلی، وارداتی و مونتاژی هستیم که به خاطر نوسان قیمت ارز، محدودیت در تخصیص ارز و بحث افزایش تعرفه‌های واردات صورت گرفته است به طوری که خودروساز‌ها به خریداران اعلام می‌کنند که خودرو را ۹۰ روزه تحویل می‌دهند، اما یک سال زمان می‌برد تا خودرو به دست مشتری برسد.

این فعال بازار خودرو تاکید کرد: تاخیر در تحویل خودرو‌ها نه تنها منجر به نارضایتی مردم شده، بلکه بلکه از نظر روانی نیز بر بازار خودرو تاثیر گذاشته است.

وی خواستار کاهش تعرفه‌های واردات شد و گفت: تعرفه‌های فعلی واردات خودرو باید برای تعدیل بازار کاهش یابد تا شهروندان بتوانند با تعرفه‌های پایین خودرو وارد کنند و بازار از نظر عرضه و تقاضا متعادل شود.

رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران، بازار خودرو را در وضعیت رکود اعلام کرد و گفت: مشتری کمتر به بازار خودرو مراجعه می‌کند در بسیاری از خودرو‌ها قیمت‌ها تقریبا ثابت است، اما خودرو‌های وارداتی و مونتاژی ۳۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند.

پیشنهادی باخبر