نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 3 خرداد

همکاری مشترک ایران و اوکراین برای ساخت ماهواره و هواپیما

اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.
همکاری مشترک ایران و اوکراین برای ساخت ماهواره و هواپیما

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

سوم خرداد 1355؛ شرایط فروش اقساطی اراضی عباس‌آباد

شرایط فروش زمین‌های عباس‌آباد (شهستان پهلوی) امروز اعلام شد. به موجب این شرایط زمین‌های این شهرک در قطعاتی با مساحت‌های مختلف و نقد و اقساط فروخته می‌شود.

یک مقام آگاه در شهرداری پایتخت امروز فاش کرد که ترتیبی داده شده تا در صورتی که افراد و موسسات مایل باشند، اراضی عباس‌آباد به طور اقساطی به آنها فروخته شود. مدت پرداخت اقساط سه سال است و بهره ای معادل بهره بانکی نیز به آن تعلق می‌گیرد.

در برنامه شهرسازی شهستان پهلوی، بیش از پنج میلیون و 400 هزار متر زمین مساحت پیش‌بینی شده و قطعات مربوط به احداث واحدهای مسکونی، شرکت‌ها، فضای سبز، بازار، ایجاد واحدهای بهداشتی، هتل‌ها و وزارتخانه‌ها، کاملا تفکیک و مشخص شده است.

هزینه ایجاد شهستان پهلوی حدود 20 هزار میلیون تومان است و اتوبان‌ها و بزرگراه‌های چندی آن را به سایر نقاط تهران متصل می‌کند.

سوم خرداد 1375؛ همکاری مشترک ایران و اوکراین برای ساخت ماهواره و هواپیما

ایران و اوکراین یادداشت تفاهم همکاری‌های گسترده تجاری-صنعتی امضا کردند. در پایان نخستین اجلاس مشترک اقتصادی دو کشور تصمیم گرفته شد ایران و اوکراین در بخش‌های مختلف صنایع هواپیماسازی، غذایی، ماشین‌سازی، انتقال تکنولوژی و دانش فنی با یکدیگر همکاری کردند.

دو یادداشت تفاهم امضا شده توسط مهندس نعمت‌زاده وزیر صنایع و معاون نخست‌وزیر اوکراین همکاری دو کشور در تولید ماهواره و سیستم‌های پرتاب ماهواره برای مصارف غیرنظامی، ساخت دو مدل هواپیمای کوچک 8 تا 12 نفره و «آنتونوف» و ساخت قطعات مجموعه‌ها و موتور این هواپیماها مورد تاکید قرار گرفته است.

آزادراه تهران-شمال در مدت 5 سال ساخته می شود

هیات وزیران بعد از ظهر دیروز به ریاست آقای هاشمی رفسنجانی تشکیل جلسه داد.

در این جلسه، به وزارت راه و ترابری اجازه داده شد در مورد انعقاد قرارداد ساخت آزادراه تهران-شمال با بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی اقدام کند.

برای این آزادراه چهار خطه که طول مسیر آن حدود 121 کیلومتر است، حدود 80 دهنه تونل جمعا حدود 27.5 کیلومتر که در دو باند 55 کیلومتر خواهد شد، همچنین 5 هزار متر پل‌های بزرگ دره‌‌ای پیش‌بینی شده است.

دوره ساخت این بزرگراه 5 سال پیش‌بینی شده و مشخصات فنی آن به گونه‌ای است که خودروهای سواری در مدت 90 دقیقه فاصله بین تهران و چالوس را طی خواهند کرد.

سوم خرداد 1385؛ درآمدهای ارزی کشور به 65 میلیارد دلار می‌رسد

معاون ارزی بانک مرکزی پیش‌بینی کرد، درآمدهای کشور از محل صادرات نفت و غیرنفتی امسال به حدود 65 میلیارد دلار برسد.

محمدجعفر مجرد اظهار کرد: میزان درآمدهای ارزی کشور در سال‌جاری بستگی به قیمت نفت دارد.

وی تصریح کرد: اگر بهای نفت در سطح فعلی بماند، کشور از محل صادرات نفت و فرآورده‌های آن حدود 55 میلیارد دلار درآمد ارزی خواهد داشت و در صورتی که درآمد ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی نیز در سطح سال گذشته یعنی 10 میلیارد دلار برآورد شود می‌توان درآمدهای ارزی کشور را در سال 85 حدود 65 میلیارد دلار پیش‌بینی کرد.

سوم خرداد 1395؛ قرارداد خرید ایرباس تا 45 روز آینده نهایی می‌شود

مدیرعامل ایران ایر با اشاره به اینکه مذاکرات ایران ایر با اشاره به اینکه مذاکرات ایران ایر با نمایندگان کمپانی ایرباس ادامه دارد، ابراز امیدواری کرد هر دو طرف در این قرارداد به نتیجه مناسب دست یابند.

به گفته وی، دلیل پیچیدگی قرارداد خرید 118 فروند ایرباس و 20 فروند هواپیمای ATR، در این پروژه از وکلا و حقوقدانان خبره داخلی استفاده شده است.

این در حالی است که در پیش قرارداد 10.5 میلیارد دلاری که بین ایران ایر و کمپانی ایرباس به امضا رسیده، مقرر شد 118 فروند انواع ایرباس برای ایران‌ایر خریداری شود.

پرداخت 750 میلیون دلار بدهی پالایشگاه‌های هند به ایران

پالایشگران هندی اگرچه در سال‌های تحمیل تحریم‌های غرب علیه ایران همکاری چندانی برای پرداخت بدهی‌های نفتی خود نداشتند؛ اما در آستانه ورود نخست‌وزیر این کشور به تهران با تغییر موضع پیشین خود، مبلغ 750 میلیون یورو از بدهی 6 و نیم میلیارد یورویی خود را به حساب ایران واریز کردند.

به این ترتیب سفر روز گذشته نارندرا مودی به ایران باعث شد تا پالایشگران هندی بعد از چهار سال برای نخستین بار بخشی از بدهی‌های نفتی خود را به شکل یورو با همکاری هالک بانک ترکیه به ایران منتقل کنند.

 

 

پیشنهادی باخبر