راهکار سریع‌القلم برای رهایی ایران از توطئه‌های ترامپ: باید برای توسعه اقتصادی سراغ هند برویم

محمود سریع‌القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی، ظهور ترامپ را یکی از مهم‌ترین تحولات اخیر در عرصه جهانی دانست و به تشریح اولویت‌های کلیدی دولت او پرداخت .

به گزارش خبرآنلاین او گفت: «در حوزه انرژی، دولت ترامپ به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری در منابع طبیعی روسیه و حل سریع بحران اوکراین است.»

به نوشته روزنامه ایران ،سریع القلم خاطرنشان کرد:« ترامپ به پوتین پیشنهاد داده است که آمریکا حاضر است مسأله اوکراین را حل کند و سپس در معادن و انرژی روسیه سرمایه‌گذاری کند. این موضوع تنش‌هایی بین آمریکا و اروپا ایجاد کرده است.»

این استاد دانشگاه، به گزاره‌های پنج‌گانه منافع آمریکا در تمامی تصمیم‌گیری‌ها، تولید ثروت به‌عنوان هدف اصلی هر اقدام، تنظیم دستور کار جهانی در حوزه‌های اقتصادی و ژئوپلیتیک، نقش کلیدی سیلیکون ولی و فناوری‌های پیشرفته در سیاست جهانی و استفاده از قدرت سخت برای پیشبرد اهداف اقتصادی و   ژئوپلیتیک به عنوان اولویت‌های کلیدی دولت ترامپ اشاره کرد.

این استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به اینکه قرار است در حوزه فناوری، سیلیکون‌ولی و شرکت‌های های‌تک آمریکا نقش کلیدی در تعیین دستور کار جهانی داشته باشند، گفت:«در چهار سال آینده، سیلیکون ولی نه تنها در حوزه فناوری، بلکه در سیاست جهانی نیز نقش بسیار مهمی ایفا خواهد کرد. شرکت‌های های‌تک آمریکا ۵۰ درصد سود جهانی را در اختیار دارند و این موضوع نشان‌دهنده قدرت بی‌بدیل آمریکا در عرصه فناوری است.»

وی همچنین به تلاش دولت ترامپ برای کاهش نرخ رشد اقتصادی چین اشاره کرد و گفت: « ترامپ قصد دارد نرخ رشد اقتصادی چین را به زیر ۴ درصد برساند و این هدف را از طریق کاهش سهم چین در بازار آمریکا و انتقال شرکت‌های آمریکایی به کشورهایی مانند ویتنام و مالزی دنبال می‌کند.»

وی افزود:« در حال حاضر، تقاضا برای دلار در جهان به‌شدت افزایش یافته و آمریکا توانسته سهم چین را در بازار خود از ۲۱ به ۱۵ درصد کاهش دهد.»

بنابراظهارات سریع‌القلم، در خاورمیانه، دولت ترامپ به دنبال تقویت روابط با کشورهای عربی و افزایش فشار بر ایران است. به گفته وی، ترامپ تلاش می‌کند تا کشورهای عربی را به قرارداد آبراهام متصل کند.

سریع‌القلم با تأکید بر لزوم تغییر در ماهیت تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در ایران، گفت:« پیشرفت و توسعه ایران بدون ارتباطات نرمال امکان‌پذیر نیست.»

وی تأکید کرد که ایران باید با رویکردی جدید به مذاکرات بنگرد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی تهران افزود: « ایران باید از هند به عنوان یک شریک استراتژیک استفاده کند. هندی‌ها نه تنها به ایران به عنوان یک تمدن علاقه‌مند هستند، بلکه می‌توانند منافع اقتصادی و ژئوپلیتیک ایران را در سطح جهانی مطرح کنند. اگر ایران بتواند مذاکرات هسته‌ای را پیش ببرد و سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت انرژی را جذب کند، این می‌تواند کارت برنده ایران در عرصه بین‌المللی باشد.»

21302

پیشنهادی باخبر