در اواخر دهه ۱۹۲۰، استالین اتحاد جماهیر شوروی را به یکی از تمامیت خواه ترین دولت های تاریخ بشر تبدیل کرد و میلیون ها نفر را به زندان های گولاگ در سراسر روسیه فرستاد.
به دنبال آن، در اوایل دهه ۱۹۳۰، سیاستهای او منجر به قحطی شدید و مرگ میلیونها نفر شد.
بسیاری از مردم با اعمال ناشایست استالین آشنا هستند. اما چیزی که تعداد کمی از مردم از آن آگاه هستند این است که استالین چند فرزند داشت و سرنوشت فرزندان استالین چه شد؟
استالین، در سال ۱۹۰۶ هنگامی که ۲۸ سال داشت با اکاترینا سوانیدزه ازدواج کرد. ازدواج آنها یک ازدواج شاد بود، و اکاترینا به طور کلی با مهار بدترین انگیزه های دیکتاتور آینده در اوایل زندگی شناخته می شود.
آنها یک فرزند به نام یاکوف داشتند که در مارس ۱۹۰۷ به دنیا آمد. با این حال، اکاترینا زمانی که یاکوف کمتر از یک سال داشت در اثر بیماری در نوامبر ۱۹۰۷ درگذشت.
استالین در سال ۱۹۱۹ با نادژدا الیلویوا، ازدواج کرد، این ازدواج دوم او، به مراتب کمتر موفق بود. استالین از این ازدواج، دو فرزند قانونی داشت؛ یک پسر به نام واسیلی متولد ۱۹۲۱، و یک دختر به نام سوتلانا متولد ۱۹۲۶.
آنها همچنین فرزند دیگری به نام آرتیوم سرگئیف، پسر فئودور سرگئیف، دوست استالین که در سال ۱۹۲۱ درگذشته بود را به فرزندی پذیرفتند.
زندگی یاکوف استالین
بزرگ ترین فرزند استالین، تنها فرزند او از ازدواج کوتاه مدتش با اکاترینا، یاکوف بود که زندگی سختی را سپری کرد. پس از مرگ مادرش، زمانی که او تنها هفت ماهه بود، پدرش او را ترک کرد تا توسط خانواد مادرش بزرگ شود.
او در اوایل دهه ۱۹۲۰ به عنوان یک نوجوان به مسکو آورده شد، اما پدرش تا حد زیادی او را نادیده گرفت و یاکوف جوان چندین بار تلاش کرد تا جان خود را بگیرد.
در اواخر عمر، استالین اصرار داشت که یاکوف به ارتش سرخ شوروی بپیوندد. هنگامی که آلمان ها در سال ۱۹۴۱ به عنوان بخشی از جنگ جهانی دوم به روسیه حمله کردند، پدر یاکوف اصرار داشت که او به جنگ بپیوندد.
یاکوف در عرض یک ماه پس از شروع تهاجم در نبرد اسمولنسک دستگیر شد. استالین وقتی این موضوع را فهمید، عصبانی شد، زیرا دستور داده بود هر سرباز روسی را که زنده می گیرند، خائن قلمداد کنند.
یاکوف به آلمان برده شد و در اردوگاه کار اجباری در نزدیکی برلین دفن شد. او در ۱۴ آوریل ۱۹۴۳ در آنجا درگذشت، اما جزئیات مرگ او نامشخص است؛ برخی استدلال میکنند که او در تلاش برای فرار مرده است و برخی دیگر معتقدند که هیتلر دستور اعدام او را صادر کرده است.
زندگی کوتاه واسیلی استالین
زندگی واسیلی از فرزندان استالین نیز به همان اندازه برادر بزرگش کوتاه بود. واسیلی کودکی باشکوه و خودپسند بود که استالین او را نیز به ارتش فرستاد. برخلاف یاکوف، او تا حد زیادی از خط مقدم دور نگه داشته شد. با این حال، او به طور متوالی به واسطه درجات ارتقا یافت و در سال ۱۹۴۵ زمانی که تنها ۲۴ سال داشت، ژنرال شد.
واسیلی، از فرزندان استالین در اواخر دهه ۱۹۴۰ بر اساس خویشاوند گرایی در رتبه های بالاتری قرار گرفت اما الکل مصرف می کرد و زندگی تجملاتی را در خود پرورش داده بود.
زمانی که پدرش در سال ۱۹۵۳ درگذشت، رفتار او به شدت تغییر کرد. دولت شوروی او را چندین سال زندانی کرد. وقتی سرانجام در سال ۱۹۶۰ آزاد شد، اعتیاد به الکل او مزمن شده بود و در مارس ۱۹۶۲، چند روز قبل از تولد ۴۱ سالگی اش، درگذشت.
زندگی سوتلانا استالین
سوتلانا تنها دختر استالین و بسیار مورد علاقه پدرش بود.زندگی این دختر نسبت به برادرانش بسیار پایدارتر بود.
پس از مرگ استالین، او آرزوی ترک کشور را داشت. هنگامی که چهارمین شوهر سوتلانا که هندی بود،درگذشت، به او اجازه داده شد تا از هند بازدید کند تا خاکستر شوهرش را در رودخانه گنگ بریزد. در آنجا سوتلانا به سفارت ایالات متحده فرار کرد.
دختر استالین، در طی زندگی در آمریکا نام خانوادگی مادرش، Alliluyeva را برگزید و در سال ۲۰۱۱ درگذشت.