به گزارش خبرنگار مهر، «انتحاری در آفساید» جدیدترین اثر داوود عرفان، نویسنده و پژوهشگر اهل کشور افغانستان، به نمایشگاه کتاب رسید.
داوود عرفان، نویسنده و پژوهشگر اهل کشور افغانستان است که سابقه استادی دانشگاه «هریوای افغانستان» را در کارنامه خود دارد. او دانشآموخته مقطع دکتری رشتههای علوم سیاسی و علوم اجتماعی است و اکنون به کشور آلمان مهاجرت کرده است.
پنج مجموعه شعر «چرا باران نمیبارد؟»، «یک دسته سوال»، «دلهرههای رنگی»، «ما بچههای قبیله» و «بغض جهان سومی» و کتابها و پژوهشهای «فرهنگ جزیرهای؛ تاملاتی پیرامون فرهنگ سیاسی افغانستان»، «بررسی و شناسایی مؤلفههای بحران امنیتی هرات»، «طبقه متوسط و توسعه سیاسی در افغانستان»، «شاخصهای فرهنگ سیاسی مردم هرات»، «از هریرود تا زاینده رود؛ سفرنامه ایران» و نزدیک به بیست مقاله در حوزههای مختلف از جمله آثار قلمی داوود عرفان به شمار میرود.
جدیدترین کتاب او به تازگی وارد بازار نشر ایران شده است. رمان «انتحاری در آفساید» که به جامعهشناسی و زمینههای فرهنگی انتحار و ایدئولوژی طالبانی میپردازد، توسط انتشارات خردگان در سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شده است.
این رمان سرگذشت یک تیم فوتبال در یکی از روستاهای افغانستان را روایت میکند که پس از مدتی برخی از بازیکنان آن به طالبان میپیوندند و گروهی انتحاری را تشکیل میدهند. ملاجبار شخصیت کلیدی این رمان بازیکن تیم فوتبال عقاب است که به فرمانده جنگی طالبان و بعداً داعش تبدیل میشود و مربی تیم فوتبال را میرباید و در درهای از ولایت غور زندانی میکند. این داستان با گفتگوهای داغی که دارد، شخصیتهای داستان، زمینههای اجتماعی و فرهنگی انتحار را واکاوی میکند. ضمن آنکه روایتگر قرائت دینی سنتی در افغانستان و آموزههای فرهنگی این کشور است.
«انتحاری در آفساید» به صورت همزمان و با دو ویراستار و دو طرح جلد در ایران و خارج از ایران منتشر شده است. در ایران انتشارات خردگان آن را منتشر کرده و در اروپا و آمریکا توسط انتشارات خانه مولانا در حال انتشار است. این کتاب به دلیل حساسیت موضوع در افغانستان در این کشور منتشر نشده است.
به گفته داوود عرفان بخشی از روایات کتاب بر اساس واقعیت نگاشته شده است. او با توجه به اینکه شاهد تکهتکه شدن مردم بیگناه افغانستان بود و عملیاتهای انتحاری بسیاری از دوستان او را گرفته بود، تصمیم گرفت که رمانی در خصوص این موضوع بنویسد. او طرح این داستان را در زمان زندگی در افغانستان در ذهن داشت اما به دلایل زیادی نتوانست کتاب را در کشور خود بنویسد. این رمان حاصل یک سال تفکر و نگارش او در کشور آلمان است.