مراسم رونمایی از مستند «سلاح نفت»، تازه‌ترین سازمان هنری رسانه‌ای اوج، با حضور چهره‌های فرهنگی، رسانه‌ای و سیاسی در کافه فلسطین برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی محسنی - این مستند به بررسی تصمیم تاریخی کشورهای عربی در سال ۱۹۷۳ برای تحریم نفتی علیه غرب می‌پردازد.

بررسی تحریم نفتی ۱۹۷۳ در مستند تازه اوج

در این مراسم که از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۳۰ در خیابان انقلاب، کافه فلسطین برگزار شد، مستند «سلاح نفت» به عنوان اثری تازه از خانه مستند و با مشارکت پردیس بین‌الملل سازمان اوج، به نمایش درآمد. این مستند بازخوانی روایت تاریخی تصمیم کشورهای عربی برای تحریم نفتی غرب پس از جنگ رمضان در سال ۱۹۷۳ است.

کافه‌ای برای روایت فلسطین در دل تهران

در ابتدای مراسم، مدیریت کافه فلسطین با اشاره به اهداف راه‌اندازی این فضا گفت: «کافه فلسطین ایده‌ای ساده بود برای نمایش دغدغه‌ها نسبت به فلسطین؛ فضایی برای به یاد آوردن و روایت اتفاقاتی که در این سرزمین رخ داده است. معماری کافه با الهام از معماری شامی و فلسطینی طراحی شده و حتی در منو نیز غذاها و نوشیدنی‌های اصیل فلسطینی چون قمرالدین، جلاب و مسفّا گنجانده شده‌اند.»

از «به وقت شام» تا «سلاح نفت»

محمدحسین سرو، مدیر روابط عمومی پردیس بین‌الملل سازمان هنری رسانه‌ای اوج، با خیرمقدم به مهمانان داخلی و خارجی گفت: «مستند سلاح نفت، ادامه مسیر آثار بین‌المللی ماست؛ از جمله فیلم‌هایی چون «به وقت شام» اثر ابراهیم حاتمی‌کیا. خوشحالیم که امروز در جمع خود، مهمانی ویژه از دیپلمات‌های برجسته کشورمان را نیز داریم.»

آصفی: در عصر وارونگی حقیقت زندگی می‌کنیم

دکتر حمیدرضا آصفی، سخنگوی اسبق وزارت خارجه و سفیر پیشین ایران در فرانسه و امارات، به عنوان مهمان ویژه مراسم با اشاره به اهمیت این مستند گفت: «ما امروز در دورانی زندگی می‌کنیم که باید آن را عصر وارونگی حقیقت نامید. در موضوع فلسطین جای مظلوم و ظالم عوض شده است. این وارونگی را در تاریخ نیز دیده‌ایم؛ از جمله در کنفرانس مادرید ۱۹۹۱ که در آن، بنیامین نتانیاهو از تشکیل کشور مستقل فلسطین سخن گفت، اما امروز حتی ابتدایی‌ترین حقوق مردم غزه نیز انکار می‌شود.»

مستند «سلاح نفت» در شرایط حساس کنونی منطقه، تلاشی است برای بازخوانی تجربه‌های تاریخی موثر جهان اسلام در عرصه سیاست و اقتصاد.

پیشنهادی باخبر