اهمیت فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای به روایت پوران درخشنده
پوران درخشنده کارگردان شناخته شده سینما تأکید کرد که جشنواره ۱۰۰، ویترینی برای خلاقیتهای نوین سینمایی و فرصتی برای روایت دغدغههای اجتماعی است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پوران درخشنده، کارگردان برجسته سینمای ایران، فعالیت حرفهای هنری خود را از سال 1354 و با ساخت فیلم مستندی به نام «طاعون» آغاز کرد و در سال 1365 با فیلم «رابطه» وارد عرصه فیلمسازی در سینما شد. این آغاز، نقطهای بود که درخشنده توانست خود را به عنوان یک فیلمساز مستعد در سینما معرفی کند.
درخشنده در خصوص اهمیت فیلم کوتاه و بهویژه فیلمهای 100 ثانیهای چنین گفت: «ساخت فیلم کوتاه آن هم در حد 100 ثانیه، بسیار ضروری است. فیلم کوتاه به شما این امکان را میدهد که ایدهها و دغدغههای اجتماعی یا فرهنگیتان را به طور متمرکز و بدون حاشیه به نمایش بگذارید. وقتی فیلمی را در 100 ثانیه میسازید، باید توانایی خود را در انتخاب دقیق و انتقال مفاهیم به صورت ساده و تأثیرگذار نشان دهید. فیلم کوتاه اصلاً فیلم آسانی نیست و به دقت زیادی نیاز دارد، چراکه باید تمام پیام خود را در کمترین زمان ممکن و بدون هیچ زوائدی منتقل کنید.»
او همچنین در خصوص مسائلی که میتوان در 100 ثانیه به بهترین شکل منتقل کرد، افزود: «بسیاری از مسائل را میتوان در 100 ثانیه بیان کرد. موضوعات اجتماعی، فرهنگی و دغدغههای ذهنی یک فیلمساز، میتواند در این زمان محدود گنجانده شود، اما باید به این نکته توجه کرد که آیا موضوع انتخابی قابلیت انتقال در این مدت زمان را دارد یا خیر. فیلم کوتاه باید گویا، ساده و سریع باشد، طوری که مخاطب بتواند به راحتی با آن ارتباط برقرار کرده و به فکر فرو رود.»
درخشنده که در دهه 70 و 80 با فیلمهایی چون «عشق بدون مرز»، «شمعی در باد»، «رؤیای خیس»، «بچههای ابدی»، «خوابهای دنبالهدار» و «حرفهایها» در سینمای ایران شناخته شد، در دهه 90 با ساخت فیلمهایی مانند «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» و «زیر سقف دودی» دوباره در جشنوارههای بینالمللی درخشید و جایگاه خود را در سینما تثبیت کرد. او در خصوص جشنواره فیلم 100 گفت که این رویداد میتواند سکوی پرش بسیار خوبی برای فیلمسازان جوان باشد: «فیلم 100 ثانیهای به مراتب سختتر از فیلمهای کوتاه معمولی است، چراکه باید در این زمان محدود، ایدهها و پیامهای خود را بهطور دقیق و حسابشده بیان کنید. فیلمساز جوان با ساخت فیلم 100 ثانیهای باید تمام جزئیات و تایمینگها را به دقت در نظر بگیرد. به نظر من این جشنواره میتواند سکوی پرش خوبی برای کسانی باشد که میخواهند توانمندیهای خود را آزمایش کنند و ایدههای خود را به بهترین شکل ممکن به تصویر بکشند.»
جشنواره فیلم 100 که امسال در چهاردهمین دوره خود، به همت سازمان سینمایی سوره برگزار میشود، بهعنوان یکی از مهمترین عرصهها برای شکوفایی خلاقیتهای نوین در دنیای سینما شناخته میشود. این جشنواره نهتنها محلی برای معرفی استعدادهای جوان در عرصه فیلمسازی است، بلکه فرصتی طلایی برای آن دسته از فیلمسازانی است که میخواهند زبان سینما را در قالبی کوتاه و پرمعنا به چالش بکشند.
درخشنده در پایان توصیهای به فیلمسازان جوان داشت: «فیلمسازان جوان باید از تجربیات دیگران استفاده کنند و فیلمهای کوتاه ساختهشده در دنیا را ببینند، اما در عین حال باید ایدههای خود را بر اساس فرهنگ و دغدغههای اجتماعی خود بسازند. بهویژه که فیلم 100 ثانیهای فرصتی است برای بیان تفکرات و ایدههای ایرانی به شکلی معنادار و تأثیرگذار.»
او همچنین به این نکته اشاره کرد که فیلمسازی یک فرآیند بسیار سخت و پیچیده است، و این جشنواره میتواند یکی از بهترین راهها برای شروع و رشد فیلمسازان جوان باشد.
انتهای پیام/