تحریم جدید امریکا علیه تولید پهپاد ایران
رویداد۲۴| امریکا برای هدف قراردادن تولید پهپاد ایران، ۶ شرکت و ۲ فرد را تحریم کرد. این شرکتها و افراد، در ایران، امارات و چین هستند.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری (OFAC)، با هماهنگی وزارت دادگستری امریکا اعلام کرد شبکهای متشکل از ۶ نهاد و ۲ فرد را که مسئول تهیه قطعات پهپاد برای صنایع هوافضای "قدس" ایران، تولید کننده پیشرو در برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران است، شناسایی کرد.
به ادعای امریکا، این شبکه همچنین تهیه و خرید قطعات را برای سایر نهادهای نظامی-صنعتی ایران از جمله شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) و گروه صنعتی شهید باکری (SBIG) را تسهیل کرده است.
این وزارتخانه در بیانیه خود اعلام کرد از زمانی که رئیسجمهور در ۴ فوریه ۲۰۲۵ یادداشت شماره ۲ ریاستجمهوری امنیت ملی و دستور اعمال فشار حداکثری علیه ایران را صادر کرد؛ این دور دوم تحریمهاست که تولیدکنندگان تسلیحات ایرانی را هدف قرار میدهد.
وزیر خزانهداری آمریکا " اسکات بسانت" نیز گفت: «گسترش پهپادها و موشکهای ایران - چه برای نیروهای نیابتی (..) در منطقه و چه برای روسیه برای استفاده علیه اوکراین- همچنان به تهدید غیرنظامیان و اعضای نظامی آمریکایی و همچنین متحدان و شرکای ما ادامه میدهد.»
وی افزود: وزارت خزانه داری به ایجاد مانع در برابر فعالیت مجتمع نظامی-صنعتی ایران و تولید و گسترش پهپادها، موشکها و تسلیحات متعارف این کشور که اغلب به دست عوامل بی ثبات کننده از جمله عوامل (..) آن میافتند ادامه خواهد داد.
امریکا و اتحادیه اروپا در چند سال گذشته علاوه بر تحریمهای حقوق بشری علیه ایران، تحریمهای گستردهای را علیه افراد و نهادهای دخیل در برنامههای پهپادی و موشکی ایران اعمال کردهاند.
درمقابل، ایران اتهام ارسال پهپادهای نظامی به روسیه با هدف استفاده در جنگ علیه اوکراین را رد میکند. تهران همچنین برنامه موشکی و پهپادی خود را دفاعی و اتهامات نقض حقوق بشر را هم سیاسی کاری میداند.
پنتاگون در بیانیهای در روز سه شنبه اعلام کرد وزیر دفاع، دستور استقرار هواپیماهای جنگی بیشتری برای تقویت تجهیزات پنتاگون در خاورمیانه را صادر کرد.
این اتفاق در زمانی رخ میدهد که حملات امریکا علیه یمن بیش از دو هفته طول کشیده و ادامه دارد. همچنین تنش میان ایران و آمریکا روبه افزایش است.
در بیانیه کوتاه این وزارتخانه مشخص نشده کدام هواپیماهای جدید در خاورمیانه مستقر میشوند یا اینکه دقیقا به کجا ارسال خواهند شد.
با این حال، مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود به رویترز گفتند بیش از ۶ فروند بمب افکن B-۲ هفته گذشته به پایگاه نظامی آمریکا و بریتانیا در جزیره دیه گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شدند.
کارشناسان میگویند این اتفاق باعث میشود جنگندههای B-۲ به اندازه کافی برای عملیات در خاورمیانه نزدیک باشند. این جنگندهها دارای فناوری رادارگریز هستند و امکان حمل سنگینترین بمبهای آمریکایی و سلاحهای هستهای را دارند.
همزمان وزارت دفاع آمریکا از اعزام دومین ناو هواپیمابر امریکا به خاورمیانه خبر داد.