آخرین اخبار:
- افزایش تجارت ایران و اوراسیا به ۱۰ میلیارد دلار
- گلوگاه کریدور ریلی ترانزیت شرق رفع میشود
- جزئیات فروش خردادماه ۴ محصول سایپا+ جدول
- ترک فعل در نظارت بر بانک خصوصی؛ بانک مرکزی پاسخگو میشود
- معاملات بازار فیزیکی بورس کالا به ۱۸۸ همت رسید
- ۱۵ پرواز در یک روز؛ اعزام زائران حج تمتع از ۶ فرودگاه کشور
- طی هفته گذشته ۸۲۸ میلیون دلار در بازار ارز تجاری معامله شد
- درخواست صنایع از رئیسجمهور؛ با محدودیت ۹۰ درصدی برق، کارخانهها تعطیل میشوند
- نوسان شاخصها در آغاز هفته/ رشد شاخص کل بورس و افت شاخص هموزن
- اعلام احتمال برگشت چک به ذینفع بر اساس وضعیت اعتباری صادرکننده
کد خبر:۱۲۶۲۵۶۳
پارسال حدود ۲.۲ میلیارد دلار ارز برای واردات تلفن همراه اختصاص یافت
رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف ایران با تاکید بر عدالت در تخصیص ارز گفت: سال گذشته حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات تلفن همراه اختصاص پیدا کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیدحسین سادات حسینی رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران اظهار داشت: تخصیص ارز به شرکتهای وارد کننده موبایل باید بر مبنای عدالت باشد تا شرکتهای کوچک از گردونه رقابت حذف نشوند.
وی افزود: این درست نیست که تنها چند شرکت محدود بیش از نیمی از سهمیه تخصیص ارز را به خود اختصاص بدهند و شرکتهای کوچک در این زمینه سهمیهای نداشته باشند.
تخصیص ارز به شرکتها شفاف شود
رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران ادامه داد: درخواست این صنف، شفافیت در ارز تخصیصی است تا با این اقدام، انحصار از بین برود و شرکتهای کوچک و بنگاهها که از سال ۱۳۹۶ اقدام به تاسیس شرکت و انجام واردات کردند، بتوانند در بازار رقابت کنند.
وی با اشاره به اینکه واردات تلفن همراه منجر به رقابت و ارزان شدن قیمت برای مصرف کننده شد، گفت: در طول این سالها شرکتهای واردکننده کوچک به دولت کمک کرده و اقدام به ارائه خدمات با کیفیت به مصرف کنندگان کردهاند.
سادات حسینی خاطر نشان کرد: اکنون برای شرکتهایی که دارای سابقه پایین بودند، سهمیه ارز ۵۰۰ هزار دلاری حذف شده که این کار منجر به بی عدالتی و بروز ایجاد انحصار برای چند شرکت محدود واردکننده شده است.
وی خواستار شفاف سازی در زمینه تخصیص ارز به شرکتهای واردکننده تلفن همراه شد و در این رابطه یادآور شد: همیشه شفاف سازی باعث از بین رفتن فساد و رانت و ارتقای بهره وری میشود.
این فعال بازار تلفن همراه با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با نهادهای مربوطه در تخصیص ارز برای شرکت واردکننده تلفن همراه گفت: تنها نیمی از ارز به ۷۵۰ شرکت کوچک و فعال در حوزه واردات، اختصاص داده میشود و حدود نیمی دیگر از سهمیه ارز تنها به چند شرکت محدود اختصاص دارد.
رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران عنوان کرد: برای حفظ رقابت در بازار تلفن همراه، بایستی گزارشی از میزان ارز تخصیص داده شده به شرکتهای واردکننده ارائه شود تا شفاف سازی عملیاتی شود.
آخرین وضعیت دستوالعمل واردات تلفن همراه
این فعال بازار تلفن همراه با اشاره به دستورالعمل وزارت صمت در خصوص سهمیه واردات تلفن همراه هوشمند برای امسال گفت: در گذشته سهمیه قابل استفاده به اندازه یک ششم میانگین ارزش واردات تلفن همراه در دو سال اخیر برای هر بازرگان محاسبه میشد که به یک چهارم میانگین ارزش واردات دو سال اخیر افزایش پیدا کرده است.
سادات حسینی خاطر نشان کرد: این دستورالعمل پیرو تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص سهمیه واردات سال ۱۴۰۴ است که به سامانه تجارت ابلاغ شده است.
به تازگی فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران نیز از دریافت ضمانت نامه بانک برای واردات خودرو و تلفن همراه خبر داد و گفته است: در صورت نبود مشکل در مراحل ثبت سفارش و تخصیص ارز و دیگر مجوزها کالاها بدون توقف ترخیص میشوند.
به گفته وی، در صورت نبود مشکل در مراحل ثبت سفارش و تخصیص ارز، کالاها میتوانند با استفاده از رویه حمل یکسره، مستقیماً از کشتی به کامیون منتقل و بدون توقف در گمرک، ترخیص شوند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
x

پیشنهادی باخبر
تبلیغات