شارژ حساب یارانه بگیران با ۱,۵۰۰,۰۰۰ تومان در این ماه | واریزی جدید یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم
واریز یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در تاریخ یکشنبه ۳۱ فروردین انجام خواهد شد.

سرپرستان خانوار حساب خود را چک کنند
طبق اعلام مسئولان، یارانه نقدی چهار دهک دیگر تا پایان ماه جاری دو نوبت یارانه جداگانه به حساب آنها واریز خواهد شد.
با رسیدن به روزهای پایانی فروردینماه، مشمولان دهکهای چهارم تا هفتم در انتظار دریافت یارانه نقدی خود هستند. اما در فروردین امسال، این گروه از مشمولان دو یارانه مجزا دریافت خواهند کرد، یکی تحت عنوان کالابرگ الکترونیکی برای خرید کالاهای اساسی و دیگری یارانه نقدی که طبق روال ماهانه پرداخت میشود.
واریز کالابرگ الکترونیکی برای دهکهای چهارم تا هفتم
مرحله سوم از مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از دیروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ به حساب سرپرستان خانوار دهکهای درآمدی چهارم تا هفتم واریز شده است. بر این اساس، مشمولان این دهکها میتوانند به ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان اعتبار خرید کالاهای اساسی دریافت کنند.
این اعتبار برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از جمله لبنیات، پروتئین و خواربار قابل استفاده بوده و تا پایان خرداد ۱۴۰۴ اعتبار دارد. مشمولان میتوانند با نصب اپلیکیشن «شما» یا استفاده از کد دستوری #۱۴۶۳۵۰۰*، از میزان اعتبار باقیمانده خود مطلع شوند.
واریز یارانه نقدی فروردین دهکهای چهارم تا نهم
بر اساس اعلام سازمان هدفمندی یارانهها، یارانه نقدی فروردینماه برای دهکهای چهارم تا نهم، به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر، روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. این مبلغ از ساعت ۲۴ همان روز قابل برداشت خواهد بود.
با احتساب یارانه معیشتی (کالابرگ الکترونیکی) و یارانه نقدی فروردینماه، تا پایان این ماه هر فرد از دهکهای مشمول، مجموعاً ۶۵۰ هزار تومان یارانه دریافت خواهد کرد که به صورت جداگانه به حساب مشمولین واریز خواهد شد.
نوع یارانه گروه مشمول تاریخ واریز زمان برداشت مبلغ به ازای هر نفریارانه نقدی | دهکهای اول تا سوم | ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ | ساعت ۲۴ همان روز | ۴۰۰ هزار تومان |
یارانه نقدی | دهکهای چهارم تا نهم | ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ | ساعت ۲۴ همان روز | ۳۰۰ هزار تومان |
جرقه حذف یارانه نقدی ۱۸ میلیون نفر خورد
بر اساس اعلام وزارت رفاه ، یارانهی نقدی سه دهک پردرآمد جامعه حذف میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز چندی پیش از تدوین لایحهای دوفوریتی برای حذف یارانه نقدی سه دهک پردرآمد خبر داد؛ اقدامی که در صورت تصویب نهایی، حدود ۱۸ میلیون نفر از جمعیت کشور را از فهرست یارانهبگیران حذف خواهد کرد.
به گزارش فرارو، ملاکهای تعیین سه دهک پردرآمد شامل شاخصهایی همچون مالکیت ملک با ارزش بیش از ۳۵ میلیارد تومان، خودروهای بالای ۳ میلیارد، درآمد و تراکنشهای بانکی غیرمتعارف، اقامت یا سفرهای خارجی متعدد اعلام شده است. میدری تأکید کرده در صورت رد اعتراض متقاضیان، افراد نهتنها از یارانه نقدی، بلکه از سایر حمایتهای دولت نیز محروم خواهند شد.
استعلام دهکبندی یارانه
در راستای شفافسازی وضعیت اقتصادی خانوارها و ارائه خدمات هدفمند یارانهای، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان استعلام دهکبندی خانوار را از طریق سامانه حمایت فراهم کرده است. متقاضیان میتوانند با مراجعه به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir و ورود از طریق «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند»، با وارد کردن شماره ملی و تایید شماره همراه سرپرست خانوار، از دهک اقتصادی خود مطلع شوند.
تهدید معترضان دهکبندی
چند سالی است که برای حذف یارانه یا در زمان اعلام دهکهای جدید خانوارها، اعلام میشود که امکان اعتراض برای معترضان از طریق سامانه حمایت وجود دارد. فارغ از اینکه در این دورهها سامانه حمایت به تکرار از دسترسی خارج میشود و حتی بسیاری از اعتراضات ثبت شده نیز بیپاسخ میماند، نکته اصلی اینجاست که معترضان یارانه در همین سامانه و بهتازگی از سوی وزیر کار تهدید میشوند که اگر اعتراض آنها وارد نباشد، باید جرائمی را بپذیرند.
در آخرین ویرایش سامانه حمایت، افراد باید برای ثبت اعتراض به دهکبندی، توافقنامهای را بپذیرند که براساس آن ضمن ارائه دسترسی به همه اطلاعات مالی خانوار برای بررسی وضعیت خانوار، فرد باید قبول کند که اگر اعتراض وارد نبود، همه این اطلاعات مالی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد و مبنای محاسبه مالیات باشد.
نکته قابلتأمل اینکه آزمون وسع مجدد افراد همچنان براساس همان اطلاعاتی محاسبه میشود که از ابتدا باعث تعیین دهک فرد شده و بررسی مجدد عملاً تغییری درنتیجه ایجاد نمیکند درحالیکه مشکل اصلی، نحوه تجمیع و پایش دادهها و نتیجهگیری از آنهاست و بدون تغییر این مبانی، نتیجه نهایی نیز تغییر نخواهد کرد.
شواهد حاکی از این است که پایگاه رفاه ایرانیان در حوزه اطلاعات بانکی و داراییهای منقول متصل به کد ملی افراد نظیر خودرو و سهام و هر آنچه با کد ملی و کارتبانکی خریداری شده باشد، اجماع کامل دارد و در آزمون وسع نیز وزن عمده محاسبات براساس همین اطلاعات انجام میشود درحالیکه بنا به اذعان متولیان حوزه رفاه در گذشتههای دور و نزدیک، هنوز در این سامانه امکان تجمیع و استفاده از اطلاعات اموال غیرمنقول بهویژه مسکن و شیوه اقامتی افراد و درآمد و هزینه مترتب بر آنها وجود نداشته است.
در این وضعیت، برای نمونه یک مستأجر در ملک اجارهای، در ازای نقلوانتقال دورههای مبلغ رهن، قرض و وامگرفتن برای افزایش مبلغ رهن، پرداخت ماهانه اجارهبها از طریق سیستم بانکی و... گردش حسابی برای خود تدارک میبیند که از گردش مالی یک فرد ثروتمندتر در خانه ملکی بیشتر است و همین مسئله یکی از پایههای نقصان در دهکبندی میان خانوارهای مستأجر میشود.