هدف‌گذاری افزایش حجم حمل کالا بین ایران و ترکمنستان تا ۱۰ میلیون تن

هدف‌گذاری افزایش حجم حمل کالا بین ایران و ترکمنستان تا ۱۰ میلیون تن

نشست مشترک مدیران عامل راه‌آهن‌های ایران و ترکمنستان در راستای افزایش ترانزیت ریل‌پایه و پیاده‌سازی دیپلماسی ریلی با هدف افزایش حجم حمل کالا تا ۱۰ میلیون تن تا پایان سال ۲۰۲۷ برگزار شد.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی شرکت راه‌آهن، پس از بازدید مدیرعامل شرکت راه آهن از مرز ریلی مشترک سرخس ایران و ترکمنستان و شناسایی ظرفیت ها و گلوگاه های مرز سرخس، در روز پنج شنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۰۲ جلسه ای مشترک در راستای افزایش ترانزیت ریل‌پایه و پیاده‌سازی دیپلماسی ریلی با حضور جبارعلی ذاکری و همتای ترکمن وی "آزاد آتامرادوف" در شهر عشق آباد با هدف افزایش حجم حمل کالا تا ۱۰ میلیون تن تا پایان سال ۲۰۲۷ برگزار شد.

جبارعلی ذاکری در این نشست، ظرفیت لجستیک سرخس ترکمنستان را مناسب دانست و بر افزایش حمل و نقل واگن ها در مرز سرخس تاکید کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی دیپلماسی ریلی و توسعه ترانزیت ریل‌پایه را از اولویت‌های دوره جدید راه‌آهن ایران دانست و گفت: در این مسیر برای توسعه حمل و نقل ریلی بین المللی با کشورهای منطقه از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

 مدیرعامل راه آهن چالش اصلی در طولانی شدن ترانزیت محمولات بین ایران و ترکمنستان را عدم توسعه کافی در ایستگاه مبادله راه آهن دانست و گفت: برای حل این مشکل باید نشست‌های تخصصی و کارشناسی با نمایندگان ایران و ترکمنستان برگزار شود.

ذاکری به مصوبه اخیر هیئت مدیره شرکت راه آهن در خصوص هدف‌گذاری برای فعال کردن مرز لطف‌آباد اشاره کرد و گفت: با این اقدام تعرفه حمل و نقل از مرز لطف آباد شامل تخفیف خواهد شد.

همچنین در این جلسه ذاکری به موضوعاتی مانند نشست‌های کارشناسی برای افزایش ترانزیت ریل‌پایه، روابط با همسایگان و توسعه دیپلماسی ریلی، اعزام قطارهای باری از مبادی کشور روسیه به پاکستان، ملاقات دو جانبه مدیران عامل هر دو راه آهن به صورت دوره ای هر شش ماه یکبار، اعزام نمایندگان (از جمله کارشناسان ای تی) هر دو راه آهن ، بررسی چگونگی کاهش زمان توقف واگن در سرخس ترکمنستان و جلسه چهار جانبه ایران، قزاقستان، ترکمنستان و روسیه تاکید کرد.

مدیر عامل راه‌آهن ترکمنستان هم در این نشست از احداث خطوط خط نرمال با افزایش ۲ خط نرمال جدید در سرخس ترکمنستان در آینده نزدیک خبر داد.

آزاد آتامرادوف همچنین در ادامه موضوعاتی را مانند بررسی چگونگی افزایش تعداد مبادلات واگن در مرز سرخس، به حداقل رساندن نواقص اسناد حمل به هنگام مبادله واگن، برنامه ریزی جهت اعزام کارشناسان هر دو راه آهن جهت بررسی و راه اندازی تبادل داده الکترونیکی، به روز رسانی توافقنامه های دو کشور، برقراری ارتباط بیشتر سرپرست ایستگاه های مرزی دو کشور مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر