چرا صدر اعظم آلمان شکست خورد؟
اولاف شولتز به دلیل بحرانهای اقتصادی و سیاسی، دوران سیاسیاش به پایان میرسد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدیتبار-
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان، در یک مناظره تلویزیونی در تاریخ ۹ فوریه ۲۰۲۵، به ندرت با جسارت به رقابت با حریف خود، فریدریش مرز از اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) پرداخت. با وجود اجرای قوی در مناظره، حزب سوسیال دموکرات (SPD) شولتز همچنان از مرزهای محافظهکار با اختلاف قابل توجه عقبتر است و حزب راست افراطی "آلترناتیو برای آلمان" نیز از آنها پیشی گرفته است. شولتز، با وجود عملکرد برجستهاش در مناظره، به احتمال زیاد پس از انتخابات ۲۳ فوریه در قدرت نخواهد ماند که این به معنای پایان دوران سیاسی او خواهد بود.
دوران شولتز در سیاست آلمان به چندین دهه پیش برمیگردد. او در سال ۱۹۷۵ در سن ۱۷ سالگی به حزب SPD پیوست و به سرعت در ردههای آن پیشرفت کرد. شولتز ابتدا به حمایت از سیاستهای سوسیالیستی و خلع سلاح هستهای شناخته میشد. با گذشت سالها، او به سمت مواضع معتدلتر حرکت کرد و به یکی از چهرههای مورد احترام سیاست آلمان تبدیل شد. در سال ۲۰۲۱، شولتز توانست با شکست آرمین لاشِت، نامزد CDU، به صدراعظمی برسد، زیرا رویکردی عملی و معتدل را در پیش گرفت که شبیه به رهبری آرام آنجلا مرکل بود.
ائتلاف "چراغ راهنمایی" که شولتز پس از انتخابات ۲۰۲۱ تشکیل داد، شامل SPD، سبزها و دموکراتهای آزاد بود و وعده یک برنامه پیشرفته و نوآورانه برای آلمان را میداد. با این حال، حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ کشور را وارد بحران کرد و آلمان را مجبور به بازنگری در سیاستهای انرژی خود و افزایش هزینههای دفاعی نمود. رهبری شولتز در طول جنگ مورد تحسین قرار گرفت، زیرا آلمان به یکی از بزرگترین اهداکنندگان به اوکراین تبدیل شد و در عین حال وابستگی انرژی خود به روسیه را قطع کرد. اما این بحران نیز انسجام ائتلاف او را تحت فشار قرار داد.
با این حال، دوران شولتز با مشکلات داخلی همراه بود، به ویژه در زمینه مسائل بودجهای. در سال ۲۰۲۳، حکمی از دادگاه قانون اساسی آلمان، بسته تحول و اقلیمی دولت را که به منابع هزینههای نا استفاده از پاندمی وابسته بود، مختل کرد. این تصمیم موجب ایجاد شکافهایی در ائتلاف شد و با وجود گزینههایی برای حل این مشکل، شولتز نتواست بهطور جدی آن را حل کند. این بحران منجر به بروز جنگ بودجهای شد که محبوبیت شولتز و حزبش را کاهش داد و راست افراطی از این وضعیت بهرهبرداری کرد.
با وجود برخی دستاوردها مانند پیشرفت در انرژیهای تجدیدپذیر و اصلاحات اجتماعی، دولت شولتز نتوانست به چالشهای اصلی کشور پاسخ دهد. جنگ اوکراین همچنان ادامه داشت، اقتصاد آلمان با مشکلاتی روبرو شد و تورم بر طبقه متوسط تاثیر منفی گذاشت. منتقدان میگویند رویکرد شولتز که به دنبال مصالحه بود، نتوانست مشکلات اساسی آلمان را حل کند. به نظر میرسد با پایان دوران سیاسی شولتز، شاهد انتقال رهبری به نسل جدیدی از سیاستمداران در آلمان خواهیم بود.
منبع:فارن پالیسی
پیشنهادی باخبر