
آخرین اخبار:
- با رقیب «اوپنایآی» آشنا شوید
- سقف مجاز نگهداری ارز توسط اشخاص ۱۰ هزار یورو تعیین شد
- قیمت برق استخراج مجاز رمزارز ابلاغ شد
- تخفیف حق بیمه رانندگان کامیون در آینده نزدیک
- فقط ۲ درصد از گنجینههای معدنی ایران کشف شده است
- اجرای آزمایشی طرح جمعآوری کارتهای سوخت
- افت فشار آب در تهران به علت عملیات عمرانی
- کاهش ۲۲ درصدی حجم آب مخازن سدها/امسال آسمان ۴۰ درصد کمتر بارید
- ترمز واگذاری سایپا و ایران خودرو
- مرور معاملات فرابورس در آخرین هفته اردیبهشت
با رقیب «اوپنایآی» آشنا شوید
در این گزارش میتوانید درباره شرکت هوش مصنوعی «میسترالایآی» که رقیب شرکت «اوپنایآی» به شمار میرود، بیشتر بدانید.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شرکت فرانسوی «میسترالایآی» (Mistral AI) سازنده دستیار هوش مصنوعی «Le Chat» و چندین مدل بنیادی، رسما به عنوان یکی از نویدبخشترین استارتآپهای فناوری فرانسه شناخته میشود و تنها شرکت اروپایی است که میتواند با شرکت «اوپنایآی» (OpenAI) رقابت کند، اما در مقایسه با ارزش ۶ میلیارد دلاری این شرکت، سهم بازار جهانی آن هنوز نسبتا کم است.
به نقل از تک کرانچ، عرضه اخیر دستیار چت میسترالایآی در اپاستور تلفنهای همراه با استقبال زیادی به ویژه در فرانسه روبهرو شد. «امانوئل مکرون» (Emmanuel Macron) رئیس جمهور فرانسه در یک مصاحبه تلویزیونی پیش از «اجلاس اقدام هوش مصنوعی» در پاریس گفت: Le Chat را که توسط میسترال ساخته شده است دانلود کنید؛ نه «چتجیپیتی» (ChatGPT) ساخت اوپنایآی یا چیز دیگری.
اگرچه این موج توجه ممکن است دلگرمکننده باشد، اما میسترالایآی هنوز در رقابت با امثال اوپنایآی و حفظ تعریف خود به عنوان سبزترین و پیشروترین آزمایشگاه مستقل هوش مصنوعی جهان با چالشهایی روبهرو است.
شرکت میسترالایآی از زمان تأسیس خود در سال ۲۰۲۳ با هدف قرار دادن شعار «هوش مصنوعی پیشرفته در دسترس همگان»، بودجه قابل توجهی را جذب کرده است. اگرچه این شعار مستقیما به اوپنایآی اشاره ندارد، اما هدف آن برجسته کردن حمایت این شرکت از شفافیت در هوش مصنوعی است.
جایگزین میسترالایآی برای چتجیپیتی، دستیار چت Le Chat است که اکنون برای iOS و اندروید در دسترس قرار دارد. این اپلیکیشن طی دو هفته پس از انتشار نسخه تلفن همراه، به یک میلیون دانلود رسید و حتی رتبه اول فرانسه را برای دانلودهای رایگان در اپاستور iOS به دست آورد.
این علاوه بر مجموعه مدلهای میسترالایآی است که موارد زیر را شامل میشود.
۱. «میسترال لارج ۲» (Mistral Large ۲) مدل زبانی اصلی لارج که جایگزین «میسترال لارج» شد.
۲. «پیکسترال لارج» (Pixtral Large) در سال ۲۰۲۴ به عنوان عضو جدیدی از خانواده مدلهای چندوجهی پیکسترال رونمایی شد.
۳. «میسترال مدیوم ۳» (Mistral Medium ۳) که در ماه مه ۲۰۲۵ با وعده ارائه کارآیی بدون افت عملکرد و بهترین گزینه برای کدنویسی و وظایف حوزه علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات منتشر شد.
۴. «دوسترال» (Devstral) که برای کدنویسی طراحی شده و تحت مجوز «Apache ۲.۰» به صورت آزاد در دسترس است؛ به این معنی که میتوان بدون محدودیت از آن به صورت تجاری استفاده کرد.
۵. «کدسترال» (Codestral) که مدل هوش مصنوعی مولد اولیه برای کدنویسی اشت، اما مجوز آن، کاربردهای تجاری را ممنوع کرد.
۶. خانواده مدلهای «لِ مینیسترو» (Les Ministraux) که برای دستگاههایی مانند تلفنهای همراه تنظیم شدهاند.
۷. «میسترال سبأ» (Mistral Saba) که بر زبان عربی تمرکز دارد.
میسترالایآی در مارس ۲۰۲۵ «میسترال اُسیآر» (Mistral OCR) را معرفی کرد که یک API تشخیص کاراکتر نوری است و میتواند PDF را به یک فایل متنی تبدیل کند تا مدلهای هوش مصنوعی بتوانند راحتتر آن را درک کنند.
بنیانگذاران میسترالایآی
سه بنیانگذار میسترالایآی، سابقه مشترکی را در تحقیقات هوش مصنوعی در شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا با فعالیتهای قابل توجه در پاریس دارند. «آرتور منش» (Arthur Mensch) مدیرعامل میسترالایآی پیشتر در شرکت «دیپمایند» (DeepMind) زیرمجموعه گوگل کار میکرد. همچنین، «تیموتی لاکروا» (Timothée Lacroix) مدیر ارشد فناوری و «گیوم لمپل» (Guillaume Lample) مدیر ارشد علمی از کارکنان سابق شرکت «متا» (Meta) هستند.
مشاوران میسترالایآی که آنها نیز از بنیانگذاران شرکت به شمار میروند، «ژان چارلز ساموئلیان ورو» (Jean-Charles Samuelian-Werve) و «چارلز گورینتین» (Charles Gorintin) از استارتآپ بیمه سلامت «آلن» (Alan) و «سدریک اُ» (Cédric O) وزیر سابق دیجیتال هستند که به دلیل نقش پیشین خود جنجالبرانگیز بود.
آیا مدلهای میسترالایآی متنباز هستند؟
همه مدلهای میسترالایآی متنباز نیستند. میسترالایآی مدلهای برتر خود را که برای اهداف تجاری در دسترس نیستند، از مدلهای رایگان خود که دسترسی به آنها تحت مجوز Apache ۲.۰ فراهم میشود، متمایز میکند.
مدلهای رایگان شامل مدلهای تحقیقاتی مانند «میسترال نمو» (Mistral NeMo) هستند که با همکاری شرکت «انویدیا» (Nvidia) ساخته شده و این استارتآپ در ژوئیه ۲۰۲۴ آن را متنباز کرده است.
میسترالایآی چگونه کسب درآمد میکند؟
در حالی که بسیاری از خدمات میسترالایآی رایگان هستند یا سطوح رایگان دارند، این شرکت قصد دارد از سطوح پولی Le Chat درآمد کسب کند. طرح Pro هوش مصنوعی Le Chat که در فوریه ۲۰۲۵ معرفی شد، ماهانه ۱۴.۹۹ دلار هزینه اشتراک دارد.
میسترالایآی در حوزه صرفا تجاری از مدلهای برتر خود از طریق API و با قیمتگذاری آنها کسب درآمد میکند. شرکتها میتوانند مجوز این مدلها را دریافت کنند و این شرکت احتمالا سهم قابل توجهی از درآمد خود را از مشارکتهای راهبردی با شرکتهایی به دست میآورد که برخی از آنها را در اجلاس هوش مصنوعی پاریس برجسته کرد.
با وجود این، به گزارش منابع متعدد، درآمد کلی شرکت میسترالایآی هنوز هشت رقمی است.
نگاهی به مشارکتهای میسترالایآی
میسترالایآی در سال ۲۰۲۴ قراردادی را با «مایکروسافت» منعقد کرد که شامل یک همکاری راهبردی برای توزیع مدلهای هوش مصنوعی آن از طریق پلتفرم «آژور» (Azure) مایکروسافت و سرمایهگذاری ۱۵ میلیون یورویی بود. «سازمان رقابت و بازارها» (CMA) به سرعت به این نتیجه رسید که این قرارداد به دلیل کوچک بودن، واجد شرایط بررسی نیست. در هر حال، این قرارداد انتقاداتی را در اتحادیه اروپا برانگیخت.
میسترالایآی در ژانویه ۲۰۲۵ قراردادی را با «خبرگزاری فرانسه» (AFP) امضا کرد تا به let Chat امکان دهد که کل آرشیو متنی این خبرگزاری را از سال ۱۹۸۳ جستوجو کند.
شرکت میسترالایآی با ارتش و آژانس کاریابی فرانسه، استارتآپ فناوری دفاعی آلمانی «هلسینگ» (Helsing)، «آیبیام» (IBM)، «اورانژ اس.ای» (Orange S.A) و «استلانتیس» (Stellantis) همکاریهای راهبردی برقرار کرد.
میسترالایآی در ماه مه ۲۰۲۵ اعلام کرد که برای ایجاد یک پردیس هوش مصنوعی در پاریس به عنوان بخشی از یک سرمایهگذاری مشترک با شرکت سرمایهگذاری اماراتی «MGX»، شرکت «انویدیا» (NVIDIA) و بانک سرمایهگذاری دولتی «بیپیآی» (Bpifrance) فرانسه مشارکت خواهد کرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
x

پیشنهادی باخبر
تبلیغات