خطیبزاده: مجمع تهران از ابزارهای گفتوگوی دیپلماتیک است

سعید خطیبزاده، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه جزئیات برگزاری مجمع گفتوگوی تهران را که ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار میشود، تشریح کرد.
وی با بیان اینکه مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه از ثمرههای پیروزی انقلاب است که در سالهای تاسیس یکی از بخشهای قدرت دستگاه دیپلماسی و جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی بوده است، درباره مجمع گفتوگوی تهران اعلام کرد: این کنفرانس سال گذشته به دلیل شهادت رئیسجمهور و وزیر امور خارجه، برگزار نشد، اما امسال همزمان با سالگرد شهادت شهدای خدمت برگزار میشود.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه اظهار کرد: در مجمع امسال با رویکرد جدید جمعی از مقامهای رسمی، تصمیمگیران و تصمیمسازان بینالمللی از ۵۳ کشور مهمانان ارشد و از تمامی کشورهای حوزه خلیحفارس در سطح وزرا و معاونان و تصمیمسازان ارشد نمایندگانی حضور خواهند داشت.
خطیبزاده گفت: ۴۰ مهمان اروپایی از تمامی کشورهای اروپایی شامل مقامهای سابق و کنونی داریم و از چین و روسیه در سطح معاونان وزرا حضور خواهند یافت؛ از افغانستان هم در سطح بالا حضور خواهند یافت.
وی اظهار کرد: ۲۰۰ مهمان خارجی در این مجمع حضور دارند، وزیران خارجه، برخی نماینده دولتها و مسئولان فعلی و سابق در سطوح مختلف حضور خواهد داشت؛ نشست در روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت با حضور مقامهای ارشد در مرکز مطالعات برگزار و با حضور سفیران و مقامها آغاز میشود؛ در مجمع ۴۰ جلسه در پنلهای مختلف برگزار میشود که برخی جلسهها بهصورت زنده هم در داخل و هم خارج پخش خواهد شد.
به گفته خطیبزاده، گفتوگوهای مجمع تهران بهعنوان یکی از ابزارهای دیپلماتیک با حضور مقامهای کشورها خواهد بود؛ نوع دوم گفتوگوها پنلی خواهد بود که بهصورت زنده برای عموم از سکوهای مختلف قابل دسترس است؛ جلسههای نوع سوم تخصصیتر هستند که بهطور همزمان برگزار میشود؛ نوع چهارم جلسهها هم گفتوگوهای استودیویی هستند که بهصورت اختصاصی مرکز انجام و در آینده در اختیار رسانه قرار میگیرد.
خطیبزاده در ادامه اظهار کرد: امسال هیئتی از سازمان ملل و شخصیتهایی از این نهاد نیز در کنفرانس حضور خواهند داشت و ما درباره اقدامهای قهرآمیز و تحریمهای غیرقانونی بینالمللی، جلسههای متنوعی خواهیم داشت.
وی گفت: همچنین درباره موضوعهای مرتبط با گفتوگوهای رفع تحریمها، خلع سلاح در خاورمیانه و مسئله سلاحهای اتمی یا سلاحهای کشتار جمعی نیز جلسههایی برگزار خواهیم کرد.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه وزارت امور خارجه برای متنوعسازی روابط خارجی در حوزه دیپلماتیک و اقتصادی این قبیل روندها را آغاز کرده که دال مرکز آن وفاق است، گفت: وزیر امور خارجه در حوزه منطقهای و غیرمنطقهای سیاستهای فعال ایران را پیگیری میکنند و این مجمع مرهون اقدامها و فکر وی است؛ آنچه سیاست خارجی در بعد دیپلماتیک غیررسمی دولت چهاردهم اولویت دارد در مجمع گفتوگوی تهران به منصه ظهور خواهد رسید.
به گفته رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه آنچه در خلیج فارس و در منطقه غرب آسیا رخ میدهد، نمونهای کوچک از آن چیزی است که در فضای بینالملل در جریان است.
انتهای پیام/
پیشنهادی باخبر