هشدار پیمانکاران ساختمانی درباره عدم پرداخت مطالبات

هشدار پیمانکاران ساختمانی درباره عدم پرداخت مطالبات

دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی از هزینه ۲۲ تا ۲۵ میلیون تومانی ساخت یک متر مسکن خبر داد و گفت: بازار مسکن به دلیل کاهش تقاضا سال آینده در رکود به سر می برد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ایرج گلابتونچی، دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی، در نشست خبری درباره تأثیر افزایش نرخ ارز بر صنعت ساخت‌وساز و طرح‌های عمرانی کشور هشدار داد و اظهار کرد:  افزایش نرخ ارز تأثیر قابل توجهی بر هزینه‌های پروژه‌های عمرانی دارد و در صورت عدم کنترل این روند توسط دولت، مشکلات جدی در اجرای طرح‌های زیربنایی کشور ایجاد خواهد شد.  

وی با اشاره به تجربیات سال‌های 97 و 99، پیشنهاد کرد که دولت با پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز، می‌تواند تا حدی این مشکل را کنترل کند.

وی همچنین بر ضرورت تعدیل ویژه قیمت‌ها در صنعت احداث تأکید کرد و خواستار توجه سازمان برنامه و بودجه به این موضوع شد.

به گفته وی، دوره ابلاغ شش‌ماهه تعدیل به پایان رسیده و باید راهکارهای جدیدی برای پرداخت حقوق پیمانکاران اجرایی شود.  

دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی با اشاره به مطالبات پیمانکاران، اعلام کرد که این مطالبات باید از طریق منابع دولتی پرداخت شود.

وی همچنین خواستار حمایت دولت در زمینه‌هایی مانند بیمه، مالیات و تسهیلات برای پیمانکاران شد.  

گلابتونچی با بیان اینکه آمار طرح‌های نیمه‌تمام به 130 هزار طرح رسیده است، افزود: دولت قصد دارد این طرح‌ها را به اتمام برساند، اما تاکنون نتوانسته راه‌حل مناسبی برای این موضوع ارائه دهد.

وی درباره طلب شرکت‌ها از دولت گفت:  ارائه رقم دقیقی از مطالبات شرکت‌ها از دولت امکان‌پذیر نیست، چرا که علاوه بر پیمانکاران عضو سندیکای ساختمانی، پیمانکاران دیگری نیز در سایر بخش‌ها فعال هستند.  

رکود ساخت‌وساز و مهاجرت نیروهای متخصص

گلابتونچی با اشاره به آمار سال 1400، یادآور شد: در حال حاضر 60 هزار شرکت پیمانکاری در کشور وجود دارد که دو سوم ظرفیت آن‌ها خالی است. این ظرفیت عظیم در بخش خصوصی معطل مانده و کمبود بودجه‌های عمرانی ممکن است باعث خروج این شرکت‌ها از چرخه کار و حتی تعطیلی آن‌ها شود.

وی هشدار داد: اگر دولت با کمک بخش خصوصی راه‌حلی برای این مشکلات پیدا نکند، بسیاری از شرکت‌ها از مدار فعالیت و تولید خارج خواهند شد. همچنین، صنعت احداث یکی از بخش‌هایی است که بیشترین نرخ مهاجرت نیروی انسانی را دارد.

گلابتونچی تأکید کرد:«اگر نتوانیم شرکت‌ها را حفظ کنیم، نیروی انسانی متخصص نیز در این صنعت باقی نخواهد ماند.

وضعیت ساخت‌وساز در سال 1404

دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی با بیان اینکه افزایش نرخ وام مسکن از 550 به 650 میلیون تومان تنها یک راه‌حل موقتی است، پیش‌بینی کرد که ساخت‌وساز در سال آینده با شرایط مطلوبی روبرو نخواهد بود.

وی افزود:کاهش تقاضا تأثیر مستقیمی بر ساخت‌وساز خواهد گذاشت و این موضوع می‌تواند به رکود بیشتر در این صنعت منجر شود.

گلابتونچی با انتقاد از نرخ تعدیل فعل که به صورت فصلی، گفت: نرخ تعدیل 20 تا 30 درصدی با نرخ تورم که گاهی تا چهار برابر بیشتر است، همخوانی ندارد. یکی از خواسته‌های ما این است که تعدیل به صورت منصفانه و ماهانه انجام شود، چرا که اعلام شاخص‌های تعدیل به صورت فصلی اثرگذار نبوده است.

وی همچنین به ورود پیمانکاران شرکت‌های ساختمانی به نهضت ملی مسکن اشاره کرد، اما اعلام کرد که آمار این مشارکت بسیار کم است. گلابتونچی اظهار داشت: «ما آمادگی داریم تا طرح‌های حمایتی مسکن را در کشور اجرا کنیم، اما هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی متوسط در حال حاضر بین 22 تا 25 میلیون تومان است.

وی تاکید کرد: بدون حمایت جدی دولت و اجرای راه‌حل‌های کارآمد، صنعت ساخت‌وساز کشور با چالش‌های بزرگی در سال‌های آینده روبرو خواهد شد. بازار مسکن نیز در سال 1404 با توجه به کاهش تقاضا برای خرید در رکود به سر خواهد برد.

وی درباره افزایش سقف وام نهضت ملی مسکن نیز گفت: افزایش سقف وام از 550 به 650 میلیون تومان یک مسکن موقتی است.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر